Info: assortiment van Santaverde – voor elk huidtype!

23-01-2017 14:13
Deel dit bericht:

Santaverde: een heel mooi merk met een uniek ‘mix ’n match-systeem’. In dit artikel leggen we dat systeem uit. Het is een huidverzorgingslijn die nu eens niet uitgaat van het tijdstip waarop je het gebruikt (dag- en nachtcrème), maar van de behoefte van je huid. Kijk snel mee om dit bijzonder systeem en het assortiment van Santaverde te leren kennen!

Het assortiment van Santaverde

Huidtypen

Sommige mensen hebben een droge huid, anderen weer een vette en sommigen zitten er precies tussen in. En dan heb je nog de weersinvloeden: vaak heeft een huid in de winter meer voeding nodig dan in de lente. Ook voelt iemands huid anders aan als diegene de hele dag buiten in de zon is geweest, dan wanneer hij of zij achter de computer heeft gezeten. Kortom: er bestaan veel verschillende huidtypen die ook nog eens verschillende behoeften hebben, afhankelijk van het seizoen, tijdstip op de dag en activiteiten. Lastig als je alleen maar een dag- en een nachtcrème hebt…

Het Santaverde mix en match systeem

Santaverde benadert dit ‘probleem’ op een prachtige en geheel eigen wijze: zes crèmes en een beauty elixer:

Santaverde Aloë Vera crème light
Santaverde Aloë Vera crème light zonder parfum
Santaverde Aloë Vera crème medium
Santaverde Aloë Vera crème medium zonder parfum
Santaverde Aloë Vera crème rich
Santaverde Aloë Vera crème rich zonder pafum
Santaverde Beauty Elixer extra rich

Geen dag- en nachtcrème maar Light, Medium en Rich

Stap 1: met of zonder parfum
Allereerst kies je of je een crème wilt gebruiken met of zonder parfum. Alle producten van Santaverde zijn NaTrue gecertificeerd, dus dat betekent dat de parfum die gebruikt wordt op basis van natuurlijke etherische oliën is. Toch is het mogelijk dat je hier gevoelig voor bent. Is dat het geval, adviseren wij om te beginnen met de crèmes zonder parfum.

Stap 2: type huid (combinatie van Light, Medium en Rich crèmes)
De tweede stap is bepalen wat voor type huid je hebt. Als je niet goed weet wat voor huidtype je hebt, kun je ons altijd bellen voor advies. Hieronder tref je een grove indeling:

Droge/vochtarme huid: Santaverde crème Rich of Medium én Rich
Normale huid: Santeverde crème Medium.
Vette huid: Santverde crème Light of Light én Medium
Vochtarme huid met vette T-zone (voorhoofd, neus en kin): Rich of Medium én Light

Stap 3: bepaal of er situaties zijn waarin je huid een ‘boost’ kan gebruiken
Er zijn situaties denkbaar dat je huid wel een oppepper kan gebruiken. Guur winterweer, of juist heel veel zon, stress, ’s nachts etc. Voor de droge en normale huid zou je dan kunnen kiezen voor de Santaverde beauty elixer. Voor de vette huid is een extra tube crème Rich vaak al voldoende.

Stap 4: Mix ’n Match
De laatste stap is het gebruik van de crèmes. Dit is voor iedereen persoonlijk en binnen een korte tijd weet je precies wanneer je een bepaalde crème kunt gebruiken.

Als je bijvoorbeeld een gevoelige/droge huid hebt en je hebt gekozen voor een Beauty Elixer en de Medium en Rich crèmes, gebruik je de producten door elkaar afhankelijk van de situatie. Overdag: crème Medium en ’s nachts: Beauty elixer en de crème Rich.  In de winter kies je ervoor om de crème Medium te mengen met de crème Rich voor net dat beetje extra voeding. In de lente gebruik je alleen de Medium crème.

Als je een vochtarme huid hebt en een vette T-zone, is het vaak beter om de Medium (of zelfs Light) voor de T-zone te gebruiken, terwijl je de Rich (eventueel in combinatie met de Beauty Elixer) gebruikt voor de droge delen van je gezicht.

Als je een normale huid hebt, kies je voor de Medium. Je kunt kiezen voor een Beauty Elixer voor die extra boost. Als je normale huid iets neigt naar droog kun je een klein beetje Rich mengen door de Medium. ’s Nachts gebruik je dan een Rich voor de extra voeding. Als je normale huid ietwat vet is, meng je de Light met de Medium. In dat geval gebruik je de Medium ook ’s nachts.

Als je een vette huid hebt, is vaak de Light voldoende. Al of niet aangevuld met de Medium op momenten dat je toch wat extra’s wilt doen voor je huid.

Kortom, een ideaal mix ’n match systeem voor werkelijk alle huidtypen. In zijn algemeenheid kun je zeggen dat je twee crèmes kiest (en eventueel het Beauty Elixer) en dat je overdag de lichtste van de twee gebruikt en ’s nachts de meest voedende. Eindelijk een lijn die rekening houdt met jouw huid en de situatie waarin je je bevindt!

Natuurlijke huidverzorging: Santaverde

0% water: 100% werkzame stoffen
Alle producten van Santaverde, dus ook de hierboven genoemde mix ’n match producten, bevatten géén water. Dit in tegenstelling tot nagenoeg alle andere huidverzorgingsproducten op de markt. Water is een vulmiddel en hoewel het niet schadelijk is, doet water niet veel voor je huid. Santaverde vervangt water voor een ingrediënt dat wél veel doet voor je huid: pure biologische aloë vera gel. Alle producten bestaan uit 100% werkzame stoffen. In ALLE producten van Santaverde is aloë vera dus het HOOFDINGREDIËNT (i.p.v. water).

Eigen biologische aloë vera en cashew plantages
Santaverde is op zoek gegaan naar de beste kwaliteit aloë vera en de beste kwaliteit cashew fruit. Maar de kwaliteit die Santaverde voor ogen had bestond niet op de markt. Om geen enkele concessie te doen, heeft Sabine Beer toen besloten om het zelf te verbouwen op een biologisch gecertificeerde aloë vera plantage in Spanje en een biologisch gecertificeerde cashewnoot plantage in Brazilië. Alleen op deze manier kan Santaverde jou de garantie geven dat de producten die je gebruikt, op de beste manier zijn geteeld en geproduceerd.

Het assortiment van Santaverde

NaTrue certificering
De producten van Santaverde zijn NaTrue gecertificeerd, dit is op twee manieren bijzonder. Aan de ene kant is dit de strengste certificering op de markt en is het bijzonder dat ALLE producten van Santaverde deze certificering dragen. Aan de andere kant is het een bijzonder feit dat Santaverde deze certificering nagenoeg niet onderstreept in haar uitingen. Als je zonder enige concessie aan kwaliteit in de meest ruime zin van het woord een huidverzorgingslijn produceert, voldoe je automatisch aan de strengste certificering. Voor Santaverde is dat een basisgegeven. Zelfs voordat de NaTrue certificering bestond, voldeden ze er al aan. Is voor de meeste merken een certificering het grootste pluspunt van hun lijn, voor Santaverde is zelfs de strengste certificering een standaard gegeven.

Reviews & Blogs
Lees ook