Zonnebrand met een minerale filter

05-09-2017 19:28
Deel dit bericht:

Wanneer je je blootstelt aan de zon, is het belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon. Dat kun je doen met kleding, maar ook door zonnebrand met een minerale filter. Deze filter beschermt je huid tegen UVA en UVB stralen!

Zonnebrand met een minerale filter

Maar wat is nu het verschil tussen een chemische filter en een minerale filter? En welke kun je nu het beste kiezen als we kijken naar je huid, je gezondheid en het milieu? Dat leggen we graag aan je uit in dit artikel!

Wat is een chemische zonnefilter?

Een chemische filter trekt als het ware in de huid en absorbeert zo UV-straling. Waar je hierbij altijd rekening mee moet houden, is dat dit soort filters niet direct beschermen. Het duurt ongeveer een half uur voordat ze werkzaam zijn. Veel voorkomende chemische zonnefilters zijn oxybenzone, avobenzone, onctyl methoxycinnamate en octocrylene.

Wat is een minerale zonnefilter?

Een minerale zonnefilter beschermt ook tegen UV stralen, maar dan op een andere manier. Een minerale filter vormt een laagje op de huid en weerkaatst zo de straling. In tegenstelling tot een chemische filter is een minerale filter direct werkzaam. Minerale filters zijn titaniumdioxide en zinkoxide.

Voor welke filter kun je het beste kiezen?

De beste keus is een zonnebrandcrème met een minerale filter. Zo’n filter beschermt de huid direct na het aanbrengen. Bovendien is het veilig voor de huid en de gezondheid. Chemische filters in zonnebrandcrème worden nogal eens in verband gebracht met allergische reacties en zouden een hormoon verstorende werking hebben. Bovendien zijn bepaalde chemische filters verantwoordelijk voor de vernietiging van koraalriffen.

Waar koop ik zonnebrand met een minerale filter?

In de webshop van SoloBioMooi vind je zonnebrand producten waarbij alleen maar gebruik wordt gemaakt van de minerale filters titaniumdioxide en zinkoxide. Ook wordt voor de producten geen gebruik gemaakt van nanotechnologie. Verantwoord van de zon genieten begint dus hier! Je kunt de merken Alphanova SUN en The Ohm Collection met een gerust hart gebruiken.

Reviews & Blogs
Lees ook