Info: nikkel en nikkelvrije producten

24-01-2017 17:51
Deel dit bericht:

Bij Solobiomooi verkopen wij alleen nikkelvrije producten. Maar wat is nikkel eigenlijk en wat kunnen de gevolgen zijn als dit in de producten zit die je gebruikt? In dit artikel geven we je wat uitleg over nikkel en nikkelvrije producten. Bij ons assortiment hoef je hier in ieder geval niet bang voor te zijn! 

Nikkel en nikkelvrije producten

Allergische reactie

Waarschijnlijk is deze term algemeen bekend, maar we leggen hem toch even uit. Allergische reacties zijn reacties van het afweersysteem op stoffen (bijvoorbeeld Nikkel) van buiten het lichaam, die normaal gesproken niet tot een dergelijke reactie leiden. Als je overgevoelig bent voor nikkel en je komt ermee in aanraking dan kunnen de gevolgen heel vervelend zijn. Denk bijvoorbeeld aan eczeem, rode plekken, jeuk, blaasjes, schilfers en sommig plekken kunnen zelfs ook nat worden. Bekende plekken waar allergische reacties optreden, zijn de oren (oorbellen), de buik (spijkerbroek, riem) maar ook het gezicht (make-up). 

Nikkel in make-up

De stof Nikkel wordt regelmatig in reguliere cosmetica merken gebruikt. Het wordt met name in poeders en in de kleuren bruin en donkerblauw gebruikt. Maar alle make-up die wij verkopen is minimaal getest op 30ppm (parts per milion ofwel 0,003%). Volledig nikkelvrije make-up is nagenoeg onmogelijk om te fabriceren, omdat nikkel een zoveel voorkomend metaal is op aarde. 30ppm is zo’n klein percentage dat allergische reacties eigenlijk altijd uitblijven. Zelfs als je er dus echt allergisch voor bent! Dat is een fijn gevoel, niet waar?

Nikkelvrije producten

Zoals we je net al vertelden, vind je in onze webshop geen producten met nikkel. Dit omdat we enkel producten in onze webshop willen waar iedereen blij van wordt. We houden dus rekening met alle ingrediënten in producten. Shop je benodigde make-up en verzorgingsproducten, en dan natuurlijk dus ook nikkelvrije producten, snel bij Solobiomooi! Heb je toch nog vragen over nikkel of over bijvoorbeeld huidverzorging? Wij helpen je graag, neem gerust contact op!

Reviews & Blogs
Lees ook