Deodorant zonder aluminiumzouten

15-02-2018 21:52
Deel dit bericht:

Het krijgt steeds meer bekendheid: deodorant zonder aluminiumzouten. Maar wat wil dat nu eigenlijk zeggen en waarom zou je kiezen voor een deodorant zonder aluminium? In dit artikel leggen we je uit waarom we eigenlijk zweten en wat het verschil is tussen een deodorant en een anti-transpirant!

Deodorant zonder aluminiumzouten

Waarom zweten we?

Zweten is eigenlijk een volkomen natuurlijk proces. Door te zweten reguleert je lichaam je temperatuur, zodat je niet ‘oververhit’ raakt. Ook loost je lichaam afvalstoffen door te zweten. Zweet heeft van zichzelf overigens geen geur. Het zijn de bacteriën die op je huid aanwezig zijn die zweet een onaangename geur kunnen geven. En wist je dat wat je eet ook invloed heeft op je lichaamsgeur? Ons lichaam kan reageren op bepaalde voeding, waardoor ook je lichaamsgeur wat sterker kan worden.

Het verschil tussen een deodorant en een anti-transpirant

Onprettig ruiken kan je een oncomfortabel en onzeker gevoel geven. Je kunt bepaalde producten gebruiken om die geur te maskeren. Dat is eigenlijk wat deodorant doet. Bepaalde deodorants verbloemen zweetgeur ook doordat er een sterk parfum toegevoegd is. Een anti-transpirant gaat nog een stapje verder door de zweetklieren als het ware te blokkeren. Hierdoor is je lichaam niet meer in staat om te zweten. Dat klinkt misschien aantrekkelijk, maar je kunt je voorstellen dat je hiermee de natuurlijke processen verstoort. Zweten is eigenlijk heel gezond, dus je kunt dit proces maar beter niet afremmen!

Deodorant zonder aluminiumzouten

Bij veel reguliere deodorant merken is er van alles aan de hand. Veel van deze merken zijn niet dierproefvrij en sommige producten bevatten zelfs dierlijke ingrediënten. De deodorants zijn ook alles behalve natuurlijk en dat brengt risico’s met zich mee. Van aluminium is bekend dat het kan zorgen voor kanker, het is dus een berucht ingrediënt tegenwoordig. Bij Solobiomooi vind je gelukkig deodorant zonder aluminiumzouten!

Reviews & Blogs
Lees ook