Review: Lavera Body Butter Macademia Passion

28-08-2016 17:25
Deel dit bericht:

Vooruit, de regen en de wind van de afgelopen paar weken is misschien niet helemaal geweldig. Maar als je het wisselvallige weer weg denkt, zijn er toch wel een paar voordelen te bedenken aan de herfst. Eén van die voordelen is voor mij het feit dat ik de body butters weer tevoorschijn kan halen. In de zomer vind ik een body butter vaak too much, omdat mijn huid die rijke verzorging dan gewoon niet nodig heeft en een body butter dan al gauw te vet aan voelt. Maar nu de temperaturen in heel korte tijd opeens gezakt zijn, kan ik weer naar hartenlust smeren met o.a. de Lavera Body Butter Macademia Passion, die binnen no-time een plaatsje tussen mijn favoriete producten veroverde. Kijk vlug verder waarom…

Lavera eco cosmetica

Lavera gebruikt voor haar producten zoveel mogelijk plantaardige ingrediënten uit gecontroleerde, biologische landbouw. Daarnaast worden alle verpakkingen en producten aan kwaliteitstesten van een hoog niveau onderworpen, om zo de hoogst mogelijke kwaliteit te kunnen waarborgen. De volledig natuurlijke geuren worden gecreëerd in samenwerking met parfumeurs. Aan de producten van Lavera worden geen geurstoffen, aroma’s of synthetische conserveringsmiddelen toegevoegd. Lavera benut daarentegen de vele toepassingen van de natuurlijke ingrediënten zo optimaal mogelijk, ontwikkelt bijzondere productiemethoden en is steeds bezig om de producten en de productie processen nog verder te optimaliseren.

Lavera Body Butter Macademia Passion

Lavera Body Butter Macademia Passion

Lavera Macademia Passion body butter bevat onder andere biologische macademianoten-olie en biologisch passiebloem extract, die een belangrijke rol spelen bij ondersteuning van de regeneratie van de huid, en de huid bovendien beschermen tegen uitdrogen. Macademia-olie is ontzettend zacht voor de huid, hydrateert deze, is niet vet en heeft ontstekingsremmende werkstoffen, waardoor de olie genezend werkt bij een geïrriteerde en/of ontstoken huid. Daarnaast heeft macademia-olie een natuurlijke zonnebeschermingsfactor van 3-4.

Lavera Body Butter Macademia Passion ingrediënten

Lavera Macademia Passion body butter: de ingrediënten

Behalve macademia-notenolie en passiebloem-extract bevat Lavera Macademia Passion body butter nog veel meer goeds voor je huid: shea boter, soja-olie, cacao-boter, zonnebloempit-olie, en verschillende natuurlijke oliën. Een groot deel van deze ingrediënten is van biologische herkomst.

 

Lavera Macademia Passion body butter: textuur en geur

Lavera Macademia Passion body butter is een heel romige, rijke bodycrème. Hij laat zich heel makkelijk over mijn huid verdelen en trekt vrij snel (in een paar minuten) in de huid. De body butter verzorgt en voedt mijn huid intensief, en laat een voelbaar, maar niet vervelend beschermingslaagje achter op mijn huid. De geur is lekker “comfy”: zoet, zacht, en subtiel. Het is echt een geur waar ik aan blijf ruiken.

Lavera Macademia Passion body butter: de werking

Niet alleen mijn neus (en mijn humeur) wordt blij van deze body butter, maar ook mijn huid. Ook droge plekjes als mijn ellebogen en knieën voelen na (regelmatig) gebruik heerlijk zacht. Mijn huid voelt niet alleen gevoed en zacht aan, maar oogt ook mooi, het lijkt alsof er een soort glow overheen ligt. Laat de herfst en winter maar komen, ik ben er op klaar voor met deze Lavera Macademia Passion body butter! Je vindt hem bij Solobiomooi.nl.

 

Heb jij je verzorgingsritueel al aan het veranderde weer aangepast, of vind je dat nog wat te vroeg?

Lavera Body Butter Macademia Passion

Natasja is 42 jaar, gek op West Brabant, op honden én op cosmetica. Natasja schrijft (en test) regelmatig voor SoloBioMooi en heeft haar eigen beautyblog: Beautyspots.nl

 

Reviews & Blogs
Lees ook