Review: Soley GRAEDIR Hendur -geneeskrachtige handcrème!

28-08-2016 17:43
Deel dit bericht:

Soley Organics is een merk uit IJsland, wat ontstaan is door en geïnspireerd is op de kracht van de natuur in IJsland. Vanwege de heel korte zomers die er in IJsland zijn, moeten de planten en kruiden die er voorkomen, in een heel korte tijd grote hoeveelheden voedingsstoffen en energie opslaan om de lange, strenge, donkere winter te overleven. Deze planten en kruiden staan bekend om hun geneeskrachtige en heilzame werking, en worden daarom verwerkt in de Soley producten. Ik testte de afgelopen weken Soley GRAEDIR Hendur handcrème: een geneeskrachtige hand crème. Nu de winter voor de deur staat, kunnen mijn handen een beetje extra hulp goed gebruiken!

Soley GRAEDIR Hendur , een krachtige mix van geneeskrachtige kruiden

De geneeskrachtige kruiden uit IJsland worden eerst met de hand geplukt, daarna gemengd met 100% natuurlijke plantaardige en etherische oliën, die allemaal van gecertificeerde biologische oorsprong zijn. De producten van Soley Organics worden bovendien niet getest op dieren.

Soley GRAEDIR Hendur

Soley GRAEDIR Hendur: 100% biologische ingrediënten

De ingrediëntenlijst van Soley GRAEDIR Hendur is prachtig en indrukwekkend:
Puur IJslands bronwater; kokosolie, shea boter; cetearyl alcohol; plantaardige glycerine; amandel-olie; parfum; sodium PCA; wild IJslands kruiden extract; glyceryl caprylate; xantan-gum; therapeutische etherische oliën; sinaasappel; ylang-ylang; lavendel; citroen; vitamine E; Berendruif; berk extract; duizend-blad; wilg-extract.

Soley GRAEDIR Hendur hydrateert intensief en is uitermate geschikt voor de droge huid. Letterlijk betekent GRAEDIR Hendur in het IJslands ‘handgenezer’.

Soley GRAEDIR Hendur

 

Soley GRAEDIR Hendur: textuur, geur en werking

Soley GRAEDIR Hendur heeft een dunne, bijna lotion achtige textuur. Hierdoor smeert hij makkelijk uit en trekt snel in. Daardoor is het een perfecte handcrème voor overdag, om snel even tussendoor te gebruiken. De geur is fris, licht kruidig en aangenaam. De crème trekt snel in, maar maakt mijn handen wel glad en zacht, zonder een vet laagje achter te laten. Het enige nadeel aan de Soley GRAEDIR Hendur is de verpakking: omdat de handcrème zo dun is en in een tube zit, ontstaat er dit:

Soley GRAEDIR Hendur

Als ik de tube op de dop neer zet (zoals ik altijd doe met een tube), loopt de tube gewoon leeg in de dop, met de nodige viezigheid als resultaat. Dit is eenvoudig op te lossen door de tube op zijn kant te leggen, maar het zou fijner zijn als Soley GRAEDIR Hendur verpakt zou zitten in bijvoorbeeld een pompflacon. De producten van Soley vind je bij Solobiomooi.

Natasja is 42 jaar, gek op West Brabant, op honden én op cosmetica. Natasja schrijft (en test) regelmatig voor SoloBioMooi en heeft haar eigen beautyblog: Beautyspots.nl

 

Reviews & Blogs
Lees ook