solobiomooi solobiomooi

Aleppo Zeep

In de Syrische stad ALEP of ALEPPO is de productie van de Aleppo - of Alep zeep, olijfzeep 'moeder aller zepen', sinds oudsher onveranderd gebleven. Vaak nagemaakt maar nog nooit geëvenaard. De Aleppo-zeep is een zuivere plantaardige zeep van uitzonderlijke kwaliteit, enkel samengesteld op basis van olijfolie en laurierbesolie.
Ze wordt gedurende 9 maanden op een natuurlijke manier gedroogd in de zon, een 4000 jaar oude traditie. Als voorvader van de marseille zeep, werd de echte Aleppo zeep uitgevonden door de Mesopotamiërs in het oosten van de Bosphorus.

SOLOBIOMOOI VOERT ruim 125 ALEPPO PRODUCTEN!

Aleppo zeep

Meer weten over natuurlijke huidverzorging, cosmetica en make-up? Neem eens een kijkje op de pagina's: natuurlijke huidverzorging en 'ingrediënten in natuurlijke huidverzorging'

Aleppo zeep BIO or not to BIO

Eigenlijk willen we alleen biologische Aleppo zeep verkopen. Dat is de basis. Maar …. gezien de situatie in Syrië en de grote vraag naar simpele (Aleppo) zepen lukt het (bijna) niet om voldoende Bio Aleppozepen naar Nederland te halen. Soms krijgen we een hele vrachtlading binnen en dan weer maanden niks.  
Aangezien er geen verschil zit tussen de ingrediënten van biologische en niet-biologische zepen hebben we er in dit specifieke geval voor gekozen om OOK de niet-Bio zepen te voeren. Er zitten geen gekke (giftige) ingrediënten in en het zijn dezelfde zepen als hun biologische broertjes - op natuurlijk de certificering na.
Gezien onze achtergrond adviseren we natuurlijk altijd de biologische kwaliteit zepen. Voor de zekerheid: de ECO Riche is bio gecertificeerd, de tweede zeep, Najel) is dat niet). Maar als de biologische variant niet te verkrijgen is (en dat komt regelmatig voor de laatste maanden) dan kunnen we mensen alsnog helpen met de niet-bio variant. Dus als de Bio variant (tijdelijk) niet voorhanden is zijn wij van mening dat je beter een niet-bio ‘enkelvoudige’ zeep (met slechts enkele, 100% natuurlijke ingrediënten) kunt nemen ipv een reguliere samengestelde (bv) showergel of shampoo waar vele malen meer ‘gekke’ ingredienten in zitten.

Aleppo Zeep: moeder aller zepen

De burcht van Aleppo, gelegen in het huidige Syrië, dankte zijn voorspoed aan de caravanen die oost en west verbonden (de kruiden- en zijde route). In de twaalfde eeuw brachten de kruisvaarders zo rond 1250 de Aleppo zeep mee naar Marseille, waar na verloop van tijd een hele industrie ontstond van Marseille zeep. Deze Marseille zepen werder verder ontwikkeld en leken na verloop van tijd niet meer op het oorspronkelijke product. De Mesopotamiërs, echter, bleven trouw aan het bewezen concept.
Ze bleven trouw aan de ambachtelijke en natuurlijke manier van fabriceren. Een zeep die 4000 jaar onveranderd is gebleven! Ieder jaar, rond oktober-november, als de olijf- en laurierbesolie worden geëxtraheerd, herhaalt zich hetzelfde ritueel in de oude souk van de stad Aleppo. Men giet eerst de olijfolie in een grote traditionele verzepingsbak. Dan mengt men de olijfolie met water en sodaloog zodat de olie langzaam gaat verzepen. Na het afkoelen volgt de handmatige versnijding van de zepen. De laatste stap is het rijpingsproces; gedurende negen maanden worden deze grond zeepblokken gedroogd in de volle zon. Dit proces geeft de Aleppo zeep haar karakteristieke uiterlijk: een lichte groene kleur aan de hardere buitenkant, en de iets donkergroene kleur in de zachtere binnenkant.

aleppo olijfzeep zeep van Najel te koop bij SoloBioMooi

Aleppo zeep: lichaam, haar en méér

De Aleppo olijfzeep zeep is 100% plantaardig en natuurlijk. Je kunt deze zeep gebruiken als lichaamsverzorging, maar ook voor het wassen van je haar. Maar deze zeep kan meer, veel meer:

- je kunt het gebruiken voor het het wassen van het linnen, (stoffen) meubels en tapijten. Echt waar!
- voor het nat scheren is er geen beter product dan Aleppo zeep.
- voor een gehydrateerde en verkwikte huid: schaaf 25 gram in een warm bad.
- deze Aleppozeep is zeer geschikt voor een babybadje en voor een hand- of voetenbad
- het helpt tegen winterhanden en -voeten (kloven/wondjes etc.)
- deze zeep is zo zacht dat het zeer geschikt is voor het wassen van de intieme delen van het lichaam, het zorgt voor de juiste zuurgraad en voorkomt veel vrouwelijk ongemak.
- en hoe raar het ook klinkt, je kunt olijfzeep ook gebruiken als tandpasta! Aleppo zeep als tandpasta voorkomt tandvleesontsteking en helpt bij de genezing van aften. Het smaakt romig en geeft een prettig en langdurig schoon gevoel. 

