Review: Lavera 3 in 1 Wash Scrub Mask

31-10-2016 19:59
Deel dit bericht:

Vandaag vertel ik je wat meer over een gezichtsverzorgings product zien wat niet alleen effectief (uiteraard) natuurlijk én goed betaalbaar is. Daarnaast is het ook nog een multifunctioneel product, het scheelt zomaar twee potjes of flesjes op je badkamer én wat tijd. Ik heb het over Lavera 3 in 1 Wash Scrub Mask, een product wat veel voor mijn huid doet!

lavera-3in1-001

Lavera 3 in 1 Wash Scrub Mask

Lavera 3 in 1 Wash Scrub Mask is vooral geschikt voor de vette en/of onzuivere huid: het reinigt de huid intensief, vermindert onzuiverheden effectief en helpt ze bovendien voorkomen, en reguleert de aanmaak van talg. Mijn huid is momenteel vrij rustig qua onzuiverheden,  maar een beetje extra hulp kan natuurlijk geen kwaad.

lavera-3in1-002

Lavera 3 in 1 Wash Scrub Mask is op 3 manieren te gebruiken: als dagelijkse reiniger, als scrub en als masker. Ik gebruikte hem vooral als scrub en als masker, omdat ik op het moment van testen al een reiniger van een ander merk in gebruik had.

lavera-3in1-003

Ingrediënten

Qua ingrediëntenlijst ziet Lavera 3 in 1 Wash Scrub Mask er uitstekend  uit. Natuurlijk salicylzuur wat afkomstig is van wilgenbast-extract helpt actief bij het verhelpen en voorkomen van puistjes en onzuiverheden. Biologische munt-extract heeft een antibacteriële werking en verheldert de huidteint. Kiezelaarde-extract heeft een matterende werking en absorbeert overtollig huidvet.

lavera-3in1-004

Als reiniger breng je Lavera 3 in 1 Wash Scrub Mask aan op je huid en spoelt het af met lauw warm water. Als scrub masseer je de crème met rond draaiende bewegingen gedurende korte tijd zacht over de (vochtige) huid en verwijdert het vervolgens ook met lauw warm water. Als masker breng je het aan op de (vochtige) huid en laat het dan 3 tot 5 minuten in werken. Ook hier verwijder je het weer met lauw warm water.

lavera-3in1-005

Textuur, geur en werking

Qua textuur zit Lavera 3 in 1 Wash Scrub Mask tussen een lotion en een crème in, hij laat zich prima verdelen over de huid en eventueel inmasseren. De scrub korreltjes die gevormd worden door Jojobawax korreltjes zijn heel fijn. Ze schuren of irriteren niet op mijn huid, maar voelen zacht aan. Het product heeft een frisse, aangename geur.

lavera-3in1-006

Conclusie

Ik gebruik Lavera 3 in 1 Wash Scrub Mask gemiddeld 1 à 2 keer per week. De ene keer gebruik ik het als scrub, de andere keer als masker, en soms eerst als scrub en laat ik het vervolgens een paar minuten als masker inwerken. Ik kijk gewoon waar mijn huid op dat moment behoefte aan heeft.

Door de korte inwerktijd van het masker, vind ik het ideaal om ‘s ochtends onder de douche te gebruiken. Terwijl het zijn werking doet, scheer ik mijn oksels en benen, die paar minuten zijn dan zo om. Bij het aanbrengen van het masker voel ik een licht tintelend gevoel op mijn huid, binnen een minuut trekt dit weer weg.

Mijn huid doet het erg goed op Lavera 3 in 1 Wash Scrub Mask. Na de scrub voelt ze zichtbaar én voelbaar zachter en gladder, en na gebruik van het masker heeft ze daarnaast een mooie glow. Bij regelmatig gebruik helpt het product mijn huid mooi egaal, en vrij van onzuiverheden te houden. Ik vind het een hele gemakkelijke en snelle, en hele fijne toevoeging aan mijn gezichtsverzorgings-routine.

Lavera 3 in 1 Wash Scrub Mask is verkrijgbaar in de webshop van SoloBioMooi.

Ik ben Natasja, een echt meisje uit de 70’s en blog dagelijks op www.beautyspots.nl. Je vindt hier artikelen over Beauty in de ruimste zin van het woord, waarbij ik me vooral richt op dames die net als ik uit de 70’s en 80’s komen. Daarnaast schrijf ik af en toe persoonlijke verhalen, maar ook over lifestyle, mode en/of food. Kort gezegd: over alles wat bij mij en Beautyspots past.

Reviews & Blogs
Lees ook