Review: SóleY Birkir

22-12-2016 12:49
Deel dit bericht:

Wist jij dat Birkir dus ‘berk’ betekent in het IJslands? Nee he? Ik dus ook niet. Maar wist je dan dat IJslanders hun zonen ook vaak Birkir noemen? Wist je vast ook niet. (Is voor mij ook nieuw hoor) Maar ik moet zeggen dat ik er persoonlijk nog niet over uit ben. Een vent die berk heet. Maar waar ik wel uit ben, is dat het heerlijk douchen is met SóleY Birkir. Nee, niet met zo’n meneer die zo heet dus, maar met dit doucheproduct van SóleY. Ik ga je er alles over vertellen!

Soley birkir

SóleY organics

Sóley Organics laat zien dat puur natuur en luxe gewoon uitstekend samen kunnen. De verpakkingen zijn oh zo mooi en trouwens alleen de naam van het merk al, vind ik helemaal chique. Genoemd naar de oprichter van het merk, SóleY Elíasdóttir. (Goh, hoe zou je die achternaam nu toch eens uitspreken).

Het merk komt dus uit IJsland, dat is ondertussen wel duidelijk, en gebaseerd op traditie en de therapeutische eigenschappen van wilde IJslandse kruiden. Het volledige gamma producten is hartstikke puur en volledig geïnspireerd op de kracht van de natuur. Birkir is officieel dan misschien bedacht voor de man, maar wat mij betreft zijn de SóleY producten hartstikke uni-sex. Kun je gewoon samen delen met je liefde.

Soley birkir

SóleY birkir

Ice ice baby. Serieus. SóleY Birkir is dus gewoon een grote pepermunt-explosie onder de douche. Niet heel verrassend dat er daadwerkelijk extracten van pepermunt aan de samenstelling toegevoegd zijn, zoals het hoort bij de producten van SoloBioMooi. Want daar kunnen alleen de meest pure en meest natuurlijke samenstellingen een ere plaatsje in het assortiment veroveren.

En wat hebben we dan verder nog, naast pepermunt? Van alles om blij van te worden. Zachte reinigers die je huid niet irriteren of uitdrogen zijn Cocamidopropyl betaine en Sodium Lauroyl Sarcosinate. Glycerine als vochtbinder. En dan uiteraard zoals we van SóleY gewend zijn, een indrukwekkend lijstje aan van origine Ijslandse kruiden en plantenextracten. Betula Pubescens oftewel Twig Extract. Arctostaphylos Uva Ursi oftewel berendruif. Achillea Millefolium oftewel duizendblad en Salix Phylicifolia oftewel wilgenschors.

Soley birkir

Maar er is meer. Namelijk diverse aromatische oliën afkomstig uit pepermunt, bittere sinaasappel, grapefruit, patchoeli, roosmarijn en ylang ylang. Birkir is trouwens een body – & hair product. Kan je liefde dus ook zijn haren mee wassen. En mannen vinden dat natuurlijk ook gewoon meestal hartstikke prima. Die willen eenvoud, die willen gemak, die willen gewoon geen zesendertig flessen in de badkamer. Raken ze alleen maar gestrest van. Als douchegel vind ik Birkir heerlijk, qua shampoo zoek ik dan persoonlijk meer verzorging.

Conclusie

Deze SóleY Birkir, voor je man. Hartstikke leuk als kerstcadeau. En dan kun je die stiekem dus zelf ook gebruiken als je een keer een extréém frisse boost nodig hebt. Helaas is Sóley niet langer meer verkrijgbaar bij Solobiomooi. Een mooi alternatief merk is La Fare 1789!

Christiana is werkzaam in de cosmeticabranche, is (natuurlijk) gek op make-up en cosmetica en deelt haar ervaringen, meningen en prachtige foto’s op haar blog: www.bychristiana.nl.

Reviews & Blogs
Lees ook