Review: Benecos Abrikoos Peeling en Body Lotion

17-10-2016 16:00
Deel dit bericht:

De herfst is nu echt aangebroken en dat betekent: lange broeken, dikke jassen en guur en nat weer. Om eenmaal weer binnen, de verwarming lekker hoog te zetten. Dit zijn allemaal factoren die een uitdrogende werking op de huid hebben. In deze tijd van het jaar is het dan ook ontzettend belangrijk om je huid goed te verzorgen. De Benecos Abrikoos & Vlierbloesem Body Peeling en Body Lotion helpen je daar perfect bij!benecos-body-peeling-en-body-lotion-002

Benecos Abrikoos & Vlierbloesem Body Peeling en Body Lotion

Allereerst complimenten voor de verpakkingen, wat zien ze er geweldig uit! Benecos is een merk met een leuke, hippe uitstraling, en dat laten ze ook hier weer goed zien. De vrolijke kleuren en het mooie dessin spraken me direct aan.

Benecos Abrikoos & Vlierbloesem Body Peeling

Of het nu zomer of winter is, ik scrub mijn huid 1 tot 2 keer per week, zowel mijn lichaam als mijn gezicht. Buiten het feit dat het belangrijk is voor een gezonde huid, vind ik het ook gewoon erg lekker. Na het scrubben voelt mijn huid heerlijk zacht en glad, om daarna een lekker verzorgende lotion of crème aan te brengen: een heus mini spa-momentje.

benecos-body-peeling-en-body-lotion-003

De vrolijke, mooie verpakking van dichtbij, hier word je toch blij van?

benecos-body-peeling-en-body-lotion-004

De producten uit de Benecos Abrikoos & Vlierbloesem lijn zijn Vegan.

benecos-body-peeling-en-body-lotion-005

Benecos Abrikoos & Vlierbloesem Body Peeling heeft scrubkorreltjes van gemalen abrikozen pitten. De natuurlijke samenstelling is zo mild dat hij ook geschikt is voor de gevoelige huid. De peeling bestaat onder andere uit een mix van zeven geselecteerde planten extracten van (gecontroleerde) biologische landbouw. Verder zie ik een aantal verzorgende, natuurlijke ingrediënten als Aloë Vera sap, Rozenbottel extract, Zonnebloem-olie en vitamine E. De peeling is (net als de body lotion) BDIH gecertificeerd.

benecos-body-peeling-en-body-lotion-009

De peeling oogt in eerste instantie als een doorzichtige showergel, met de stukjes gemalen abrikozenpit erdoor gemengd. Je gebruikt de Body Peeling op een vochtige huid.

benecos-body-peeling-en-body-lotion-010

Ik merk dat de peeling bij het inmasseren licht opschuimt, maar hij blijft zacht en comfortabel voelen op mijn huid. De subtiele korreltjes zorgen ervoor dat mijn huid niet geïrriteerd raakt of rood wordt tijdens het gebruik. Na het inmasseren spoel je de peeling onder de douche af.

Vanwege de subtiele korreltjes vroeg ik me af of de peeling wel zou werken, maar dat blijkt hij prima te doen. Na het afspoelen en afdrogen voelt mijn huid lekker glad en zacht, en voelt niet geïrriteerd. De peeling heeft niet echt een verzorgende werking, dus ik gebruik naderhand nog wel een verzorgend product zoals een crème of lotion. Maar dat doe ik sowieso altijd.

benecos-body-peeling-en-body-lotion-006

Benecos Abrikoos & Vlierbloesem Body Lotion

De Benecos Abrikoos & Vlierbloesem Body Lotion is heerlijk om te gebruiken na het douchen met de Body Peeling. Er zijn trouwens ook een Shampoo en Shower gel in dezelfde geur verkrijgbaar, om het feestje helemaal af te maken.

benecos-body-peeling-en-body-lotion-007

Wederom een kleurrijke tube, hier wordt ik echt spontaan vrolijk van!

benecos-body-peeling-en-body-lotion-008

Net zoals de Body Peeling bevat de Bodylotion een mix van biologische planten extracten, maar daarnaast heel veel verzorgende ingrediënten. Twee van de belangrijkste ingrediënten zijn Zonnebloem-olie en Amandel olie. Goed om te weten: beide producten bevatten parfum, maar deze is volledig natuurlijk.

benecos-body-peeling-en-body-lotion-011

Conclusie

De dunne textuur van de Benecos Abrikoos & Vlierbloesem Body Lotion smeert makkelijk en vooral lekker snel uit. Het is dan ook een product wat prima past in mijn strakke, snelle ochtend routine doordeweeks. De lotion is medium verzorgend, wat voor nu voor mijn huid nog prima is. Als het straks wat kouder wordt, schakel ik wel over naar een wat rijkere verzorging voor mijn huid. De zoete, fruitige, tikje bloemige geur van beide producten is perfect om een grijze, donkere herfstdag mee op te vrolijken!

Beide producten zijn verkrijgbaar bij SoloBioMooi, net als de andere producten uit deze geurlijn. Spreekt de geur van Abrikoos en Vlierbloesem je niet echt aan: alle producten zijn ook te verkrijgen in de geuren Granaatappel & Roos, Aloë Vera en Melissa. Welke geur spreekt jou het meest aan?


Ik ben Natasja, een echt meisje uit de 70’s en blog dagelijks op www.beautyspots.nl. Je vindt hier artikelen over Beauty in de ruimste zin van het woord, waarbij ik me vooral richt op dames die net als ik uit de 70’s en 80’s komen. Daarnaast schrijf ik af en toe persoonlijke verhalen, maar ook over lifestyle, mode en/of food. Kort gezegd: over alles wat bij mij en Beautyspots past.

Reviews & Blogs
Lees ook