Parfumvrije huidverzorging bij Solobiomooi

19-03-2017 21:01
Deel dit bericht:

Anno 2017 is parfumvrije huidverzorging een hot topic. Steeds meer mensen geven aan een gevoelige huid te hebben. Om die reden zijn zij heel specifiek op zoek naar producten met een milde samenstelling. Al dan niet naar producten op natuurlijke basis of echt heel bewust naar parfumvrije huidverzorging.

Parfumvrije huidverzorging

Parfumvrije huidverzorging – geuren?

Heel veel cosmeticaproducten bevatten een bepaalde geur. Die geur kan afkomstig zijn van natuurlijke ingrediënten of synthetisch. Synthetisch wil zeggen dat de geur nagebootst is. Wanneer dit het geval is, vind je deze toevoeging op de INCI-lijst vaak terug als ‘fragrance’. ‘Fragrances’ bevatten in veel gevallen chemische toevoegingen. Deze kunnen schadelijk zijn voor jouw huid en zelfs voor je gezondheid. En dat wil je natuurlijk liever niet!

Parfum van natuurlijke afkomst

Laten we vooropstellen dat je in ons assortiment met natuurlijke huidverzorging alleen de pure varianten parfum tegenkomt. Vaak staat er dan ook bij dat het gaat om parfum van natuurlijke oorsprong. Waar synthetische parfum overheersend kan ruiken, zijn natuurlijke parfums wat subtieler. Maar ze hebben wel als bijkomend voordeel dat je ze veel langer op je huid blijft ruiken.

Allergische reactie op parfum

Juist de gevoeligheid van zoveel mensen wordt vaak veroorzaakt door te agressieve stofjes in cosmetica, zoals synthetisch nagebootst parfum. Helaas is het niet zo dat een natuurlijk parfum geen allergische reacties kan veroorzaken. Een huid kan allergisch reageren op een ingrediënt of bepaalde combinaties van ingrediënten. Maar het moge duidelijk zijn dat bepaalde toevoegingen in cosmetica vaker een allergische reactie opwekken dan anderen!

Dit soort stofjes worden allergenen genoemd. Fabrikanten zijn verplicht om op hun product een volledige INCI-lijst aan te leveren. Dat maakt het voor jou als consument makkelijker om te bepalen of jouw huid er blij van gaat worden.

Betekent parfumvrij dan ook geurloos?

Parfumvrije huidverzorging hoeft niet per definitie geurloos te zijn. Ook wanneer er geen parfum toegevoegd is, kunnen de ingrediënten waarmee het product is samengesteld een geur geven.

Hoe weet ik of verzorging parfumvrij is?

Bij een ongeparfumeerd product wordt het nadrukkelijk vermeld op de verpakking. Fabrikanten weten tegenwoordig dat veel consumenten op zoek zijn naar parfumvrije cosmetica. Zij zullen dan ook goed inspelen op die vraag. Je kunt het echter ook zelf controleren door een blik op de INCI-lijst te werpen. Je zal daarop dan geen parfum, fragrance of aroma tegenkomen.

Parfumvrije huidverzorging bij SoloBioMooi

Binnen ons uitgebreide assortiment vind je diverse producten die aansluiten op de vraag van parfumvrije huidverzorging. Bekijk dus zeker ons aanbod parfumvrije huidverzorging op onze website.

 

Reviews & Blogs
Lees ook