Review: Indemne Miss Ella lotion (Reiniger, make-up remover, calming lotion)

29-08-2016 09:18
Deel dit bericht:

Micellaire reinigers: ze zijn echt een hype op het gebied van gezichtsverzorging. Een micellaire reiniger is een reiniger op waterbasis die micellen bevatten, deze hechten vuil en vet aan zich. Je brengt het met een wattenschijfje op je huid aan, hierdoor hechten de micellen zich aan het vuil op je huid (o.a.makeup), en dit laat zich vervolgens heel eenvoudig verwijderen. Ik was nooit zo’n fan van deze producten, ik vond dat ze óf mijn makeup niet voldoende verwijderden, óf ze voelden niet prettig aan op mijn huid. Ik maakte onlangs kennis met een 100% natuurlijke micellaire reiniger: Indemne Miss Ella Lotion. Ik heb mijn mening inmiddels helemaal herzien, lees snel verder!

Indemne Miss Ella lotion

Indemne Miss Ella Lotion (in het Frans heet hij La Lotion de Miss Ellaire) is tegelijk een cleansing lotion en makeup-remover, daarnaast heeft de lotion een kalmerende werking op de huid. De lotion is op basis van bloesemwater en essentiële oliën, en is voor alle huidtypen geschikt, zelfs voor de gevoelige huid!

Indemne miss ella lotion

Indemne is vrij nieuw in Nederland. Het merk belooft een natuurlijke oplossing voor verschillende huidproblemen, zoals acné, striae, een overgevoelige huid, psoriasis, en eczeem. De producten geven een kant-en-klare verzorging, op een lekkere no nonsense manier. Ook Indemne Miss Ella Lotion is hier een uitstekend voorbeeld van: geen langdurig of moeilijk reinigingsritueel, maar je doet gewoon wat Miss Ella Lotion op een wattenschijfje, en reinigt hiermee je gezicht. Simpel maar wel erg doeltreffend, en perfect voor als je eigenlijk geen zin hebt om je gezicht uitgebreid te reinigen na een lange dag.

Ingrediënten

Indemne Miss Ella Lotion bevat veel verzorgende en werkzame ingrediënten voor de huid, ik haal er de eerste vijf even uit voor je.

Indemne miss ella lotion

Capryl Glucoside is een zacht reinigend ingrediënt van plantaardige oorsprong wat zelfs vet of olie uitstekend oplost. Kamille bloesemwater verzacht, kalmeert en herstelt de huid en werkt bovendien ontsteking-remmend. Toverhazelaar-extract wordt nogal een ingezet bij een onzuivere of vette huid vanwege zijn adstringerende (porie-samentrekkende) werking. Daarnaast heeft het een anti-oxidant eigenschap en heeft het een genezende werking bij jeuk, wondjes en huiduitslag. Glycerine helpt de vochthuishouding van de huid herstellen en staat bekend om zijn verzachtende werking. Aloe Vera heeft behalve een antibacteriële werking ook helende eigenschappen op de huid. Het helpt daarnaast om oneffenheden van de huid te verminderen, helpt acne bestrijden, heeft een goede anti-aging werking en het helpt om rimpels te verminderen. Een indrukwekkend lijstje met ingrediënten!

Indemne miss ella lotion

Gebruik en werking

Gebruik van Indemne Miss Ella Lotion is zo eenvoudig, zelfs de grootste reinigings-weigeraar heeft vanaf nu geen excuus meer: je brengt wat lotion aan op een wattenschijfje, en hiermee verwijder je make-up en/of vuil van de huid, zelfs je oogmake-up. Bij voorkeur doe je dit zowel ’s ochtends als ’s avonds. Miss Ella Lotion maakt de huid zo goed schoon, dat het niet per se nodig is om je huid daarna ook nog met bijvoorbeeld een schuimende reiniger schoon te maken, eenvoudig afspoelen met water is voldoende.

 

Zoals ik al vermoedde aan de hand van de ingrediëntenlijst, reinigt deze krachtpatser mijn huid op een heel milde wijze. Ook mijn oogmake-up wordt moeiteloos verwijderd, zonder de gevoelige huid rond mijn ogen te irriteren. Een groot voordeel vind ik het feit dat de lotion geen vet laagje achter laat, niet op/in mijn ogen en niet op mijn huid. De lotion is hierdoor ideaal om te gebruiken als ik voor Beautyspots diverse make-up looks wil maken: als ik de eerste make-up heb verwijderd, kan ik daarna direct door met de volgende.

Natasja is 42 jaar, gek op West Brabant, op honden én op cosmetica. Natasja schrijft (en test) regelmatig voor SoloBioMooi en heeft haar eigen beautyblog: Beautyspots.nl

Indemne miss ella lotion

Reviews & Blogs
Lees ook