Info: cactusvijg olie

30-01-2017 20:23
Deel dit bericht:

Cactusvijg olie is één van de beste puur natuurlijke schoonheidsproducten die ooit door de natuur zijn voortgebracht. Koudgeperste cactusvijgolie is een 100% natuurlijke olie met bijzondere anti-aging eigenschappen. Het wordt gezien als ‘vloeibaar platina’. Het is een relatief onbekende olie, lees er hier meer over!

Cactusvijg olie

Cactusvijg olie

Cactusvijg olie wordt geperst van van Opuntia ficus-indica zaadjes. Dit is een cactussoort die ook wel bekend staat als Prickly Pear. De cactus wordt tot vijf meter hoog en heeft rode vruchten; de cactusvijgen. Het vruchtvlees is zoet, met kleine zaadjes. Aan de buitenkant zijn vijgen groen, maar na rijping krijgen ze een geel-rode kleur. De schil zit vol met doornen, net zoals de rest van de cactus.

Deze cactus komt veelvuldig voor in Mexico en is door de Spaanse kolonisten in de 16e eeuw meegenomen naar Zuid Europa en Noord Afrika. De bladeren worden gebruikt als veevoer, de bloemen worden gebruikt in de bijenhouderij en de vijgen bevatten veel water en vitamine C en zijn een gezonde lekkernij.

Verder wordt er al van oudsher gezegd dat het gebruik van deze cactusvijgen het gezicht laat stralen en het haar doet glanzen. Al generaties lang vermaalt de lokale bevolking de vruchten tot pulp en gebruiken ze het als haarmasker. Maar de pure olie wordt als het meest waardevol gezien!

Leuk om te weten: de makers van Tasty Skincare hebben een anti-aging topper gevonden door cactusvijgolie te mengen met chiazaad olie. Bekijk het hier!

Het geheim van cactusvijg olie

Het geheim van cactusvijgolie zit in de samenstelling. De olie bevat veel tocopherol (natuurlijke vitamine E), vetzuren (tot wel 65% linolzuur) en sterolen (bijna 80% betasitosterol). Vitamine E wordt gezien als een krachtige natuurlijke antioxidant en cactusvijgolie bevat ongeveer 1000 mg per kilogram.

Dat is veel meer dan bijvoorbeeld arganolie, die óók bekend staat om z’n relatief grote percentage vitamine E. Arganolie bevat gemiddeld 600mg per kilogram. Cactusvijgolie heeft een gras- amandelachtige geur.

Cactusvijgolie is zéér kostbaar

Om cactusvijg olie te maken heb je tijd en geduld nodig. Voor de productie van 1 liter cactusvijg olie heb je 1000 kilo vijgen nodig. Uit deze 1000 kilo cactusvijgen wordt ongeveer 25 kilo aan zaadjes gewonnen (zo’n 1 miljoen zaadjes). Wat overblijft is 975 kilo aan pulp, wat gebruikt wordt in de lokale voedselindustrie.

De zaadjes worden handmatig uit de vijgen gehaald. Daarna worden ze gewassen en gedroogd in de zon, om ze vervolgens koud te persen in cactusvijgpersen. Het hele proces neemt een kleine 40 uur in beslag. Geen wonder dat het de meest kostbare olie ter wereld is, met een prijs van -schrik niet- zo’n 1000 euro per liter. Gelukkig is cactusvijg olie zuinig in gebruik, een paar druppels is al voldoende! 

Waarom cactusvijgolie?

Door de hoge voedingswaarde en samenstelling vermindert cactusvijg olie rimpels, verzacht het de huid, maakt het haren glanzend en nagels sterk. Wij zien arganolie als ‘goud’, maar vinden cactusvijg olie zeker ‘platina’. Maar goed, waar kun je cactusvijg olie nu precies voor inzetten? Het is veelzijdig, zie hieronder!

  • Cactusvijg olie als serum

Gebruik het ’s nachts als serum onder je nachtcrème voor een extra boost Een paar druppels is al voldoende. Omdat de olie snel intrekt, is het óók geschikt als serum onder je dagcrème. De olie is geschikt voor alle huidtypen. Het vermindert de diepte van rimpels, ondersteunt het herstellende vermogen van de huid, verhoogt de elasticiteit van je huid, vermindert wallen en vervaagt littekens.

  • Cactusvijg olie als haarkuur

Net als arganolie is cactusvijg olie zeer geschikt om als haar boost te gebruiken. ’s avonds voor het slapen gaan wrijf je een paar druppels in je haar en ’s morgens spoel je het weer uit met een natuurlijke shampoo. Het versterkt het haar, voorkomt pluizen, geeft veerkracht en het helpt haaruitval verminderen.

  • Cactusvijg olie bij huidproblemen

Cactusvijg olie is ook zeer geschikt als je last hebt van psoriasis, eczeem en acne. We zien goede resultaten met de combinatie van Aleppo Zeep en cactusvijg olie.

  • Cactusvijg olie als lichaamsolie

We geven toe dat deze olie waarschijnlijk iets te kostbaar is om elke dag als lichaamsolie te gebruiken. Maar er zijn van die dagen dat je jezelf extra wilt verwennen! Daarbij is de olie zeer zuinig in gebruik. Je kunt de olie ook gericht gebruiken. Bijvoorbeeld op littekens, striae en pigmentvlekken. Masseer het op je nagelriemen en nagels om ze te versterken en te beschermen!

Benieuwd geworden naar de werking van cactusvijg olie? Bekijk dan eens de producten van het merk Tasty Skincare!

Reviews & Blogs
Lees ook