Review: Santaverde Extra Rich Beauty Elixer

12-09-2016 14:36
Deel dit bericht:

Enkele weken geleden ontdekte ik SantaVerde: een Duits merk met een heel bijzonder verhaal. Sabine Beer, de oprichter van SantaVerde, kampte al jaren met huidproblemen. SantaVerde bestond toen echter nog niet. Zij kreeg van een vriend het advies om haar huid eens te behandelen met aloë vera. Aloë vera is een hele juicy plant. Wanneer je een blad van een aloë vera plant pakt, kun je het sap rechtstreeks op je huid aanbrengen. Sabine was direct onder de indruk en nog geen jaar later liet zij 3000 baby boompjes planten op Andalusië. SantaVerde was geboren! In dit artikel lees je meer over de Santaverde Extra Rich Beauty Elixer.

Santaverde Extra Rich Beauty Elixer

Het geheim? Er gaat eigenlijk niets meer en niets minder dan puur natuur in de flaconnetjes. De onderzoekers van SantaVerde maken gebruik van al het goede dat de aloë vera plant te bieden heeft en telkens worden deze extracten gecombineerd met waardevolle planten ingrediënten en oliën.

Santaverde Extra Rich Beauty Elixer review

Santaverde: 0% water

Wat bovendien heel bijzonder is aan SantaVerde, is dat er 0% water aan de producten toegevoegd is. Nog een reden dat je zeker kunt weten dat de ingrediënten in jouw flesje skincare daadwerkelijk waardevol zijn. Wist je dat producten waar veel water aan toegevoegd is, ook meer conserveringsmiddelen moeten bevatten? Bacteriën die de kwaliteit van jouw product kunnen aantasten en doen bederven, floreren namelijk in water!

Ik kan wel zeggen dat ik door mijn jaren lange ervaring in het hogere segment van de cosmeticabranche ondertussen snel door heb of een product iets voor mij kan betekenen. Tel daarbij op dat mijn huid zeer gevoelig is (met name door medicijngebruik) en ik denk wel even na voordat ik iets op mijn huidje smeer. Toen ik echter het verhaal van SantaVerde hoorde en het Extra rich beauty elixer op mijn huid voelde, raakte ik al gauw enthousiast.

Ik ben altijd erg gecharmeerd van natuurlijke skincare met een bijzonder verhaal, van de mensen erachter die met grote passie en respect voor de natuur de mooiste producten ontwikkelen. Ik heb maar één huid en daar zorg ik goed voor. Ik kan me goed voorstellen dat je je soms afvraagt waar het prijsverschil in producten vandaan komt. Ik zal niet ontkennen dat je bij aankoop van bepaalde merken een flinke financiële bijdrage doet aan het hele marketingcircus dat erachter zit, maar vergis je vooral niet in wat er nu eigenlijk in jouw pot crème zit en wat jij dus elke dag op je huidje smeert.

Op de ingrediëntenlijst van een ‘goedkoop’ product mag dan wellicht een ‘goed’ of ‘vriendelijk’ of ‘natuurlijk’ ingrediënt voorkomen, bedenk dan ook vooral hoe dit ingrediënt gewonnen is, waar het vandaan komt, in welke mate of hoeveelheid het aanwezig is, en ook; waar wordt het mee gecombineerd?

Bepaalde positieve eigenschappen van een ingrediënt kunnen namelijk enorm afgezwakt worden wanneer er bijvoorbeeld iets van mindere kwaliteit in de pot is gestopt, die bijvoorbeeld jouw crème langer goed moet houden.

Santaverde Extra Rich Beauty Elixer review

Het Santaverde systeem

SantaVerde heeft een vrij uniek concept ontwikkeld, waarbij je zelf je perfecte skincare ritueel kunt ontwikkelen. Zij hebben namelijk een basiscrème in het assortiment, één met en één zonder parfum, en dan ook nog in drie verschillende versies; namelijk light, medium en rich (afhankelijk van hoe dorstig jouw huid op dat moment is). Deze basis combineer je vervolgens met een product dat ontwikkeld is voor jouw huidtype, bijvoorbeeld een olie voor de droge huid of een gel voor de vette huid. Lees hier meer over dit concept. Mijn huid is erg droog en de keus voor de olie was dan ook gauw gemaakt.

Santaverde Extra Rich Beauty Elixer ervaringen

Santaverde Beauty Elixer

Het elixer bestaat uit 100% gecertificeerde biologische oliën en hydrateert je huid intensief. Prettig is dat het geen zichtbaar (of glimmend!) laagje achterlaat op je huid. Uiteraard is hij ook te gebruiken in combinatie met je eigen crème en dat kan zowel in de ochtend als in de avond. Je doseert het elixer met een pipetje. Dat is natuurlijk super hygiënisch en bovendien gebruik je op deze manier nooit te veel van het product, want dat zou zonde zijn.

Nu ik de elixer enkele weken gebruik, merk ik daadwerkelijk dat mijn huid soepeler en zachter aanvoelt. Met name rond de neus wil ik nog wel eens hele droge plekjes hebben, maar die zijn helemaal weg. Tot slot moet ik er nog even bij vertellen dat de geur heerlijk is, heel luxueus en subtiel zoet, op een prettige manier.

De Santaverde Extra Rich Beauty Elixer is een absolute aanrader wanneer jouw huid wel wat extra zachtheid en verzorging kan gebruiken en vooral ook wanneer je ‘bewust’ en ‘puur natuur’ een must vind! De elixer, evenals alle andere producten van Santaverde zijn online te koop bij SoloBioMooi.

Christiana is werkzaam in de cosmeticabranche, is (natuurlijk) gek op make-up en cosmetica en deelt haar ervaringen, meningen en prachtige foto’s op haar blog: www.bychristiana.nl.

Santaverde Extra Rich Beauty Elixer ervaringen

Reviews & Blogs
Lees ook