Review: Lavera shampoo colour and shine

29-08-2016 09:30
Deel dit bericht:

Als je net als ik regelmatig je haar kleurt, weet je dat je je haar dan wat extra verzorging moet (of zou moeten) geven. Niet alleen omdat haarverf vaak schadelijke effecten op je haar heeft (hoewel dat tegenwoordig niet meer persé hoeft, nu er steeds meer veilige varianten verkrijgbaar zijn), maar daarnaast wil je je kleur natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Ik testte de afgelopen maand Lavera shampoo colour and shine met biologische Mango en Avocado die je gekleurde haar de bescherming en verzorging geeft die ze nodig heeft. Ik vertel je er in dit artikel meer over!

Lavera shampoo colour and shine

Lavera Colour and Shine Shampoo is speciaal ontwikkeld voor gekleurd of beschadigd haar. Hij belooft bescherming van je haar, intensieve voeding en helpt bovendien uitdroging te voorkomen. Vooral voor uitdroging is je gekleurde haar erg gevoelig. De shampoo legt een laagje rond het haar, waardoor ze ook nog eens beschermd wordt tegen UV-straling van de zon en de schadelijke effecten daarvan.

Ingrediënten

In Lavera Colour and Shine Shampoo zitten heel veel beschermende en verzorgende ingrediënten, die 100% natuurlijk en ook nog eens zoveel als mogelijk van biologische afkomst zijn (je herkent deze ingrediënten aan het * op de lijst). De shampoo bevat (uiteraard) geen SLS of SLES en minerale oliën.

Behalve mangomelk en mango-extracten, die je haar een natuurlijke kleur bescherming geven, en avocado-extract, wat je haar verzacht, voedt en de glans terug geeft, bevat Lavera Colour and Shine Shampoo ook mooie ingrediënten als extracten van rijst, haver en tarwe, die rijk zijn aan proteïnen en helpen de vochtbalans van je haar te herstellen. Zoete amandel-extract helpt het haar om de structuur te verbeteren, waardoor het haar beter beschermd is.

Lavera Colour and Shine Shampoo ingrediënten

Textuur en werking

De textuur van Lavera Colour and Shine Shampoo is vrij vloeibaar en doorzichtig. Mijn eerste gedachte is dat een doorzichtige shampoo niet echt verzorgend kan zijn, maar waarschijnlijk zit dit in mijn hoofd, daar gedeponeerd door de cosmetica-commercie. Ondanks de afwezigheid van SLS en/of SLES, schuimt de shampoo uitstekend en maakt mijn haar goed schoon. Ook de verschillende styling producten die ik dagelijks in mijn haar smeer en/of spray, worden al in één keer wassen, zonder enige moeite, uit mijn haar verwijderd. Ik vind dit een pluspunt, want veel natuurlijke shampoos (die geen SLS of SLES bevatten) hebben een tweede wasronde nodig om mijn haar echt schoon te krijgen.

De subtiele geur is minder fruitig dan ik verwacht had gezien de naam van de shampoo. Maar ook deze verwachtingen zijn waarschijnlijk gebaseerd op de (geparfumeerde, onnatuurlijke) fruitige shampoos die je bij de drogist in het schap vindt.

Eén van de beloftes van Lavera Colour and Shine Shampoo is het voorkomen van klitten, die vaak ontstaan tijdens of na het wassen van je haar. Hier merk ik eerlijk gezegd niet veel van, maar dit heeft denk ik voor een groot deel te maken met mijn dikke en vrij stugge haar. Ik vermoed dat je meer van dit effect zult merken als je dunner (en korter) haar hebt. De shampoo biedt mijn haar in zijn eentje net iets te weinig verzorging, eigenlijk moet ik er altijd een conditioner na gebruiken. De kleur van mijn haar blijft echter wel langdurig mooi en levendig, de belangrijkste belofte wordt dus zeker waargemaakt.

Lavera Colour and Shine Shampoo

Mijn eindconclusie: ik vind Lavera Colour and Shine Shampoo een prima basic shampoo die mijn haar uitstekend en op een milde manier reinigt, en de kleur van mijn haar goed beschermt en behoudt, maar op het gebied van verzorging schiet hij net een klein beetje tekort. Gelukkig is dit laatste prima op te lossen door er een conditioner naast te gebruiken.

Lavera shampoo colour and shine is verkrijgbaar bij SoloBioMooi, hier vind je ook de bijbehorende Conditioner en Haar kuur.

Natasja is 42 jaar, gek op West Brabant, op honden én op cosmetica. Natasja schrijft (en test) regelmatig voor SoloBioMooi en heeft haar eigen beautyblog: Beautyspots.nl.

Reviews & Blogs
Lees ook