Review: Santaverde gezichtscrèmes (light, medium & rich)

29-08-2016 09:09
Deel dit bericht:

Al eerder liet ik jullie mijn huidige gezichtsverzorgingsroutine zien, die zo goed als volledig uit producten van SantaVerde bestaat. In het eerste artikel heb ik alles over de  reinigingsproducten verteld. Nu is het de beurt aan de Santaverde gezichtscrèmes, in dit artikel lees je er alles over.

Een uniek systeem …

SantaVerde Aloe Vera gezichtscrèmes kennen geen verschil tussen dag- en nachtcrèmes, dit is natuurlijk geheel anders dan andere merken. De reden hiervoor is, dat SantaVerde vindt dat je bij het gebruik van gezichtsverzorging niet zou moeten kijken naar het tijdstip van de dag, maar puur naar de behoefte die jouw huid op dat moment heeft. Algemeen bekend is het feit dat je huid in de winter een andere verzorging vraagt dan in de zomermaanden. Maar wist je dat de behoefte van je huid zelfs van dag tot dag kan veranderen? Mijn huid heeft als ik een hele dag buiten geweest ben, bijvoorbeeld meer verzorging en voeding nodig dan wanneer ik alleen maar binnen heb gezeten. Daarnaast komt het zelden voor dat bijna niemand alleen maar een droge of juist een vette huid heeft, meestal is het een combinatie van huidtypen.

Santaverde gezichtscrème

Santaverde gezichtscrèmes

Dit is de reden dat SantaVerde het unieke Mix and Match systeem bedacht heeft. De SantaVerde Aloe Vera gezichtscremes bestaan uit 6 verschillende, op elkaar afgestemde crèmes: SantaVerde Aloe Vera gezichtscrème light, medium en rich en de gezichtscrèmes light, medium en rich zonder parfum. Het SantaVerde Beauty Elixer extra rich maakt de gezichtsverzorgingslijn compleet, over dit mooie product vertel ik je in een apart artikel later meer. Op de foto hierboven staat de SantaVerde Aloe Vera gezichtscrème light (samen met een sample tube medium crème), maar bij gebruik bleek al snel dat deze te licht was voor mijn huid. Daarom kreeg ik alsnog een tube medium en rich crème opgestuurd, deze staan echter niet op de foto omdat ik op dat moment alle producten reeds in gebruik genomen had.

Santaverde gezichtscrème

(van links naar rechts: SantaVerde Aloe Vera gezichtscrème light, medium en rich)

Ingrediënten

Hieronder zie je van alle drie de gezichtscrèmes de ingrediënten:

Aloe Vera gezichtscrème light:

Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Prunus Amygdalus Dulcis Oil*, Alchohol*, Persea Gratissima Oil*, Isoamyl Laurate, Pyrus Malus Fruit Extract*, Butyrospermum Parkii Butter*, Glyceryl Stearate, Cocos Nucifera Oil*, Sodium Cetearyl Sulfate, Squalane, Xanthan Gum, Theobroma Cacao Seed Butter*, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Lauryl Glucoside, Glycerin, Sodium Hyaluronate, Sodium Stearoyl Glutamate, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil*, Ascorbyl Palmitate, Sodium Phytate, Levulinic Acid, Sodium Levulinate, P-Anisic Acid, Sodium Hydroxide, Silver Sulfate, Parfum**, Limonene, Linalool, Citronellol, Geraniol, Citral, Benzyl Benzoate, Coumarin. *Certified oranic **Natural essential oils.

Aloe Vera gezichtscrème medium:

Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Caprylic/Capric Triglyceride, Sesamum Indicum Seed Oil*, Vitis Vinifera Seed Oil*, Persea Gratissima Oil*, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Butyrospermum Parkii Butter*, Hippophae Rhamnoides Fruit Extract*, Alcohol, Sodium Lacate, Myristyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Lippia Citriodora Leaf Extract*, Aleurites Moluccana Seed Oil, Sodium Cetearyl Sulfate, Sodium Hyaluronate, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil*, Ascorbyl Palmitate, Sodium Phytate, Parfum**, Limonene, Linalool, Citronellol, Geraniol, Citral, Benzyl Benzoate, Coumarin. *Certified oranic **Natural essential oils.

