Review: SantaVerde Extra Rich Elixer & Cream Mask

29-08-2016 08:41
Deel dit bericht:

Na de artikelen over de andere SantaVerde gezichtsverzorgingsproducten op het gebied van reiniging en verzorging, is de beurt vandaag aan het bijzondere SantaVerde Extra Rich Elixer en het Aloe Vera Extra Rich Cream Mask. Deze twee producten zorgen ervoor dat mijn gezichtsverzorgingsroutine compleet is, en zijn beiden een extra, maar erg belangrijk gedeelte hier van. Ben je benieuwd naar deze prachtige producten en mijn ervaring ermee, lees dan snel verder.

Extra verzorging

Voor mij vallen zowel het SantaVerde Extra Rich Beauty Elixer als het Aloe Vera Extra Rich Cream Mask onder de noemer extra verzorging, wat inhoudt dat ik ze niet noodzakelijk elke dag gebruik (hoewel dat voor het Beauty Elixer niet opgaat, die gebruik ik eigenlijk iedere dag wel), maar ze vormen beiden wel een erg belangrijk onderdeel van het geheel.

SantaVerde Extra Rich Elixer

Het SantaVerde Extra Rich Beauty Elixer is een rijk serum, met tal van biologische, werkzame oliën. Een serum gebruik je doorgaans in combinatie met een dag- of nachtcrème, je moet het echt zien als een toevoeging aan je gezichts verzorging. Vooral als je net als ik ouder dan 35 jaar bent, heeft je huid echt behoefte aan extra verzorging en voeding. Het Beauty Elixer heeft vele functies: het ondersteunt de natuurlijke regeneratie van de huid, het verbetert de elasticiteit en stimuleert de natuurlijke productie van collageen. Het elixer is ook erg geschikt voor de wat jongere, maar droge/gevoelige huid: het biedt de huid de voedingsstoffen en anti-oxidanten waar ze behoefte aan heeft, maakt de huid glad en soepel en verbetert de weerstand van de huid.

SantaVerde Extra Rich Beauty Elixer

Ingrediënten

Ik heb geloof ik niet eerder een product gezien met zoveel moois aan ingrediënten in één flesje. Het elixer zit boordevol verzorgende, voedende, biologische oliën: abrikozenpitolie* – zoete amandelolie* – sesamolie* – teunisbloemolie* – rozenbottelolie* – passievrucht olie – sinaasappelolie** – bergamot olie** – geranium olie** – kamferolie** – Australische lavendelolie** – zonnebloempitolie* – tocopherol – aroma** – citral – geraniol – citronellol – limonene – linalool. *gecertificeerd biologisch **natuurlijke essentiële oliën

SantaVerde Extra Rich Beauty Elixer ingrediënten

SantaVerde Extra Rich Beauty Elixer

Ik ga hier verder niet in op de afzonderlijke werking van alle ingrediënten, want dan zou het artikel simpelweg veel te lang worden, maar het zal duidelijk zijn dat het serum erg goede, werkzame stoffen voor je huid bevat.

Gebruik

Het SantaVerde Extra Rich Beauty Elixer is op twee manieren te gebruiken: je kunt het onder je dag- of nachtcrème aanbrengen, of je mengt het elixer vóór het aanbrengen door je crème; ik geef aan de laatste optie de voorkeur. 2 tot 3 druppels zijn in beide gevallen voldoende. Het doseren is heel nauwkeurig en eenvoudig dankzij het glazen pipet. Eventueel kun je ook een paar druppeltjes van het Beauty Elixer aan je gezichtsmasker toevoegen.

SantaVerde Extra Rich Beauty Elixer

Hoewel ik had verwacht dat het SantaVerde Extra Rich Elixer door de vele aanwezige oliën vet zou aanvoelen, is dit niet het geval. Ik kan het zelfs zonder problemen overdag onder mijn make-up gebruiken. Wat direct opvalt, is de werkelijk hemelse geur van het Elixer. Het ruikt fris en zoet, en ‘rijk’ (het klinkt misschien vreemd om een geur ‘rijk’ te noemen, ik kan het echter niet anders uitleggen). Ik vind dat er eenzelfde soort product voor het lichaam moet komen: ik wil me omhullen met deze geur!

Nadat ik het elixer een paar weken gebruikt heb (ik gebruik het iedere avond) valt op dat mijn huid meer in balans lijkt te zijn: rode vlekjes zijn minder geworden, littekens van puistjes minder goed zichtbaar en ook fijne lijntjes lijken minder te zijn geworden. Bovendien is de algehele conditie van mijn huid verbeterd: ze oogt en voelt gladder, soepeler en mooier. Het SantaVerde Extra Rich Beauty Elixer doet zijn naam dus alle eer aan!

SantaVerde Cream Mask

SantaVerde Extra Rich Cream Mask: voor een beetje extra

Is jouw huid droog, of kan ze wel wat extra’s gebruiken, ondanks de prima verzorging die je haar dagelijks geeft? Het SantaVerde Extra Rich Cream Mask geeft de huid een intensieve voeding en hydratatie, waardoor fijne lijntjes en rimpels direct zichtbaar verminderen.

SantaVerde Extra Rich Cream Mask ingrediënten

Ingrediënten

Het SantaVerde Extra Rich Cream Mask, met Aloë Vera sap als voornaamste ingrediënt, bevat veel verzorgende en voedende ingrediënten voor de droge of rijpe huid. Avocado olie, Shea butter, Olijfolie, Duindoorn-extract, Cacaoboter  en Abrikozenpitolie zijn nog maar een paar van de werkzame, veelal biologische ingrediënten. Allemaal dragen ze bij aan het vochtherstel en het weer (terug) in balans brengen van de huid.

Gebruik en werking

De naam zegt het al, het SantaVerde Extra Rich Cream Mask is een crème-masker, het droogt niet hard op tijdens de inwerktijd. Het wordt als een crème aangebracht, en na 10 tot 15 minuten is het nog steeds een crème, en zo voelt het ook. Het Extra Rich Cream Mask heeft een lekkere, fris zoete geur.

SantaVerde Cream Mask

Je brengt het masker aan op een gereinigde huid (uiteraard) in een royale laag, en laat het dan ongeveer 10 tot 15 minuten inwerken. Daarna verwijder je het met bijvoorbeeld een vochtige doek, of je spoelt het af onder de douche. Het is maar net wat je zelf het makkelijkst vindt.

Mijn huid voelt na gebruik heerlijk glad en zacht, ik voel duidelijk de hydraterende en voedende werking van het masker. Het is ook heerlijk om het SantaVerde Extra Rich Cream Mask te gebruiken na een dagje zon en/of strand, op vakantie of thuis. Je voelt meteen de verzachtende en verzorgende werking, je huid voelt minder branderig en trekkerig. Het is echt een instant oppepper voor je huid!

Natasja is 42 jaar, gek op West Brabant, op honden én op cosmetica. Natasja schrijft (en test) regelmatig voor SoloBioMooi en heeft haar eigen beautyblog: Beautyspots.nl

Reviews & Blogs
Lees ook