Een Aleppo Olijfzeep is niet PH-neutraal. PH-neutraal is 7,0. De olijfzepen hebben een PH van 9,5 - 10,0.

De Aleppo zeep is de enige zeep die blijft drijven in water, dit komt door de uitzonderlijke rijkheid aan plantaardige oliën. Deze zeep zeep geeft weinig schuim, en hoewel sommige mensen daaraan moeten wennen, is dit hét bewijs voor de bijzondere zachtheid van deze zeep. 

Alepzeep, aleppo zeep, olijf, laurier

Aleppo zeep: wel even wennen

Aleppo of Alep zeep producten zijn zo puur en heerlijk om te gebruiken, maar het kan wel enige gewenning vergen. Het ruikt en voelt anders dan de meeste verzorgingsproducten. In het begin heeft de huid en het haar enige moeite met de natuurlijke verrijking van de Alep, dit komt vanwege de gewenning aan (andere) chemische producten. Na enkele dagen merk je het verschil en voel je wat Alep voor de huid en het haar doet ... en wil je niet meer terug. Aleppo zeep: een waar wonder uit de natuur. 

Aleppo zeep en de probleemhuid: de zachtheid van olijf en de kracht van Laurier

Deze echte Aleppo zeep verenigt de zachtheid van olijfolie en de delicate geur en kracht van laurier. Een ongeëvenaarde combinatie. Laurierbesolie is zowel een bactericide, fungicide (schimmeldodend) als antiviraal. Het is tevens pijnstillend. Vandaar zijn weldoende werking tegen acné, mycose, psoriasis, vette huid en zweren. De Alep-zeep mag gebruikt worden zowel voor lichaamsverzorging als hoofdhuidzorg (uitstekend bij de behandeling van schilfertjes). De Aleppo of Alep zeep is geschikt voor elke huid, zélfs (of beter gezegd: juist) voor de meest gevoelige huid. Het laat een zachte beschermende film achter. De zeep is uitstekend voor dagelijks gebruik. 

Klik hier voor algemene info over een probleemhuid en hier voor de goede resultaten tegen psoriasis, eczeem en acne met de combinatie van Aleppozeep en arganolie. 

Aleppo Zeep: handgemaakt, de zachtheid van olijf en de helende kracht en delicate geur van laurier. De beste puur-natuur-kwaliteit voor het scheren, je huid, je haar, je tanden en véél, véél meer ...

Aleppo olijfzepen te koop bij SoloBioMooi online

Aleppo zeep bij SoloBioMooi

SoloBioMooi heeft een zeer uitgebreid assortiment Aleppo Zeep. Sterker nog, ons assortiment is één van de grootste van Nederland. Waarom? Omdat we fan zijn van Aleppo zepen! Een Aleppo zeep is natuurlijk, geeft geen allergische reacties, is antiseptisch, maakt je huid zacht en brengt je haar weer in balans, maar je kunt er ook je tanden mee poetsen en zelfs je kleding mee wassen. Geen wonder dat niet alleen wij, maar heel veel mensen fan zijn van Aleppo zepen. Bovendien zijn de prijzen, voor zo'n mooi en eerlijk product, zeer vriendelijk te noemen. Dus als je nog niet bekend bent met het fenomeen Aleppo Zeep, probeer het gewoon een keertje en ervaar de 4000 jaar oude traditie. 

Aleppo laurier

Aleppo Najel zepen 

Najel Aleppo is ontstaan uit de traditionele verzorgingen van de lokale bevolking.
De zepen werden door de bevolking van het stadje Aleppo gemaakt van pure eerlijke natuurlijke ingrediënten. Najel Aleppo is produceert nu vele Aleppo zepen in verschillende maten en geuren..
De olijfolie en laurier bessen olie in de Najel Aleppo producten, worden gecontroleerd door Ecocert. Aleppo Najel zepen staan voor hoge kwaliteit en transparantie. 
De Aleppo zeep is gemaakt in Aleppo stad in het noorden van Syrië. 
Alle Aleppo zepen in de shop, zo ook de Najel zepen, zijn vrij van dierlijke ingrediënten, kunstmatige geur- en kleurstoffen en conserveringsmiddelen. En natuurlijk worden ze niet getest op dieren. 

Aleppo linkjes: 
aleppo olijfzepen
butters
deodorant
maskers
olijfzeep bakjes
olijfzeep cadeau
olijfzeep geur
olijfzeep scrub
olijfzeep shampoo
olijfzeep vloeibaar
acne & olijfzeep
eczeem & olijfzeep
psoriasis & olijfzeep
droge huid
vette huid
najel
damas riche

Geniet van Aleppo!