Review: Erbaviva Natuurlijke Lip Balm Vanilla Grapefruit

27-08-2016 13:58
Deel dit bericht:

Lippenbalsems: je hebt ze in allerlei soorten en maten. Potjes, sticks, blikjes… De afgelopen jaren heb ik er veel geprobeerd, waarbij de één uiteraard beter beviel dan de ander. Een natuurlijke lippenbalsem had ik nog nooit uitgeprobeerd, dus toen ik de vraag kreeg of ik de Erbaviva Natuurlijke Lip Balm wilde uittesten, was ik erg enthousiast.

Erbaviva Natuurlijke Lip Balm: onderdeel van een prachtig merk

Erbaviva, het betekent letterlijk ‘levende kruiden’, deze naam staat voor een bijzonder mooi merk met alleen maar biologische producten. Erbaviva voldoet als één van de weinige merken aan de strenge eisen van het USDA-keurmerk. Om dit keurmerk te krijgen, moet een product voor minimaal 95% uit biologische ingrediënten bestaan. Aan de buitenkant ziet de Erbaviva Natuurlijke Lip Balm er niet erg trendy of spannend uit, eerlijk gezegd vind ik hem ietwat saai. Maar, je moet niet altijd alleen maar op de buitenkant af gaan, dus laat ik hem eerst wat nader bestuderen.

Erbaviva Natuurlijke Lip Balm Vanilla Grapefruit

Erbaviva vanilla grapefruit lip balm: boordevol verzorgende ingrediënten

De Erbaviva vanilla grapefruit natuurlijke lip balm zit echt bomvol verzorgende, biologische ingrediënten: o.a. shea boter, zonnepitolie, bijenwas, jojoba-olie, tarwekiemolie en rozemarijn extract (rijk is aan antioxidanten). Alle ingrediënten die met een * zijn aangegeven, zijn van gecertificeerd biologische afkomst. En dat geldt zoals je ziet voor bijna de hele ingrediëntenlijst. Indrukwekkend! Dit product smeer ik met een gerust hart op mijn lippen (weet je hoeveel lipstick en/of lippenbalsem je opeet?).

Erbaviva Natuurlijke Lip Balm Vanilla Grapefruit ingrediënten

Erbaviva vanilla grapefruit lip balm: gebruik en werking

Ik hoef natuurlijk niet uit te leggen hoe je een lippenbalsem gebruikt. Je smeert gewoon naar behoefte wat op je lippen, eventueel na een scrub beurt met een zachte scrub. Het draai-schijfje wat aan de onderkant zit, had van mij wel wat groter/breder gemogen, met dit smalle dingetje kan ik niet zo goed overweg (maar dat kan komen door mijn dikke vingers, hihihi!).

Erbaviva vanilla grapefruit lip balm is een zachte lippenbalsem, die totaal niet plakkerig aan voelt. Hij laat een dun maar verzorgend laagje achter op mijn lippen, wat prettig en licht aan voelt. Na een paar koppen koffie en/of een hapje eten is de balsem wel van mijn lippen verdwenen, en is het dus tijd voor een nieuw laagje.

Erbaviva Natuurlijke Lip Balm Vanilla Grapefruit

Deze Erbaviva natuurlijke lippenbalsem verzorgt mijn lippen erg goed, ook bij wat kouder weer (ik heb hem alleen niet kunnen testen gedurende een wat langere echt koude periode, bij gebrek aan winter). Als ik hem iedere dag gebruik, zijn mijn lippen mooi, zacht, vrij van velletjes. De geur is friszoet en erg aangenaam, niet overheersend. Kort gezegd: deze lippenbalsem voldoet op alle punten uitstekend.

Deze natuurlijke lipbalm en alle andere producten van Erbaviva zijn online te koop bij SoloBioMooi. Note: Erbaviva is helaas niet langer verkrijgbaar, een mooi alternatief merk is La Fare 1789!

Natasja is 42 jaar, gek op West Brabant, op honden én op cosmetica. Natasja schrijft (en test) regelmatig voor SoloBioMooi en heeft haar eigen beautyblog: Beautyspots.nl

Erbaviva Natuurlijke Lip Balm Vanilla Grapefruit

Reviews & Blogs
Lees ook