Review: Soley Birta eye gel

29-08-2016 09:41
Deel dit bericht:

Soley Organics is voor mij inmiddels geen onbekend merk meer, voor Beautyspots heb ik al enkele producten van dit mooie merk uit IJsland mogen reviewen. Soley Birta eye gel maakte de afgelopen weken een belangrijk onderdeel uit van mijn dagelijkse gezichtsverzorging. In dit artikel vertel ik jullie wat mijn ervaringen en bevindingen met dit natuurlijke verzorgingsproduct zijn.

Soley Birta eye gel

Soley Birta Lift & Glow anti-ageing eye gel is een natuurlijk product wat belooft de eerste tekenen van veroudering rondom de ogen te verhelpen. Fijne lijntjes en rimpeltjes worden voorkomen en verminderd, de huid verstevigd en de teint verhelderd. Dit alles resulteert in een jongere en gezonde uitstraling.

Solay Birta eye gel

Solay Birta eye gel ingrediënten

Ingrediënten

Birta Lift & Glow anti-ageing eye gel bevat prachtige ingrediënten, zoals ik van de andere producten van Soley ook gewend was. De actieve ingrediënten in Birta Lift & Glow zijn IJslandse berk en IJslandse duizendblad, daarnaast bevat de gel een aantal essentiële oliën. IJslands bronwater is het hoofdingrediënt, geen gewoon water dus in dit prachtige product.

Het glazen pompflaconnetje met de mat-zwarte dop waar Birta Lift & Glow in verpakt zit, heeft een mooie en sjieke uitstraling. De producten van Soley vallen zowel qua uitstraling als qua ingrediënten en werking voor mij onder de luxe merken. Het pompje werkt helaas niet helemaal optimaal: hoe voorzichtig ik ook pomp, er komt steeds te veel gel uit het pompje. Wat ik te veel aan product heb smeer ik op bovenkant van mijn handen, zodat ze ook een beetje ge’antiaged’ worden, maar helemaal de bedoeling is dat natuurlijk niet. Hoewel de gel zelf extreem zuinig is in gebruik, gaat door het pompje wat niet helemaal naar behoren werkt, de gel sneller op dan eigenlijk zou moeten.

Solay Birta eye gel

De textuur van Soley Birta Lift & Glow eye gel is heel licht, het zit tussen een lotion en een gel in. Hierdoor brengt hij heel makkelijk aan en trekt probleemloos en snel in de huid. Hierdoor is hij perfect om te gebruiken onder mijn make-up. De geur is heel mild en fris-kruidig, en is bij het aanbrengen nauwelijks waarneembaar.

Solay Birta eye gel

Solay Birta eye gel

In het begin gebruikte ik Soley Birta Lift & Glow zoals aangegeven ’s ochtends en ’s avonds, nadat ik mijn huid gereinigd heb. Al vrij snel blijkt echter dat dit voor mijn huid niet genoeg is, mijn wallen worden duidelijker zichtbaar en ik zie er vermoeider uit 🙁 Daarom besluit ik om voortaan de eye gel ’s ochtends te gebruiken, onder mijn make-up, en ’s avonds een iets intenser verzorgend product te pakken. Deze combinatie werkt voor mij uitstekend. De reden waarom Birta Lift & Glow alleen voor mijn huid niet voldoende is, is waarschijnlijk omdat de eye gel vooral beginnende tekenen van veroudering herstelt, en ben ik dat stadium al voorbij, hihihi!

Wanneer mijn ogen dik en gezwollen zijn, gebruik ik Soley Birta eye gel gekoeld, uit de koelkast. Dit werkt niet alleen verfrissend, maar ook ontzettend verzachtend, waardoor de zwelling vrij snel afneemt. Een goede tip voor als je een avondje gaat stappen, of in een periode waarin je extra vermoeid bent.

Soley Birta Lift & Glow anti-ageing eye gel is verkrijgbaar in de webshop van SoloBioMooi, net als de andere producten van het IJslandse merk Soley Organics.

Solay Birta eye gel

Natasja is 42 jaar, gek op West Brabant, op honden én op cosmetica. Natasja schrijft (en test) regelmatig voor SoloBioMooi en heeft haar eigen beautyblog: Beautyspots.nl

Reviews & Blogs
Lees ook