Review | Lavera natuurlijke zonnebrand

21-05-2017 17:13
Deel dit bericht:

Steeds meer mensen gaan inzien dat reguliere zonnebrand vol chemische filters zit en dat is maar goed ook. Deze chemische filters zijn niet alleen slecht voor je lichaam, maar ook voor het milieu. Want denk maar eens aan het feit dat je met zonnebrand op de zee in gaat: dat komt allemaal in de onderwaterwereld terecht. Ik testte nu de Lavera natuurlijke zonnebrand, die gezonder is voor jezelf en voor het milieu!

Lavera natuurlijke zonnebrand

Lavera natuurlijke zonnebrand

Oké nog even over reguliere zonnebrand, die dus chemische filters bevat. Natuurlijke zonnebrand daarentegen bevat minerale filters, die niet door de huid worden opgenomen. In tegendeel zelfs: het vormt een beschermend laagje op de huid, dat een spiegel vormt tegen de schadelijke straling van de zon. De Lavera natuurlijke zonnebrand producten zijn  geheel natuurlijk en bevatten zelfs biologische ingrediënten. Het werkt overigens direct na het aanbrengen, dus dat is fijn!

Lavera sun spray

Ik heb twee zonnebrand producten van Lavera geprobeerd, waaronder de Lavera sun spray. Deze bevat SPF 20 en zit in een handige spray vorm. Dit product is vegan en daar ben ik ontzettend blij mee! Factor 20 vind ik eigenlijk best laag, normaal gebruik ik minimaal factor 30. Op mijn gezicht gebruik ik meestal zelfs factor 50. Maar de factor die je smeert bepaalt niet hoe goed je bent beschermd, maar hoe lang. Hoe lager de factor, hoe vaker je dus moet smeren!

Lavera sun cream

Naast de sun spray heeft Lavera ook de sun cream. Deze bevat SPF 30, maar is helaas niet vegan. En daar baal ik enorm van! De verpakking is overigens wel handig voor handbagage, want hij bevat 75 ml. Ik heb de crème deze zomer gebruikt voor mijn gezicht en lichaam en dat ging prima. Een witte waas krijg je hiermee niet, een gelige waas helaas wel een beetje. Goed verdelen is de key, dan valt het reuze mee. En je kunt maar beter zonnebrand zien, dan dat je verbrand! Een fijne crème dus, maar doordat hij niet vegan is, koop ik hem niet opnieuw.

Review Lavera zon

Lavera after sun

Of je nu verbrand of niet: je huid heeft het zwaar te verduren tijdens een dag bakken. In de avond kan je huid dus wel wat hydratatie gebruiken en daarvoor heeft Lavera een fijne after sun. De after sun lotion zit in een flinke tube van 200 ml, waar je echt wel even mee vooruit kunt. Ik vind de tube op de een of andere manier heel mooi en de geur is heerlijk! Het is echt een fijn en mild product om je huid te laten herstellen.

Lavera zonnebrand natuurlijk

Conclusie

Ik ben erg tevreden over de Lavera natuurlijke zonnebrand producten! Doordat de crème niet vegan is, zou ik die zelf niet meer kopen. Maar de spray en after sun onthoud ik zeker voor volgend jaar. Ik vind het een fijn idee dat ik de zee niet vervuil met deze zonnebrand op en het is ook beter voor mijn eigen gezondheid. Naast fijn zijn deze producten ook lekker budgetproof en dat is wel zo fijn. De producten van Lavera vind je op de site van Solobiomooi.

Hi! Ik ben Mariëlle en ik blog vijf dagen in de week op www.gekopmakeup.nl. Daar vind je artikelen over beauty, fashion, lifestyle en travel. Kortom; alles wat ik leuk vind om te delen. Volg mij ook op Instagram, Twitter, Facebook en Youtube! Op al deze accounts vind je me onder de naam ‘gekopmakeup’!

Reviews & Blogs
Lees ook