Review: drie natuurlijke toppers in de mix

20-06-2016 15:02
Deel dit bericht:

Regelmatig heb ik producten ter review, waarvan ik het lastig vind om een uitgebreid artikel aan te wijden.. Niet omdat de kwaliteit niet goed is of omdat het mij niet goed bevalt, maar soms is er gewoon niet zo veel te vertellen over een product. En soms ook is een product wel van een goede kwaliteit, maar voor mij wat minder geschikt. Vanaf nu zie je op Beautyspots tegelmatig een “In the mix”- artikel, waarin ik een paar van dit soort producten review, zoveel mogelijk in dezelfde categorie. In dit artikel begin ik met drie natuurlijke toppers in de mix!

Savon de Marseille Fruits rouges

Het gebruik van zeep onder de douche geeft mij altijd een gevoel van luxe, ik vind het heerlijk. Alleen hebben veel zepen de neiging om mijn huid licht uit te drogen, ik houd me daarom altijd aanbevolen voor een zeep met een verzorgende werking. Die vond ik onlangs in Savon de Marseille Fruits rouge. En waar veel zepen die verzorgend zijn, helaas wel inleveren op de geur, is dat bij deze zeep niet het geval: hij ruikt heerlijk fruitig en zoet!

Savon de Marseille Fruits rouges

Ik zie op de verpakking van Savon de Marseille veel verzorgende ingrediënten staan, zoals rozemarijn extract, zonnebloemolie, glycerine, en zoete amandel olie. De geur van de zeep bestaat uit etherische oliën uit Grasse, de beroemde parfumstreek in Frankrijk. De zepen van Savon de Marseille bevatten geen kunstmatige kleur- en geurstoffen en zijn vrij van conserveermiddelen.

Al tijdens het gebruik voelt de zeep lekker zacht en verzorgend op mijn huid, en ook na het afspoelen en afdrogen blijkt hoe goed de verzorgende werking is: ik heb geen last van een trekkerig gevoel op mijn huid zoals bij veel andere zepen. Tijdens het gebruik is de fruitige geur goed aanwezig, maar helaas verdwijnt deze grotendeels tijdens het afspoelen. Ik vind Savon de Marseille een heerlijke zeep met een verzachtende werking op mijn huid.

Savon de Marseille Fruits rouges

The Ohm Collection Creme Couture Revitalising night cream

The Ohm Collection is inmiddels wel goed bekend van de poeder deodorant in de ontzettend leuke blikjes. Onlangs hebben ze hun assortiment uitgebreid met een paar gezichtsverzorgingsproducten: Creme Couture dag- en nachtcrème. Ik testte de Revitalising night cream wat alleen om te zien al een prachtig, luxe product is!

The Ohm Collection Creme Couture Revitalising night cream ingrediënten

Ook de ingrediënten zijn indrukwekkend. Een groot deel van de ingrediënten is bovendien afkomstig van gecertificeerde biologische landbouw. Ik licht er een paar belangrijke ingrediënten even uit voor je:

Het opvallendste ingrediënt vind ik Zeoliet: een natuurlijk mineraal wat door vulkanische lava gevormd wordt en vervolgens in alkalisch water stroomt. Het bevat actieve werkzame stoffen die toxines kunnen neutraliseren en de huid zo beschermen tegen uv-stralen en alle weersomstandigheden. Daarnaast zie ik heel veel verzorgende oliën en planten extracten, dit is pure verwennerij voor je huid!

Creme Couture heeft een heel rijke, romige textuur. Een nachtcrème mag van mij gerust vol en rijk zijn, alleen blijkt deze toch iets té rijk voor mijn huid: na twee weken merk ik dat mijn huid niet meer zo goed raad weet met de verzorgende stoffen. Niet dat ik er puistjes van krijg, maar ze voelt een soort van overvoed aan. Vanaf dat moment gebruik ik de Creme Couture 1 of 2 keer per week of iets vaker, als mijn huid daar behoefte aan heeft. Daar blijkt mijn huid het uitstekend op te doen. Voor droge huidjes denk ik dat deze rijke, luxe crème echter ontzettend lekker en goed is. Er is ook een bijpassende dagcrème verkrijgbaar, beiden vind je in de webshop van SoloBioMooi.

The Ohm Collection Creme Couture Revitalising night cream

BoHo Cosmetics Bronzing Powder Terre de Toscane

Het merk BoHo Cosmetics zagen jullie al eens hier op Beautyspots, ik vind het tot nog toe één van de beste en mooiste merken op het gebied van natuurlijke make-up. Ik mocht weer een nieuw product testen: de Bronzing Powder Terre de Toscane.

De BoHo Bronzing Powders zijn 100% natuurlijk, en bevatten o.a. olijfolie en abrikozenpitolie, en voelen daardoor zijdezacht aan op de huid.

BoHo Cosmetics Bronzing Powder Terre de Toscane

Ik vind de kartonnen ‘betonlook’ verpakkingen van BoHo Cosmetics tegelijk stoer en stijlvol. Let wel op dat ze niet te veel met vocht in aanraking komen (sowieso is dat niet goed voor je make-up producten), want dat komt de verpakking natuurlijk niet ten goede.

De Bronzing Powder heeft een gebakken structuur, en blijkt in gebruik ontzettend fijn: de poeder is niet korrelig bij het aanbrengen, en wordt heel goed opgenomen door mijn poederkwast. De Bronzing Powder is vanwege zijn matte finish perfect om mee te shapen.

BoHo Cosmetics Bronzing Powder Terre de Toscane

Ik gebruik BoHo Terre de Toscane vooral om mijn gezicht subtiel mee te shapen, ik vind de kleur er perfect voor, juist omdat hij zo subtiel is. Straks als het weer zomer is, gebruik ik een bronzer ook om een lichte sunkissed look mee te creëren.

BoHo Bronzing Powder is verkrijgbaar in maar liefst 9 verschillende kleuren, je vindt dus altijd wel een kleur die bij jouw teint past!

Drie natuurlijke toppers in de mix

Deze drie natuurlijke toppers in de mix zijn verkrijgbaar bij SoloBioMooi. Wist je al dat SoloBioMooi regelmatig leuke kortingsacties en aanbiedingen heeft? Als je hun Facebook-pagina volgt, ben je altijd op de hoogte! Wat vind jij van deze drie natuurlijke toppers in de mix?

Natasja is 42 jaar, gek op West Brabant, op honden én op cosmetica. Natasja schrijft (en test) regelmatig voor SoloBioMooi en heeft haar eigen beautyblog: Beautyspots.nl

Reviews & Blogs
Lees ook