Review: Lavera Rich Day Cream en Regenerating Night Cream Cranberry

29-08-2016 09:36
Deel dit bericht:

Ik ben het afgelopen jaar veel kieskeuriger geworden op het gebied van gezichtsverzorging. Voorheen probeerde ik eigenlijk alles uit wat voorbij kwam en wat interessant leek voor Beautyspots, maar nu kijk ik eerst en vooral naar wat het doet of niet doet voor mijn huid. Aan de hand daarvan ga ik het testen of niet. Kijk je mee naar de Lavera Rich Day Cream en de regenerating night cream? 

Lavera Rich Day Cream & Night Cream

Enerzijds komt dit doordat ik vorig jaar een geweldig goede schoonheidsspecialiste heb gevonden, waarvan ik veel heb bijgeleerd op het gebied van huidverzorging. Anderzijds omdat ik de afgelopen jaren gemerkt heb dat sommige producten niet pasten bij mijn huid, en dat ze er soms slecht op reageerde. Dit vergt natuurlijk wat extra werk, maar omdat mijn huid er wel bij vaart heb ik dat er heel graag voor over. Toen mij een tijdje geleden gevraagd werd om Lavera Rich Day Cream en Regenerating Night Cream Cranberry voor Beautyspots te testen en te reviewen, hoefde ik eigenlijk nauwelijks na te denken, deze producten passen prima bij mijn huid. In dit artikel vertel ik je mijn ervaringen met deze mooie, natuurlijke producten!
Lavera Rich Day Cream en Regenerating Night Cream Cranberry

Lavera Rich Day Cream en Regenerating Night Cream Cranberry

Lavera Rich Day Cream en Regenerating Night Cream Cranberry werden nog niet zo lang geleden aan het assortiment van Lavera toegevoegd. Ik mocht ze als één van de allereersten testen, dat op zich is al een eer naturlijk. Deze gezichtscrèmes zijn geschikt voor de rijpere huid, met mijn 40+ leeftijd behoor ik inmiddels tot die doelgroep.

Lavera maakt al meer dan 25 jaar natuurlijke cosmetic, met veel succes. Lavera Rich Day Cream en Regenerating Night Cream Cranberry bevatten alleen maar gecertificeerde natuurlijke ingrediënten met onder andere biologische oliën en natuurlijke planten extracten. Natuurlijk bevatten de producten geen parabenen of synthetische, en geen minerale oliën of siliconen. Lavera is (ook weer uiteraard) tegen dierproeven.

Lavera Rich Day Cream en Regenerating Night Cream Cranberry

Lavera Rich Day Cream en Regenerating Night Cream Cranberry: ingrediënten

De ingrediëntenlijst van zowel de Lavera Rich Day Cream als de Regenerating Night Cream Cranberry is indrukwekkend, zoals ik eigenlijk wel verwacht had. Ze zijn rijk aan verzorgende boters en oliën, vitamines en veel werkzame plantenextracten: deze crèmes smeer ik met een gerust hart op mijn huid. Omdat de ingrediëntenlijsten te lang zijn om op ieder ingrediënt afzonderlijk in te gaan, licht ik er de belangrijkste uit:

Cranberry extract bevat veel anti-oxidanten en helpt huidveroudering tegen te gaan. Argan-olie verzorgt de huid intens en maakt bovendien de huid zachter en gladder. Phyto Collageen werkt ondersteunend bij het regeneratie-proces van de huid.

Ingrediënten Lavera Rich Day Cream

Ingrediënten Lavera Regenerating Night Cream Cranberry

Lavera Rich Day Cream en Regenerating Night Cream Cranberry: beloftes

Rich Day Cream belooft de huid intensief te verzorgen, rimpels te helpen verminderen en helpt bovendien het ontstaan van pigmentvlekjes tegen te gaan. Regenerating Night Cream belooft als eerste de huid te voeden en te revitaliseren, gedurende de nacht de huid te regenereren en helpt bovendien om de textuur van de huid zachter en gladder te maken.

Lavera Rich Day Cream

Lavera Rich Day Cream en Regenerating Night Cream Cranberry: textuur, geur en werking

Lavera Rich Day Cream en Regenerating Night Cream Cranberry zijn qua textuur ongeveer gelijk: beiden hebben een lichte textuur die heel goed en fijn uitsmeert en hierna geen plakkerig gevoel achterlaat op mijn gezicht. De Night Cream zou op zich van mij best een beetje voller qua textuur mogen zijn, maar het is ook wel fijn dat na het aanbrengen van mijn nachtcrème ik meteen in bed kan stappen, zonder dat mijn gezicht aan mijn hoofdkussen plakt. De Rich Day Cream is een uitstekende basis onder mijn make-up.

Lavera Rich Day Cream en Regenerating Night Cream Cranberry

De geur van beide gezichtscrèmes kan ik het beste omschrijven als ‘warm fruitig’. Tijdens het aanbrengen is de geur best aanwezig, maar verdwijnt daarna vrij snel. Ik vind de geur erg aangenaam, die zelfs ook een beetje ontspannend werkt.

Over de werking van beide crèmes (en de combinatie) ben ik erg tevreden. Zoals ik al eerder in het artikel vertelde, is mijn huid de laatste tijd in een vrij stabiele, goede conditie. Heel duidelijke verschillen op het gebied van bijvoorbeeld rimpeltjes en gladheid van mijn huid constateer ik dus niet. Wel merk ik de intens verzorgende en voedende werking van de crèmes, mijn huid voelt zacht en verzorgd, en ziet er vitaal en gezond uit. Ik vind het een prachtige, fijne combinatie!

Lavera Rich Day Cream en Regenerating Night Cream Cranberry behoren beiden tot het uitgebreide Lavera assortiment bij SoloBioMooi. Fijn om te zien dat goede, natuurlijke cosmetica niet altijd veel hoeft te kosten!

Natasja is 42 jaar, gek op West Brabant, op honden én op cosmetica. Natasja schrijft (en test) regelmatig voor SoloBioMooi en heeft haar eigen beautyblog: Beautyspots.nl.

Lavera Rich Day Cream

Reviews & Blogs
Lees ook