Review: BoHo Goa Eau de parfum

09-12-2016 16:59
Deel dit bericht:

BoHo, een ontzettend hip natuurlijk cosmeticamerk, is momenteel hard bezig om Nederland te veroveren. Het merk heeft lekker basic, maar prachtige uitstraling, daarnaast zijn de van een erg goede kwaliteit. Dat ze ook een paar mooie Eau de parfums in het assortiment hebben, wist ik tot voor kort niet, dus toen ik de kans kreeg om hiermee kennis te maken, hoefde ik niet lang na te denken. Ik koos voor Goa, een geur die helemaal past bij deze tijd van het jaar. In dit artikel laat ik je meegenieten van BoHo Goa Eau de Parfum!

BoHo Goa Eau de parfum

BoHo Goa Eau de parfum is echt op en top zomers: een tropische, zoete mix van kokos, vanille, TIiaré bloemen en Ylang Ylang. De geuromschrijving deed mij erg denken aan de Monoï geur van Yves Rocher, maar hier is Goa echt niet mee te vergelijken, de geur is veel warmer en doet ‘volwassener’ aan. Voor de ontwikkeling van alle BoHo parfums (op dit moment verkrijgbaar in drie varianten) wordt slechts gebruik gemaakt van gecertificeerde biologische alcohol, afkomstig uit het plantenrijk. Helemaal natuurlijk!

Boho goa eau de parfum

BoHo Goa Eau de parfum: geurnoten

De topnoten van BoHo Goa bestaan uit citroen, Bergamot, kokos noot. Het hart wordt gevormd door bloemige geurnoten: jasmijn, Ylang Ylang, freesia en monoi. Tiarébloemen en vanille vormen de basis van de geur. Op jasmijn na (maar gelukkig is die niet heel erg aanwezig in de geur) zijn dit allemaal geurnoten waar ik van hou.

Weet jij eigenlijk goed van welke geur noten je houdt? Als het antwoord hierop nee is, is het handig om vanaf nu goed te gaan letten op de geurnoten in de eau de toilettes en parfums die je aanspreken. Meestal herken je vrij snel een patroon in de geurnoten die je vaak kiest, en het is dan veel makkelijker om (ook online) een geur uit te kiezen. Het lijkt misschien ingewikkeld, maar dat is het echt niet!

Review Boho goa eau de parfum

BoHo Goa Eau de parfum zit in een langwerpige, basic flacon met een mooie donker houten dop. De dop is herkenbaar voor het merk, je vindt hem bijvoorbeeld ook op de flesjes nagellak.

Het logo van BoHo staat in reliëf op de flacon, verder is deze helemaal glad en strak. Bij parfums (eigenlijk net als bij make-up) houd ik van óf een hele basic verpakking, of een hele luxe verpakking, met veel versieringen. Er is één nadeel aan de verpakking van de BoHo parfums: doordat deze zo smal en hoog is, is hij vrij onstabiel en valt makkelijk om. Ik heb mijn exemplaar inmiddels veilig in een lade opgeborgen, omdat hij op mijn make-up tafel al enkele keren gevallen is.

Conclusie

BoHo Goa Eau de parfum is geen heel aanwezige geur, of heel opvallend. De geur van Goa is heel zacht en vrij subtiel, en is zoet, maar ook een tikje bloemig. Daardoor vind ik hem erg geschikt om op werkdagen te dragen, maar bijvoorbeeld ook naar afspraken waar je niet wilt opvallen of mensen wilt ‘overwhelmen’ met je parfum. Ik vind de geur vrouwelijk, maar ook ‘comfy’, door de zachte noten van vanille en kokosnoot. De geur blijft een uur of 3 à 4 aanwezig op mijn huid, daarna ruik ik hem zelf niet echt goed meer.

BoHo Goa Eau de parfum is verkrijgbaar bij SoloBioMooi, samen met de andere twee BoHo Eau de parfums Corsica en Iles Eoliennes.

Test Boho goa eau de parfum

Natasja is 40 jaar, gek op West Brabant, op honden én op cosmetica. Natasja schrijft (en test) regelmatig voor SoloBioMooi en heeft haar eigen beautyblog: Beautyspots.nl

Boho goa eau de parfum review

Reviews & Blogs
Lees ook