Review: Erbaviva Embrace Body Lotion – natuurlijke luxe!

28-08-2016 17:37
Deel dit bericht:

Het zal voor jullie geen verrassing meer zijn dat, gedurende de koude maanden van het najaar en de winter, ik fan ben van body butters. Deze zorgen ervoor dat gedurende de koude maanden mijn huid verzorgd wordt, en houden soepel en zacht. Als je een body butter wat te rijk of te vet vindt, of tijdens wat warmere dagen  in het najaar, dan heb ik een aanrader voor je: Erbaviva Embrace body lotion. Deze vochtinbrengende en voedende lotion zit vol natuurlijke ingrediënten.

Erbaviva werd door Robin Brown en Anna Cirronis in 1996 opgericht, in eerste instantie richtten ze zich alleen op biologische, luxe producten voor baby’s. Hier is de naam ook op gebaseerd: ‘Erba’ betekent kruiden, en ‘viva’ betekent leven. Wegens het enorme succes van de babylijn werd er een complete, tevens biologische, verzorgingslijn voor zwangere vrouwen aan het assortiment toegevoegd. Tegenwoordig kan iedereen van de producten van Erbaviva genieten, met biologische verzorgingsproducten voor het hele gezin.

Erbaviva Embrace Body Lotion

Erbaviva Embrace body lotion: exotisch en sensueel

Erbaviva heeft vier complete geurlijnen: Awaken, Breathe, Embrace en Relax. Iedere lijn bevat een bodywash, bodylotion, een Body & Bad olie en een Room & Bodyspray. Erbaviva Embrace body lotion komt (logisch) uit de Embrace-lijn, welke letterlijk ‘omarm’ betekent, en een verleidelijke geur heeft.

Erbaviva Embrace Body Lotion ingrediënten

Erbaviva Embrace body lotion: ingrediënten

Erbaviva Embrace body lotion heeft een indrukwekkende ingrediëntenlijst. Zoete amandelolie, avocado-olie, alg extract, shea boter, jojoba olie, (essentiële) grapefruit olie, (essentiële) sinaasappel olie, sandelhout-olie en (essentiële) jasmijnbloem olie. De body lotion bevat tevens alcohol, maar gelukkig gaat het hier om graan-alcohol, dit is een zachte alcohol en niet schadelijk voor je huid.

Net zoals alle andere producten uit het Erbaviva assortiment, bevat de Erbaviva Embrace bodylotion geen kunstmatige kleurstoffen of aroma’s, parabenen of pesticiden.

Erbaviva Embrace Body Lotion

Erbaviva Embrace body lotion: verpakking

Erbaviva Embrace body lotion zit in een kunststof pompflacon en heeft een inhoud van 175 ml. Erbaviva gebruikt voor al haar producten zoveel mogelijk gebruik van milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen. De meeste producten in een flacon-verpakking zitten in een amber-kleurige fles van gerecycled glas, waardoor de ingrediënten (waaronder de etherische oliën) bestand zijn tegen dag- of zonlicht. Alle plastic verpakkingen, zoals die van deze body lotion, zijn gemaakt van recyclebaar, milieuvriendelijk polyethyleen. De pomp van de bodylotion doseert erg nauwkeurig: gelukkig maar, want je hebt maar erg weinig van de bodylotion nodig, hij is bijzonder zuinig in gebruik.

Erbaviva Embrace Body Lotion

Erbaviva Embrace body lotion: textuur, geur en werking

Erbaviva Embrace body lotion is een vrij dunne, zacht aanvoelende lotion die lekker snel en helemaal in mijn huid trekt, hij laat hierbij geen laagje achter op mijn huid. Hierdoor is de bodylotion perfect voor ‘s morgens als je weinig tijd hebt, of als je een hekel hebt aan verzorgingsproducten die een laagje achterlaten op je huid. De geur is enigszins fris, maar ook zacht. Ik houd helemaal niet van jasmijn-geur, maar in deze bodylotion overheerst de geur van grapefruit en sinaasappel, en geeft de jasmijn alleen maar een zachte flow aan de geur.

Qua werking voor mijn huid doet Erbaviva Embrace bodylotion niet onder voor een body-crème of body butter: mijn huid wordt goed gevoed en verzorgd, voelt zacht, en heeft een heerlijke, subtiele geur. Dit is een product wat zijn werk prima doet zonder overduidelijk voelbaar of ruikbaar aanwezig te zijn.

Erbaviva Embrace Body Lotion 

Natasja is 42 jaar, gek op West Brabant, op honden én op cosmetica. Natasja schrijft (en test) regelmatig voor SoloBioMooi en heeft haar eigen beautyblog: Beautyspots.nl

 

Reviews & Blogs
Lees ook