Review: Lavera Smoothing Body Scrub en Firming Body Lotion

22-12-2016 10:27
Deel dit bericht:

Vanaf ongeveer je 30 jaar kan je huid wel wat hulp gebruiken om soepel en stevig te blijven. En nu denk je waarschijnlijk meteen aan je gezicht, maar ook de rest van je lichaam laat op een gegeven moment sporen van verslapping zien. Natuurlijk zijn een gezonde voeding en regelmatig bewegen daarbij het aller belangrijkst, maar ook van buitenaf kun je je huid een handje helpen. Vandaag laat ik je de Lavera Smoothing Body Scrub en Firming Body Lotion zien.

Lavera Smoothing Body Scrub

Lavera Smoothing Body Scrub en Body Lotion

Lavera is denk ik wel één van de bekendste natuurlijke verzorgingsproducten. Het merk bestaat al sinds 1987, en heeft zich gedurende al die jaren steeds aangepast aan de wensen van de tijd en de consument. Zonder daarbij uiteraard in te leveren op de kwaliteit en werkzaamheid van de producten. De producten van Lavera zijn altijd vrij van chemische conserveringsmiddelen en chemische parfums, andere chemicaliën, siliconen, aluminium zouten en microplastics. Uiteraard worden de producten niet op dieren getest, één van de belangrijkste speerpunten van Lavera is respect voor de natuur, bij alles wat ze doen.

Lavera Smoothing Body Scrub
Lavera Smoothing Body Scrub

Lavera Smoothing Body Scrub is een milde scrub die de huid niet alleen gezond en soepel helpt te houden. De ingrediënten zorgen er tevens voor, dat cellulitis aangepakt wordt. Dit doet de scrub door de doorbloeding van de huid te stimuleren en door natuurlijk dode huidcellen te verwijderen.

Lavera Smoothing Body Scrub
Lavera Smoothing Body Scrub bevat een paar hele mooie werkzame ingrediënten. Groene koffiebonen en groene thee stimuleren de bloedcirculatie tijdens het inmasseren van de scrub. Rozemarijn en grapefruit-extract hebben een stimulerend effect op de huid en je humeur en maken de huid zijdezacht.

Lavera Smoothing Body Scrub
De Lavera Smoothing Body Scrub heeft een geltextuur, die licht opschuimt zodra ik hem op mijn vochtige huid inmasseer. Ik gebruik altijd het liefst een scrub op oliebasis omdat die mijn huid meteen voedt en verzorgt, maar deze variant voelt zeker niet vervelend, hij droogt mijn huid in ieder geval niet uit.

De scrub is vrij subtiel, van mij had hij wel net iets pittiger mogen zijn. Niet dat hij daardoor minder goed werkt, maar ik houd gewoon van het gevoel van een lekker pittig scrubje op mijn huid 😉 Ik kan niet precies zien waar de scrubdeeltjes door gevormd worden, en kan dat op de verpakking ook nergens terug vinden. De lichtgroene stukjes lijken mij stukjes blad van het een of ander, en de donkere korreltjes zouden hele fijne stukjes koffieboon kunnen zijn. Maar dat weet ik dus niet zeker. Ze voelen in ieder geval heel mild aan op mijn huid, dus voor een gevoelige huid is de scrub prima te gebruiken.

Lavera Smoothing Body Scrub
De Scrub doet zijn werk prima, mijn huid voelt na het scrubben zacht en glad aan. Ik heb de scrub niet getest op de werking tegen cellulitis, omdat je daarvoor nu eenmaal meer moet doen dan alleen scrubben (was het maar zo eenvoudig). Maar alle kleine beetjes helpen ook in dit geval, je huid wordt er alleen maar beter van.

De fris-kruidige geur van de scrub is heerlijk, vooral om ’s ochtends te gebruiken. Zeker in de koude, donkere wintermaanden kan ik ’s ochtends vroeg wel een boost gebruiken om goed wakker te worden, deze producten helpen daar prima bij. De Lavera Smoothing Body Scrub  is uiteraard verkrijgbaar bij SoloBioMooi.

Lavera Smoothing Body Milk
Lavera Firming Body Milk

Ik vind het heerlijk om na het douchen een verzorgend product te gebruiken in dezelfde geur als ik onder de douche gebruikt heb. Lavera snapt dat, en heeft de Lavera Firming Body Milk, die het werk en de feel van de Smoothing Body Scrub versterkt.

Lavera Smoothing Body Scrub
Lavera Firming Body Milk bevat een paar dezelfde werkzame ingrediënten als de scrub, zoals de groene koffiebonen en groene thee, Rozemarijn-extract en grapefruit-extract. Daarnaast bevat de bodymilk soja-olie, zonnebloemolie, Sheaboter en avocado-olie, allemaal lekkere oliën en boters voor een soepele, zachte huid.

Lavera Smoothing Body Scrub
De verzorgende werking van Lavera Firming Body Milk is goed terug te zien in de textuur. Die is heerlijk vol en rijk, precies wat je huid in deze tijd van het jaar (en in het geval van een droge huid natuurlijk het hele jaar) goed kan gebruiken. Ondanks de romige textuur laat de bodymilk zich goed verdelen en inmasseren, en heeft niet lang nodig om in te trekken. Hij geeft mijn huid een uitstekende verzorging en voeding, zonder te vol of vettig aan te voelen. Het voelt als een hele luxe bodymilk, maar dan voor een heel betaalbare prijs.

Lavera Smoothing Body Scrub
Over de verstevigende werking van Lavera Firming Body Milk kan ik niet echt iets concreets zeggen, daarvoor zou ik het product minstens een maand of twee moeten gebruiken, in combinatie met een dieet en een aangepast bewegingspatroon. Wel merk ik dat mijn huid al na een paar weken gewoon gladder en gezonder aanvoelt, en dat effect vind ik meer dan voldoende.

Ook Lavera Firming Body Milk is verkrijgbaar in de webshop van SoloBioMooi. Ik vind het een heel mooi duo!


Ik ben Natasja, een echt meisje uit de 70’s en blog dagelijks op www.beautyspots.nl. Je vindt hier artikelen over Beauty in de ruimste zin van het woord, waarbij ik me vooral richt op dames die net als ik uit de 70’s en 80’s komen. Daarnaast schrijf ik af en toe persoonlijke verhalen, maar ook over lifestyle, mode en/of food. Kort gezegd: over alles wat bij mij en Beautyspots past.

Reviews & Blogs
Lees ook