Review: SantaVerde Aloe Vera gezichtsverzorging: reiniging

29-08-2016 08:25
Deel dit bericht:

Ik liet jullie al eens eerder kennis maken met de producten van het biologische, prachtige merk SantaVerde. De afgelopen tijd bestond mijn gezichtsverzorging uit een complete lijn SantaVerde Aloe Vera gezichtsverzorging, in dit artikel laat ik de reinigingsproducten uit deze lijn aan jullie zien.

SantaVerde gezichtsverzorging: 0% water

De meeste verzorgingsproducten voor gezicht en lichaam hebben water als hoofdbestanddeel. De SantaVerde Aloe Vera gezichtsverzorgingsproducten (en alle andere producten van SantaVerde) daarentegen bevatten 0,00% water. Deze producten bestaan voor 100% uit werkzame stoffen, met Aloe Vera als hoofdbestanddeel.

De Aloe Vera bladeren worden bij SantaVerde met de hand verwerkt tot Aloe Vera-sap. Op deze manier ontstaat het meest zuivere product. Behalve het feit dat Aloe Vera heel hydraterend voor de huid is, ondersteunt het daarnaast het regeneratieve proces van de huid cellen en fungeert het als een belangrijk reservoir van voedingsstoffen. Als je meer wil weten over Aloe Vera, lees dan zeker even dit interessante artikel.

SantaVerde Aloe Vera gezichtsverzorging

SantaVerde Aloe Vera gezichtsverzorging: reiniging

Mijn SantaVerde Aloe Vera gezichtsverzorging begint met het reinigen van mijn huid, dat doe ik met de Aloe Vera Cleansing Milk (€ 22,81). Dit is een zachte, romige emulsie met een frisse fruitgeur, die behalve Aloe Vera ook o.a.appel-sap, kokos-olie en sesam-olie bevat. De volledige ingrediëntenlijst:

Aloe Vera juice*, apple juice*, mango pulp*, grape seed oil, plant fatty alcohol, plant saccharide, almond oil*, glycerol, coconut oil, xanthan gum, phytic acid, citric acid, potassium sorbate, vitamin E. *Certified Organic

De zachte, verzorgende ingrediënten zorgen ervoor dat de huid op milde wijze van vuil en make-up ontdaan wordt en deze wordt gereinigd zonder dat de natuurlijke beschermlaag van de huid wordt aangetast. De Cleansing Milk is daardoor erg geschikt voor een droge of gevoelige huid.

SantaVerde Aloe Vera gezichtsverzorging

De Aloe Vera cleansing milk wordt aangebracht op een vochtige huid, en masseert deze even in. Dit kun je met je vingers doen, maar hij is ook in combinatie met bijvoorbeeld de VisaPure te gebruiken, zoals ik eigenlijk altijd doe. Vervolgens spoel je je gezicht af met warm water. Mijn huid wordt op een heel zachte, maar doeltreffende manier gereinigd en voelt niet trekkerig na het afspoelen en afdrogen, maar zacht en schoon.

Vervolgens gebruik ik de Aloe Vera toner classic (€ 22,70), dit is een hydraterende toner op basis van puur Aloe Vera sap en Nardus destillaat (dit versterkt de stevigheid en elasticiteit van de huid). De toner heeft een subtiele, fris fruitige geur en zit in een glazen flacon verpakt, hierdoor blijft de werking van de ingrediënten beduidend langer behouden. Je kunt de toner aanbrengen op een wattenschijfje, maar je kunt hem ook rechtstreeks vanuit de flacon op de huid sprayen. Door de verzorgende en verfrissende werking is de toner ook erg geschikt om op warme dagen te gebruiken als opfrisser halverwege de dag, je huid krijgt hier echt een boost van.

INCI:Aloe Vera juice*, nard distillate, alcohol, willow bark extract, levulinic acid.

*Certified organic

SantaVerde Aloe Vera gezichtsverzorging

De Santaverde Aloe Vera Cleansing MilkAloe Vera toner classic als alle andere producten van Santaverde zijn o.a online te verkrijgen bij SolobioMooi.

Natasja is 42 jaar, gek op West Brabant, op honden én op cosmetica. Natasja schrijft (en test) regelmatig voor SoloBioMooi en heeft haar eigen beautyblog: Beautyspots.nl

 

Reviews & Blogs
Lees ook