Review: SantaVerde Xingu Eye Cream

29-08-2016 08:55
Deel dit bericht:

Ik schreef al eens eerder over het prachtige en 100% natuurlijke merk SantaVerde. In dit artikel ga ik jullie één van de nieuwste producten laten zien: SantaVerde Xingu Eye Cream. De producten uit de Xingu lijn zijn gericht op preventieve antiaging, met hulp van bijzonder rijke, werkzame ingrediënten. Wil je hier meer over weten? Lees dan snel verder!

SantaVerde Xingu Eye Cream

Je ziet aan de verpakking al dat het hier om een speciaal product gaat: SantaVerde Xingu High Antioxidant Prevention Eye Cream zit verpakt in een chique donker grijs doosje met mooie opdruk in zilverkleur en wit. Op deze manier herken je deze lijn meteen tussen de andere verzorgingsproducten van SantaVerde.

SantaVerde Xingu Eye Cream

Ingrediënten

Net als bij andere SantaVerde producten, is het eerste ingrediënt van de SantaVerde Xingu High Antioxidant Prevention Eye Cream Aloë Vera. Gevolgd door Cashewfruitextract (wat rijk is aan vitamine E, erg effectief qua antiaging, en onverzadigde vetzuren, die de huid helpen bij herstellen van de vochthuishouding en de beschadigde huid helpen herstellen), Jojoba olie (herstelt ook de vocht-huishouding van de huid en maakt de huid zacht), Ogentroost extract (vermindert wallen en verheldert de teint van de huid), Babassu olie (dit is een bijzonder verzorgende, zachte olie) en Passievrucht-olie (deze voedt de gevoelige huid rond de ogen en herstelt diens elasticiteit). Ook de andere (allemaal natuurlijke) ingrediënten zijn onderdeel van de intense werking van de crème, maar zij vormen een kleiner aandeel.

 

SantaVerde Xingu Eye Cream ingrediënten

Textuur en werking

SantaVerde Xingu High Antioxidant Prevention Eye Cream zit in een zilvergrijs tubetje van 10 ml, een vrij standaard inhoud voor een oogcrème. Dankzij de smalle opening gaat doseren heel makkelijk en nauwkeurig.

SantaVerde Xingu High Antioxidant Prevention Eye Cream heeft een textuur die verzorgend, maar tegelijk ook licht aanvoelt op mijn huid. Ik vind de textuur van een oogcrème die ikvoor overdag gebruik erg belangrijk, omdat ik daarna make-up wil aanbrengen, en ik ook graag wil dat deze goed blijft zitten. Dat is in dit geval geen enkel probleem: de oogcreme is niet vet, zodat mijn oogmake-up zich uitstekend laat aanbrengen en prima blijft zitten. De crème trekt heel snel in de huid, zodat ik ook niet lang hoef te wachten met het aanbrengen van mijn make-up. De geur van de oogcrème is heel subtiel en fris-zoet en heeft een lichte nootachtige ondertoon.

SantaVerde Xingu Eye Cream

Ik voel en merk dat SantaVerde Xingu Eye Cream meer doet dan een standaard oogcrème: ik voel het niet alleen bij het aanbrengen, maar ik voel en zie het ook zeker aan mijn huid. De huid onder mijn ogen voelt intens verzorgd en oogt strakker en helder (na de oogcrème zo’n 6 weken gebruikt te hebben). De meeste producten die dit ook voor elkaar krijgen zijn te vol en rijk voor gebruik overdag, maar zoals ik hierboven al aangaf, is dat bij de SantaVerde Xingu High Antioxidant Prevention Eye Cream niet het geval. Ik gebruik deze Eye Cream van SantaVerde graag in combinatie met mijn Moroccan Natural Soothe & Smooth Eyes serum: in de ochtend breng ik de oogcrème van SantaVerde aan, ‘s avonds voor het slapen gaan het serum van Moroccan Natural. Een sublieme combinatie!

SantaVerde Xingu Eye Cream

SantaVerde Xingu Eye Cream

Lees hier alle reviews & blogs van Natasja

Natasja is 42 jaar, gek op West Brabant, op honden én op cosmetica. Natasja schrijft (en test) regelmatig voor SoloBioMooi en heeft haar eigen beautyblog: Beautyspots.nl

Reviews & Blogs
Lees ook