Info: nikkel en nikkelvrije producten

24-01-2017 17:51
Deel dit bericht:

Bij Solobiomooi verkopen wij alleen nikkelvrije producten. Maar wat is nikkel eigenlijk en wat kunnen de gevolgen zijn als dit in de producten zit die je gebruikt? In dit artikel geven we je wat uitleg over nikkel en nikkelvrije producten. Bij ons assortiment hoef je hier in ieder geval niet bang voor te zijn! 

Nikkel en nikkelvrije producten

Allergische reactie

Allergische reacties zijn reacties van het afweersysteem op stoffen (bijvoorbeeld Nikkel) van buiten het lichaam, die normaal gesproken niet tot een dergelijke reactie leiden. Als je overgevoelig bent voor nikkel en je komt ermee in aanraking dan kunnen de gevolgen heel vervelend zijn: eczeem, rode plekken, jeuk, blaasjes, schilfers en sommig plekken kunnen nat worden. Bekende plekken zijn oren (oorbellen), buik (spijkerbroek, riem) maar ook het gezicht (make-up). 

Nikkel in make-up

Nikkel wordt regelmatig in reguliere cosmetica gebruikt. Met name in de poeders en in de kleuren bruin en donkerblauw. Maar alle make-up die wij verkopen is minimaal getest op 30ppm (parts per milion ofwel 0,003%). Volledig nikkelvrije make-up is nagenoeg onmogelijk om te fabriceren omdat nikkel een zoveel voorkomend metaal is op aarde. 30ppm is zo’n klein percentage dat allergische reacties eigenlijk altijd uitblijven (ook al ben je er gevoelig voor)! Dat is een fijn gevoel, niet waar?

Nikkelvrije producten

Shop je benodigde make-up en dan natuurlijk dus nikkelvrije producten snel bij Solobiomooi!

Reviews & Blogs
Lees ook