Review: Aleppo olijfzeep

09-12-2016 17:26
Deel dit bericht:

Zeep, meestal ben ik er niet zo dol op. Als ik mijn handen was met zeep heb ik daarna meestal een tube handcrème nodig om het trekkerige gevoel weg te krijgen. Maar nu heb ik Aleppo olijfzeep ontdekt. Wat is deze oerzeep fijn?!

Aleppo olijfzeep

Het stuk zeep ziet er prachtig uit, eigenlijk meer als een taartje? Deze olijfzeep kun je gerust vergelijken met een toverbal: de buitenkant is bruin maar de binnenkant is groen. En dat groene kleurtje komt telkens als je ermee wast tevoorschijn. De Aleppo-zeep is een zuivere plantaardige zeep, samengesteld uit olijfolie en laurierbesolie. Hij is rijk aan vitamine E en werkt anti-septisch.

De zeep wordt gedurende 9 maanden op een natuurlijke manier gedroogd in de zon in de stad Aleppo in Syrie, volgens een 4000 jaar oude traditie. Nu is de situatie in Syrië – en al helemaal in Aleppo – natuurlijk niet ideaal op het moment. De zeepproductie gaat echter gewoon door, hoewel ook een deel aan Frankrijk wordt uitbesteed.

Review Aleppo

Even over de geur van Aleppo zeep

Aleppo zeep is vrij van kunstmatige parfumstoffen en heeft een hele typische geur. Als ik mijn dochter vraag hoe ze de zeep vind reuken trekt ze een vies gezicht en zegt “deze zeep ruikt naar geit!”. Ik vind hem eerder naar de tabak van mijn opa ruiken en kan er wel van genieten.

Tandenpoetsen met Aleppo zeep

Hoe is Aleppo zeep in gebruik

Ik begin voorzichtig met het wassen van mijn handen. De  zeep geeft weinig schuim,  en eigenlijk is dit al het bewijs voor de zachtheid van deze zeep. Naderhand heb ik hele zachte handen en heb ik echt geen tube handcreme nodig om trekkerigheid weg te krijgen. Op SoloBioMooi lees ik dat er nog veel meer gebruiksmogelijkheden zijn met de zeep.

  • Je kunt je er mee scheren.
  • Je kunt je haren ermee wassen.
  • Je kunt er kleding mee wassen.
  • Je kunt er je tanden mee poetsen.

Dat laatste heb ik gelijk uitgeprobeerd, kijk maar eens in dit filmpje:

Kortom, ik vind Aleppo zeep écht een aanrader! Als zeep, maar ook als tandpasta 😉

XX

Bonnie

Ik ben Bonnie en op mijn blog www.onehandinmypocket.nl schrijf ik veel over travel, lifestyle en lekkere recepten.

Review Aleppo zeep

Reviews & Blogs
Lees ook