Verschil tussen huidtype en huidconditie | Solobiomooi

19-03-2017 21:21
Deel dit bericht:

Het uitkiezen van huidverzorging die bij jouw wensen en behoeften past, begint met het bepalen van jouw huidtype. Als je dat eenmaal weet, moet er ook nog gekeken worden naar de conditie waarin jouw huid verkeert. Huidtype en huidconditie zijn twee termen die je heel letterlijk kunt nemen! Je huidtype is letterlijk het type van je huid en de conditie geeft aan in welke conditie je huid is. Meer weten? Wij leggen het verschil tussen huidtype en huidconditie uit!

Verschil tussen huidtype en huidconditie

Wat is een huidtype?

Je huidtype is genetisch bepaald en wordt gemeten aan de talgproductie van de huid. Een droge huid produceert minder talg dan een vette huid. Waar je rekening mee moet houden, is dat je een huidtype in principe niet kan veranderen. Het maakt dus niet uit wat je eet of welke producten je gebruikt. Je huid zal daardoor niet plotseling meer of minder talg gaan aanmaken. Wel komt het voor dat huidtypes in de loop der jaren veranderen of bij ingrijpende hormonale veranderingen. Denk aan een zwangerschap of de overgang.

Welke huidtypes zijn er?

De huidtypes zijn grofweg te verdelen in normaal, droog, vet en gecombineerd. Een gecombineerde huid produceert op bepaalde plekken meer talg dan op andere plekken. Meestal ervaren mensen met een gecombineerde huid een vette T-zone. Die T-zone is eigenlijk exact het deel van het gezicht dat je aanraakt wanneer je letterlijk de letter T op je gezicht zou schrijven: het voorhoofd, de neus en de kin. Maar dat hoeft niet perse zo te zijn. Het komt namelijk ook voor dat mensen een zeer droog voorhoofd hebben en juist vette wangen.

Wat betekent huidconditie?

De conditie van je huid vertelt je letterlijk hoe je huid zich voelt en in welke conditie hij dus is. Als je zelf bijvoorbeeld ziek bent, medicijnen gebruikt of veel stress ervaart, kan je huid letterlijk laten zien dat hij zich gestresst voelt. Je kan dan bijvoorbeeld last hebben van roodheid, puistjes of irritaties.

Welke huidcondities zijn er?

Huidcondities zijn grofweg in te delen in vochtarm, onzuiver en gevoelig. Een vochtarme huid heeft te maken met een tekort aan vocht en dus niet met een tekort aan talg. Een droge huid is daarmee niet hetzelfde als een vochtarme huid. Een onzuivere huid vertoont puistjes en onzuiverheden. Over het algemeen zien we vaker onzuiverheden op een vette huid, maar een vette huid hoeft niet per definitie onzuiver te zijn. Een gevoelige huid reageert heftig op bepaalde stofjes in cosmetica, maar bijvoorbeeld ook op klimatologische invloeden.

Verschil tussen huidtype en huidconditie

Je kunt je misschien wel voorstellen dat niemand met één van bovenstaande huidcondities geboren wordt. Huidcondities kunnen ontstaan in de loop der tijd. Bijvoorbeeld door het gebruik van (agressieve) cosmetica-producten, ziektes, medicijngebruik, voeding, leefstijl en stress. Het goede nieuws is dat je serieuze invloed kunt uitoefenen op je huidconditie! Houdt er verder altijd rekening mee dat je huid uitstraalt hoe jij je voelt. Je kunt nog zulke luxueuze producten gebruiken, maar als je niet verder kijkt, (en bijvoorbeeld vast blijft houden aan slechte eetgewoontes of een stressvol bestaan) zal het niet beter worden!

Welke huidverzorging past bij mij?

Wanneer je eenmaal je huidtype bepaald hebt en weet in welke conditie jouw huid is, ben je al een heel eind! Wij hebben de rest dan ook wat makkelijker gemaakt door onze producten onder te verdelen in de categorieën huidtype en huidconditie. Kun je nog wel wat extra hulp gebruiken? Neem dan vooral contact met ons op, je mag ons bellen, mailen, Facebooken, Twitteren en Instagrammen!

Reviews & Blogs
Lees ook