NIEUW Marula olie van Oils of Heaven

15-07-2017 13:15
Deel dit bericht:

Oliën zijn helemaal hot in beautyland. Steeds meer mensen ontdekken de veelzijdigheid en vooral ook de kracht van pure natuurlijke oliën. Oils of heaven voegde onlangs een nieuw product toe aan hun assortiment: de marula olie.

Marula olie

Waar komt marula olie vandaan?

Marula olie is afkomstig van de marula bomen die in Afrika groeien. Deze boom heet officieel de Sclerocarya birrea, maar hij wordt in de volksmond ook wel de olifantenboom genoemd. Daar komen we zo op terug! Op een bepaald moment zijn de marula vruchten rijp en dan vallen ze van de boom af. Dat is het moment dat de vruchten geraapt worden. Het is duidelijk dat door deze manier van werken (het wachten tot de vruchten vanzelf naar beneden komen) de marula bomen niet worden aangetast of geforceerd.

Hoe wordt marula olie gemaakt?

Marula olie komt uit de pit van de vrucht. Van de vrucht zelf kan bijvoorbeeld sap of jam gemaakt worden. De pitten worden in de volle zon gelegd om te drogen. Het persen van de pitten gebeurt helemaal met de hand. Om de meest pure olie met al zijn goede eigenschappen te garanderen, komen aan de verhitting die daarna plaatsvindt, geen chemische toevoegingen te pas. Na het verhitten is de olie klaar om gefilterd te worden. Een belangrijke stap, want hier wordt de goede olie gescheiden van de onzuivere delen.

De olifantenboom

De Marula boom wordt ook wel de olifantenboom genoemd. Olifanten vinden de marula vruchten namelijk erg lekker! Olifanten stoten tegen de bomen aan, waardoor de vruchten er af vallen. Ondertussen weten ze dat in een bepaalde periode van het jaar de vruchten als vanzelf naar beneden komen. Als de marula vruchten een tijdje op de grond liggen, gaat het fruit een beetje rotten, dit is een natuurlijk proces. Bij dit proces komt er alcohol vrij. De olifanten die eten van de licht rottende marula vruchten, worden hier letterlijk dronken van. Gek hè?

Marula olie in cosmetica

Niet alleen olifanten zijn er gek op, mensen ook! Hoewel er zelfs likeurdrankjes bestaan met marula, krijgt deze bijzondere olie toegepast in cosmetica ook steeds meer aandacht. Het heeft een intensieve verzachtende werking en de olie is ook zeer rijk aan antioxidanten. Dan bevat marula olie ook nog eens een hoge dosis vitamine C en vetzuren.

Voor wie is marula olie geschikt?

Marula olie is eigenlijk geschikt voor alle huidtypes. Iedereen kan baat hebben bij het gebruik ervan. Doordat marula olie zo rijk is aan vetzuren, mineralen, antioxidanten en vitamine E, werkt het verzachtend, voedend, kalmerend en beschermend.

Uit onderzoek is gebleken dat marula-olie ook goed is in het vasthouden van vocht. Dit is heel essentieel voor een gezonde huid. Marula olie minimaliseert fijne lijntjes en verbetert de elasticiteit van de huid. Het verbetert het aanzien van de huid en werkt kalmerend.

Hoe kun je marula olie gebruiken?

Op diverse manieren! Je kunt het puur op je huid aanbrengen, maar je kunt bijvoorbeeld ook wat druppeltjes toevoegen aan je gezichtsverzorging. Of breng een klein beetje van de marula olie aan als een serum. Je kunt zelfs enkele druppeltjes toevoegen aan je foundation voor een prachtige en stralende huid. Het is geschikt voor iedereen en zowel in de ochtend als in de avond toe te passen. Je kunt zelfs wat druppeltjes in je haar gebruiken! Oils of Heaven heeft gekozen voor een verpakking met een pipetje, waarmee je makkelijk en bovendien hygiënisch kunt doseren.

Overtuigd van de fijne werking van marula olie? Shop deze olie in onze webshop!

Reviews & Blogs
Lees ook