Aloe Vera gezichtscrème rich:

Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Sesamum Indicum Seed Oil*, Cocos Nucifera Oil*, Prunus Amygdalus Dulcis Oil*, Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parkii Butter*, Alcohol*, Myristyl Alcohol, Hippophae Rhamnoides Fruit Extract*, Sodium Lacate, Glyceryl Stearate SE, Oenothera Biennis Oil*, Argania Spinosa Kernel Oil*, Sodium Cetearyl Sulfate, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil*, Ascorbyl Palmitate, Sodium Cetearyl Sulfate, Levulinic Acid, Glycerin, P-Anisic Acid, Sodium Levulinate, Sodium Hydroxide, Silver Sulfate, Parfum**, Limonene, Linalool, Citronellol, Geraniol, Citral, Benzyl Benzoate, Coumarin. *Certified oranic **Natural essential oils.

Hoewel de crèmes qua een aantal ingrediënten overeenkomen, is de hoeveelheid en samenstelling bij alle drie (uiteraard) anders. In alle crèmes zie je enorm veel rijke, verzorgende biologische oliën en fruitextracten. Over de Aloe Vera gezichtscrème medium schreef ik al eens een review, met deze versie was ik al bekend.

Santaverde gezichtscrème

Hoe bevalt het in de praktijk?

De basis van mijn gezichtsverzorging wordt gevormd door SantaVerde Aloe Vera gezichtscrème medium: een prettige, niet vette crème die het ook onder mijn make-up prima doet, en geen vet laagje achterlaat op mijn huid. Sowieso gebruik ik deze crème voor overdag, maar ook ’s avonds staat deze vaak “op het menu”. Aan mijn review van vorig jaar zie je hoe snel de behoefte van je huid kan veranderen. Ik vond de medium crème destijds wat te rijk, en vond dat hij plakkerig aanvoelde op mijn huid, maar op dit moment merk ik daar niets van, blijkbaar heeft mijn huid er nu wel behoefte aan.

Santaverde gezichtscrème

In eerste instantie gebruikte ik de gezichtscrème rich iedere avond, maar dat bleek voor mijn huid (op dit moment in ieder geval) te veel van het goede. Ook deze is overigens een heel prettige crème die zich fijn laat aanbrengen, en (anders dan de naam doet vermoeden) geen “vol” laagje op mijn huid achterlaat. Zowel de medium als de rich crème meng ik ‘s avonds met een paar druppeltjes van het Beauty Elixer, hierdoor krijgt mijn huid wat extra voeding en verzorging voor de nacht. Een paar keer per week, al naar gelang mijn huid er behoefte aan heeft, gebruik ik ‘s avonds de rich crème. Als ik bijvoorbeeld veel buiten ben geweest die dag, of als mijn huid veel zon heeft gehad. Of als het die dag juist wat frisser was, of als ik veel in de regen heb gelopen.

Mijn huid reageert ontzettend goed op dit bijzondere “aanbod-naar-vraag”-systeem, het bevalt mij erg goed. Ik merk bovendien dat ik door het mix and match systeem nog beter naar mijn huid leer kijken: ik smeer niet meer zomaar klakkeloos iedere ochtend en avond dezelfde crème op mijn huid, maar kijk naar waar mijn huid op dat moment behoefte aan heeft. In het begin is het misschien even vreemd om na te denken bij wat je op je huid zult gaan smeren, maar al heel snel gaat dit eigenlijk als vanzelf, zul je merken.

Alle Santaverde gezichtscrèmes zijn uiteraard verkrijgbaar bij SoloBioMooi, de webshop voor al je biologische cosmetica.

Natasja is 42 jaar, gek op West Brabant, op honden én op cosmetica. Natasja schrijft (en test) regelmatig voor SoloBioMooi en heeft haar eigen beautyblog: Beautyspots.nl

 

Reviews & Blogs
Lees ook