Info: de kwaliteit van aloë vera in Santaverde

23-01-2017 14:12
Deel dit bericht:

De hydraterende en regenererende werking van aloë vera is al eeuwen bekend. Het geheim van aloë vera zit ‘m in een prachtig samenspel van ruim 200 voedingsstoffen waaronder vitaminen, mineralen en aminozuren. Maar goed, je hebt natuurlijk aloë vera en je hebt aloë vera… Tijd voor uitleg over de kwaliteit van aloë vera!

De kwaliteit van aloë vera in Santaverde

Aloverose

Gelukkig kun je de kwaliteit van aloë vera meten door de hoeveelheid aloverose te bepalen. Aloverose is een uniek molecuul dat alleen maar voorkomt in de gel van de Aloë Vera Barbadenis Miller. Simpel gezegd komt het hier op neer: hoe hoger het Aloverose gehalte in de aloë vera gel, hoe hoger het gehalte aan krachtige voedingsstoffen en hoe intenser het effect op de huid.

De hoeveelheid aloverose in een aloë vera plant is afhankelijk van een aantal factoren, maar de belangrijkste zijn: de manier waarop de aloë vera plant is geteeld en de manier waarop de plant is verwerkt. In de afgelopen 25 jaar is het Santaverde gelukt om zowel de teelt als het productieproces te optimaliseren, zodat een ‘maximale dichtheid van werkzame aloë vera bestanddelen’ de Santaverde fabriek bereiken.

Biologisch geteelde aloë vera

Santaverde heeft een eigen biologische gecertificeerde aloë vera plantage in het zuiden van Spanje. Door deze biologische teeltmethode wordt er bijvoorbeeld geen kunstmest gebruikt, zodat de planten niet onnatuurlijk snel groeien. Deze snelle groei zorgt er namelijk voor dat de planten heel veel water opnemen en daardoor relatief weinig actieve bestanddelen (aloverose) bevatten.

Het klimaat in Zuid Spanje

Uit onderzoek is gebleken dat de aloë vera uit Spanje een hoger percentage aloverose bevat dan planten die elders in de wereld worden geteeld. Door het relatief grote verschil tussen de zomer en wintertemperatuur moeten de planten harder ‘werken’ en worden ze op die manier aangespoord om meer aloverose aan te maken dan normaal gesproken nodig is.

Aloë vera verweken met de hand

Alle aloë vera gel filets worden met de hand uit de bladeren geschept. Deze methode is (natuurlijk) heel kostbaar, maar het is de enige methode waarbij de gel perfect gescheiden wordt van de harde schil. Bij machinale methoden moeten de schilresten eruit worden gefilterd wat een afname van actieve ingrediënten tot gevolg heeft.

Alleen het verse sap/gel

Normaal gesproken wordt aloë vera in poedervorm verwerkt in cosmetica. Echter, door het indrogen gaan veel actieve ingrediënten van de aloë vera gel verloren. Santaverde gebruikt alleen de verse gel filets.

Kwaliteit van aloë vera bij Santaverde

Het resultaat van al deze inspanningen is aloë vera met 1200mg/liter aloverose. Vergelijk dat maar eens met een gemiddelde waarde van 400mg/liter. Kortom: Santaverde doet er alles aan om de beste kwaliteit aloë vera zo van het land op je huid te krijgen.

Reviews & Blogs
Lees ook