Review: Lavera Basis Sensitiv Soft Moisturising Cream – mee op vakantie!

27-08-2016 15:05
Deel dit bericht:

Nu de schoolvakanties begonnen zijn, dan wel binnenkort van start gaan wordt het tijd om een lijstje te gaan maken van wat je allemaal niet mag vergeten. Gebruik jij altijd zo’n lijstje om je koffer in te pakken, of stop je in je koffer wat je gaandeweg de week tegenkomt? Deze week help ik je een stukje op weg, met verzorgingsproducten en make-up die goed van pas komen op vakantie. Of je nu met de auto of met het vliegtuig reist, deze producten helpen je om je bagage beperkt te houden. Vandaag begin ik met Lavera Basis Sensitiv Soft Moisturising Cream: een multifunctioneel product, wat op meerdere manieren te gebruiken is.

Lavera Basis Sensitiv Soft Moisturising Cream

De Lavera Basis Sensitiv lijn bevat milde, dagelijks bruikbare, verzorgingsproducten voor het hele gezin. De serie bevat producten van gezichtsverzorging tot tandpasta en shampoo. De soft moisturising cream is één van de lichaamsverzorgingsproducten uit de lijn. De intensief verzorgende, rijke crème is geschikt voor gezicht, handen en lichaam en daarmee is het een ideaal product voor op vakantie.

De Lavera Basis Sensitiv soft moisturising cream zit in een kunststof pot van 150 ml. Deze had van mij wel wat groter gemogen, voor een lichaamsverzorging product vind ik 200 ml eigenlijk het minimum. Maar voor 2 weken vakantie heb je aan 150 ml meer dan genoeg (tenzij je met meerdere personen dit product gebruikt, dan is het misschien verstandig om een reserve-exemplaar mee te nemen).

Lavera Basis Sensitiv Soft Moisturising Cream ingrediënten

Lavera Basis Sensitiv soft moisturising cream: de ingrediënten

De Lavera Basis Sensitiv soft moisturising cream zit vol ingrediënten die je huid in de zomer prima kan gebruiken en misschien zelfs nodig heeft: jojoba-olie, soja-olie, Aloe Vera, zonnebloemolie en Damascusrozen-extract. Al deze ingrediënten zijn verkregen uit organische en/of bio-teelt. Net als alle andere producten van Lavera, bevat de soft moisturising cream uitsluitend natuurlijke ingrediënten.

Door de toevoeging van Aloe Vera heeft deze vochtinbrengende crème een licht verkoelende werking en is daarom ook heel goed te gebruiken als after-sun product.

Lavera Basis Sensitiv Soft Moisturising Cream

Lavera Basis Sensitiv soft moisturising cream: wat vind ik er van?

De Lavera Basis Sensitiv soft moisturising cream is eigenlijk meer een lotion dan een crème, hij is vrij dun van textuur. Hij smeert hierdoor lekker makkelijk uit, en trekt vlot in de huid. En dat is prettig als je op de camping in een douche-hokje staat, en je snel weer in je kleren moet. Mijn huid voelt na gebruik verzorgd en gebruikt, maar plakt (gelukkig) niet. Ik vind het dan ook een bijzonder prettig product voor warme zomerdagen.

De geur is subtiel en fris, waardoor je geen wandelende insecten-val bent als je de soft moisturising cream hebt aangebracht. Daar moet je tenslotte ook een beetje rekening mee houden in de zomer 😉

Lavera Basis Sensitiv Soft Moisturising Cream

Zoals gezegd is de Lavera Basis Sensitiv soft moisturising cream zowel voor je handen en lichaam als voor je gezicht te gebruiken. Voor mijn gezicht zou ik dit product echter niet altijd gebruiken, ik heb dan toch liever een product wat specifiek op mijn type huid is afgestemd. Maar voor twee weken vakantie kun je de moisturising cream prima gebruiken, ik heb hem zelf ruim 2 weken gebruikt op mijn gezicht en kreeg geen vervelende reacties als puistjes of een droge huid. Je kunt je gezichtscrème deze vakantie dus thuis laten, dat scheelt lekker ruimte in je koffer. Overdag moet je natuurlijk wel een gezichtsproduct gebruiken met een zonbeschermingsfactor er in. Ook voor kinderen is het een fijn product, na een dag buiten spelen en/of zwemmen hydrateert en verzorgt het de (nog tere) kinderhuid.

Lavera Basis Sensitiv soft moisturising cream kost € 8,50 voor 150 ml, en is te koop via de webshop van SoloBioMooi. Wist je al dat SoloBioMooi echt álle producten uit het Lavera assortiment verkoopt?

Natasja is 42 jaar, gek op West Brabant, op honden én op cosmetica. Natasja schrijft (en test) regelmatig voor SoloBioMooi en heeft haar eigen beautyblog: Beautyspots.nl

Lavera Basis Sensitiv Soft Moisturising Cream

Reviews & Blogs
Lees ook