Natuurlijke verzorging van Solobiomooi

18-10-2017 16:43
Deel dit bericht:

Even terug bracht ik een bezoek aan Solobiomooi om meer te leren over natuurlijke verzorging van Solobiomooi waar mijn huid blij van zou worden. Inmiddels heb ik de producten getest en de producten die er voor mij uitspringen deel ik in dit artikel!

Natuurlijke verzorging van Solobiomooi

Op mijn blog heb ik al vaker geschreven over mijn huidprobleem. Gelukkig heb ik tegenwoordig nog maar nauwelijks last van hormonale acne. Helaas heb ik daar wel kleine littekens aan overgehouden en tegenwoordig heb ik vaak last van een droge en trekkerige huid. Ondanks dat ik me goed voel over mijn lichaam, ben ik soms wel onzeker over de rode plekjes en deukjes op mijn huid. Daarom was ik erg blij met de natuurlijke verzorging van Solobiomooi!

Natuurlijke verzorging van Solobiomooi

Bij Solobiomooi ontmoette ik Ingrid en Pieter, die sinds 2012 samen de webshop runnen. Ik kreeg een rondleiding achter de schermen en leerde meer over het verhaal van Solobiomooi en de merken die ze verkopen. Ik legde mijn ervaring met hormonale acne uit en kreeg advies over producten die goed bij mijn huid zouden passen. Ik leerde onder andere dat het belangrijk is om je huid te voeden.

De zoektocht naar een perfecte crème

Mijn huid voelt vaak trekkerig aan, wat betekent dat ik mijn verzorgingsroutine moet aanpassen. Eigenlijk wist ik dat ook wel, want ik heb door de jaren heen ontzettend veel crèmes geprobeerd. Van de meest goedkope rommel tot crèmes die zo’n 50 euro kosten. Helaas was geen van allen een succes, ik kreeg mijn huid niet gehydrateerd genoeg of mijn huid werd juist weer te vet. De ene keer kreeg ik veel onzuiverheden en de andere keer was het effect prima, maar niet geweldig. En dat is toch zonde als je veel investeert in producten waarvan je hoopt dat ze werken.

Natuurlijke verzorging van Santaverde

Tijdens mijn bezoek heb ik kennis gemaakt met veel mooie merken, één daarvan is Santaverde. Dit is een Duits merk en het hoofdingrediënt in alle producten is sap van de aloë vera plant. En dat is bijzonder, want in de meeste crèmes is het eerste ingrediënt vaak water. De aloë vera planten van Santaverde worden in Andalusië biologisch groot gebracht en de aloë vera wordt met de hand verwerkt. De eigenaren hebben echt liefde voor het vak en willen de wereld graag mooier maken. Ik heb de producten nu al een hele tijd dagelijks gebruikt en ik ben er echt heel tevreden over!

Natuurlijke huidverzorging Santaverde

Het bijzondere is dat de dagcrème verkrijgbaar is in light, medium en rich. En dat is fijn want mijn wangen zijn droger dan mijn T-zone. Voor mijn wangen gebruik ik de rich variant en voor mijn T-zone de medium variant. Zo is mijn huid altijd perfect gehydrateerd zonder een vettig gevoel. Van beide crèmes heb ik maar weinig nodig, zeker met een olie dat ik als serum gebruik onder de crèmes. Ook al zijn de dagcrèmes kostbaarder door de mooie ingrediënten, ze zijn toch relatief betaalbaar!

Holy grail: gezichtsolie als huidverzorging

Zoals ik net aangaf, gebruik ik een serum onder de dagcrèmes. Je kunt bijvoorbeeld de aloë vera hydro gel gebruiken of een gezichtsolie. Als je echt een hele droge huid hebt (wellicht in de winter) dan kun je eventueel zelfs beiden gebruiken. Ik was het meest benieuwd naar de olie, omdat ik mijn littekens graag wil laten vervagen. Natuurlijk begrijp ik dat er geen wondermiddel bestaat dat mijn huid binnen een zeer korte tijd helemaal egaal maakt. Maar ik hoopte wel, door mijn huid soepel te houden, de littekens sneller te kunnen laten vervagen. Ik leerde dat vitamine E hierbij goed helpt!

Natuurlijke huidverzorging acne

Daarom was ik ontzettend blij met de Oils of Heaven cacayolie! Deze wordt koud geperst en bevat de helft meer vitamine E dan bijvoorbeeld arganolie en zelfs drie keer zoveel retinol dan rozenbottelolie. Je kunt je voorstellen dat dat een behoorlijke boost is voor de celvernieuwing van de huid. Je hebt er maar weinig van nodig: twee tot drie druppels is voldoende. De olie ruikt niet, trekt snel in en geeft geen vettig gevoel. Als het eenmaal is ingetrokken, breng ik dus de dagcrèmes van Santaverde aan. Daarna voelt mijn huid de hele dag super zacht en totaal niet trekkerig aan. Yes! Ik weet niet of ik het na een testperiode van drie weken al mag zeggen, maar ik heb echt het idee dat mijn huid al wat egaler is geworden. Het voelt namelijk wel echt zo.

Voor alle natuurlijke verzorging van Solobiomooi ga je naar de webshop!

De originele review vind je op ikbenirisniet.nl.

Reviews & Blogs
Lees ook