Review: Yverum Hyaluron Eye and Lip Serum

18-11-2016 20:51
Deel dit bericht:

Naarmate we ouder worden, wordt onze huid slapper, dit is één van de meest voorkomende ‘problemen’ op dit gebied. Doordat de huid slapper wordt, ontstaan er ook sneller rimpels. De belangrijkste oorzaak hiervoor is het feit dat hyaluronzuur in de huid minder wordt. De huid is daardoor niet meer zo goed in staat om het vocht vast te houden, en daardoor wordt ze dof en slapper. De oplossing is dus heel eenvoudig: het gebruik van producten die hyaluronzuur bevatten, en het gehalte in de huid aanvullen. Het vocht in de huid wordt hierdoor weer op peil gebracht, en ziet er weer gladder en stralender uit. Yverum Hyaluron Eye and Lip Serum is zo’n product, ik vertel je graag wat meer over dit luxe gezichtsverzorgings-product.

yverum-001

Yverum Hyaluron Eye and Lip Serum

Yverum Hyaluron Eye and Lip Serum is één van de vier producten die je bij SoloBioMooi in de webshop vindt van dit luxe merk. Alle vier de producten zijn geschikt voor alle huidtypes, en helemaal gericht op anti-aging.

yverum-002

Ingrediënten

Yverum Hyaluron Eye and Lip Serum heeft een korte ingrediëntenlijst. Na water en alcohol (waarbij ik er even van uit ga dat het hier een niet uitdrogende soort betreft) staat Hyaluronzuur ver bovenin. Een goed teken, want hoe hoger een ingrediënt in de ingrediëntenlijst staat, hoe groter de werking van de betreffende stof is. Verder dragen een aantal stamcel-extracten ook hun steentje bij in de strijd tegen veroudering van de huid. Het serum is, net als de andere producten van Yverum, vrij van synthetische kleur- en geurstoffen, minerale oliën en siliconen, parabenen en PEG, of andere stoffen die de huid kunnen irriteren.

Bij Yverum staan de zo hoog mogelijke kwaliteit van de ingrediënten en de eindproducten, en de verantwoorde manier van produceren altijd bovenaan. De producten van Yverum zijn BDIH-gecertificeerd, en voldoen dus aan de hoogst haalbare certificering voor natuurlijke cosmetica in Duitsland. De natuurlijke ingrediënten komen deels van gecertificeerde biologische landbouw. En natuurlijk worden de producten, maar ook de gebruikte ingrediënten, niet op dieren getest.

yverum-003 yverum-004

Yverum Hyaluron Eye and Lip Serum ziet er erg luxe uit. Als ik het doosje zie, denk ik in eerste instantie aan een luxe parfum. Ook al weet ik dat je er als klant voor betaalt: ik houd van zo’n luxe uitstraling.

yverum-005

Ook de flacon zelf ziet er luxe en mooi uit. Deze is van kunststof, maar oogt als geborsteld staal, met het logo van Yverum in paarse opdruk. Ik vind de verpakking overigens niet helemaal met de duurzame filosofie van het merk matchen, daar vind ik hem een beetje té overdadig voor. Ik ga er echter van uit dat de verpakkingen ook op een verantwoorde wijze gemaakt worden.

yverum-006

Verpakking

Yverum Hyaluron Eye and Lip Serum heeft een pompje, wat ik voor een dergelijk product het fijnst vind werken. Het pompje doseert echter vrij royaal, dat vind ik wel een nadeeltje. Het lukt me eigenlijk nooit om precies de hoeveelheid die ik nodig heb, uit het pompje te krijgen, er komt altijd meer uit. Ik gebruik het overtollige serum wel op een ander deel van mijn gezicht, maar hierdoor doe ik dus wel minder lang met het serum dan eigenlijk zou kunnen.

yverum-007 yverum-008

Gebruik en werking

Yverum Hyaluron Eye and Lip Serum gebruik je onder je normale oog crème. Je brengt het aan op een schone huid, wacht een paar minuutjes en dan breng je je oog crème aan. Ik heb niet eerder een serum voor de huid rond mijn ogen gebruikt, dus vergelijken met andere producten gaat in dit geval niet op.

De geur van het serum is heel subtiel, het is een echte ‘groene’ geur, en vervliegt redelijk vlot na het aanbrengen. De textuur van de gel is heel licht, bijna waterig te noemen. Dit zorgt er voor dat het serum snel in de huid trekt, en nauwelijks voelbaar is als extra laagje. Voor de houdbaarheid van mijn oogmake-up maakt het ook geen enkel verschil, gelukkig.

Conclusie

Ondanks het feit dat ik weet dat wonderen niet bestaan, had ik vrij hoge verwachtingen van het serum. Mede gezien de prijs, die vrij hoog is. Ik ben gelukkig nog redelijk gevrijwaard van rimpels rond mijn ogen, maar heb wel redelijke wallen. Die zijn helaas niet weg, nadat ik een week of 5 à 6 iedere dag trouw gesmeerd heb.

Wel is de huid rond mijn ogen soepeler en zachter geworden, waardoor deze er automatisch wat frisser uitziet. Daarnaast voelt de huid ook meer ontspannen aan, en dat is natuurlijk ook al een verbetering op zich. Ik denk dat ik voor wonderen echt naar een kliniek moet, maar vooralsnog weiger ik dat. Zolang ik de veroudering van mijn huid op een vrij eenvoudige manier als met dit product kan vertragen, blijf ik ver uit de buurt van naalden en messen.

Yverum Hyaluron Eye and Lip Serum is verkrijgbaar via de webshop van SoloBioMooi.


Ik ben Natasja, een echt meisje uit de 70’s en blog dagelijks op www.beautyspots.nl. Je vindt hier artikelen over Beauty in de ruimste zin van het woord, waarbij ik me vooral richt op dames die net als ik uit de 70’s en 80’s komen. Daarnaast schrijf ik af en toe persoonlijke verhalen, maar ook over lifestyle, mode en/of food. Kort gezegd: over alles wat bij mij en Beautyspots past.

Reviews & Blogs
Lees ook