Montbrun rich moisturizing cream & UV cream

13-02-2018 15:55
Deel dit bericht:

Het nieuwste merk bij SoloBioMooi is Montbrun. Ik probeerde de Montbrun rich moisturizing cream & UV cream en ik was vooral benieuwd naar de UV crème. Normaal gesproken krijg je met minerale filters een witte waas en zeker op je gezicht zit je daar natuurlijk niet echt op te wachten…

Montbrun rich moisturizing cream

Het merk Montbrun

Montbrun is afkomstig uit Frankrijk. Bijzonder aan het merk is dat ze thermaal water inzetten dat wordt gewonnen uit de Aix-en-Provence. Thermaal water is afkomstig van diep uit de aarde. Tijdens de reis naar het eindpunt verrijkt het water zich met sporenelementen en mineralen. Thermaal water staat al heel lang bekend om de kalmerende werking.

De samenstelling van de Montbrun producten

Naast thermaal water worden er aan de producten van Montbrun alleen maar natuurlijke en biologische ingrediënten toegevoegd. Montbrun bevat dus geen synthetische toevoegingen. Alle producten zijn uiteraard dierproefvrij en geschikt voor veganisten.

Montbrun thermaal water

Minerale factor in de Montbrun UV moisturizing cream

In de UV cream wordt gebruik gemaakt van een minerale zonnefactor, namelijk titaniumdioxide. Normaal gesproken krijg je met minerale factors waarbij geen nano wordt gebruikt last van een witte waas. De crème heeft dus wel een ‘gebruiksaanwijzing’. De truc is om steeds met kleine beetjes te smeren en dat direct goed uit te smeren. Ben je hier eenmaal bedreven in, dan heb je niet echt last van die witte waas.

Hoe voelt de Montbrun UV moisturizing cream op de huid?

De textuur van de crème is luchtig en heerlijk zacht. Vaak ‘voel’ je producten met een factor enigszins op de huid, deze crème is daar geen uitzondering op. Hij legt immers een beschermend laagje op je gezicht. Ik vind dat deze crème verder een uitstekende basis voor make-up vormt, ook dat is natuurlijk een pluspunt. De geur is subtiel zoet.

De ingrediënten in de Montbrun UV moisturizing cream

Het belangrijkste bestanddeel van deze crème is natuurlijk thermaal water. Glycerine werkt als een goede vochtbinder. Diciprypyl is een veilig ingrediënt met een huidverzachtende werking. Het kan zowel synthetisch als natuurlijk zijn, maar in dit geval komt het uit een natuurlijke bron. Andere verzorgende en natuurlijke ingrediënten zijn korenbloemwater, jojoba-olie en sacha inci olie. Maar ook sheaboter, avocado en aloë vera. Er is parfum aan de crème toegevoegd, maar deze is uiteraard ook van natuurlijke afkomst.

De Montbrun Rich moisturizing cream

Deze crème is speciaal ontwikkeld voor de droge huid. Mijn huid is niet zozeer droog, maar wel vochtarm, maar evengoed sluit deze crème op mijn wensen aan. De textuur is iets romiger dan die van de UV-cream, maar het blijft een luchtige crème. De verpakking is identiek; het gaat om een hygiënische tube met een klikdop. Deze is makkelijk in gebruik!

Montbrun UV cream

De samenstelling van de Montbrun Rich moisturizing cream

Opnieuw staat thermaal water bovenaan op de INCI-lijst. Verder is er korenbloemwater,  rozenwater, glycerine, squalene, sheaboter en rijst toegevoegd. Maar ook avocado-olie, inca inchi-olie, olijfolie, jojoba-olie, bisabolol, drietandkogelbloem, aloë vera, vitamine E en zonnebloemolie. Ook staat er cetearyl alcohol op de ingrediëntenlijst. Alcohol wordt vaker toegepast in cosmetica en het is niet zo dat alle varianten slecht zijn voor de huid. Dit is een vettige alcohol die je huid over het algemeen niet uitdroogt. Deze vorm wordt vaak toegevoegd als conserveringsmiddel. Ook de parfum is weer natuurlijk.

Zijn de crèmes van Montbrun aanraders?

Jazeker! Ik heb een vochtarme, gevoelige huid en ik kan beide aanraden. Zeker de UV cream is nu tijdens de zomer natuurlijk erg handig. De verpakkingen zijn prettig in gebruik, de texturen in combinatie met de prettige geur maken de crèmes fijn in gebruik en de prijs / kwaliteit verhouding vind ik prima. Je vindt alle producten van Montbrun in de webshop van Solobiomooi!

Christiana is werkzaam in de cosmeticabranche, is (natuurlijk) gek op make-up en cosmetica en deelt haar ervaringen, meningen en prachtige foto’s op haar blog: www.bychristiana.nl.

Reviews & Blogs
Lees ook