Phitofilos

Met veertig jaar ervaring in het vak kunnen de ontwikkelaars van het Italiaanse haarverzorgingsmerk Phitofilos met recht zeggen dat ze expert zijn. Hun bijzondere formules zijn het resultaat van intensief contact met professionals uit de haar- en ecologische branche.

De filosofie


Phitofilos gelooft dat mooi haar begint bij gezond haar. Bij de ontwikkeling van al hun producten ligt de focus dan ook in de eerste plaats op een gezonde conditie van het haar en de hoofdhuid. Het resultaat is natuurlijk uiteindelijk ook een mooi uitziende bos haar.


Gecertificeerde haarverzorging
Jij en je haar verdienen het beste dat de natuur te bieden heeft. Phitofilos heeft dan ook alleen maar gecertificeerde producten, zodat jij als consument verzekerd bent van echt goede, veilige en effectieve producten. In de haarkleuringen wordt gebruik gemaakt van henna en diverse kruiden en voor de verzorgingsproducten wordt onder andere gebruik gemaakt van rabarber, kamille, marshmallow, de tropische plant Haematoxylon campechianum en walnoot.Natuurlijke haarkleuringen

Phitofilos is een van de eerste Italiaanse haarverzorgingsmerken die uitsluitend werken met natuurlijke ingrediënten, ook in hun haarkleuringen. In de haarkleuringen wordt dan ook gebruikt gemaakt van unieke combinaties van henna en kruiden. Alle natuurlijke kleurnuances zijn mogelijk en de haarkleuringen zijn ook te gebruiken op haar dat reeds met chemische haarkleuringen behandeld zijn en zelfs voor een perfecte dekking van grijs haar.

Hoe moeten de haarkleuringen op poederbasis worden toegepast? 

De eerste stap in het proces is het mengen van het kleurpoeder met heet water. Aan dit mengsel kan later yoghurt, azijn of citroen worden toegevoegd. Blijf goed roeren zodat er geen klontjes ontstaan. De pasta moet niet te vloeibaar zijn, maar ook niet te dik. Laat het mengsel een tot zes uur staan alvorens het aan te brengen op het haar. Doe het aanbrengen met handschoenen en breng eventueel wat crème aan op het hoofd, vlak voor waar de haaraanzet begint. Op deze manier kun je eventuele foutjes snel corrigeren. Het is zeer belangrijk dat je begint met de uitgroei en kleur als laatste de lengtes van het haar. Wanneer de kleur over het gehele haar is aangebracht, kun je je hoofd bedekken met folie. Laat het minimaal drie en maximaal negentig minuten inwerken, afhankelijk van hoe intens je de kleur wilt hebben, maar ook of er grijze haren zijn. Spoel goed uit met lauwwarm water totdat het water helder van kleur is.

Phitofilos verzorgende producten 

Elk type haar heeft zo zijn eigen behoeften. Daarom heeft Phitofilos niet alleen diverse shampoos en conditioners in het assortiment, maar ook treatments die je alvorens het wassen in je haar kunt aanbrengen. Voor na het wassen heeft het merk verschillende beschermende producten die bijvoorbeeld als een anti-frizz werken en / of je haar beschermen tegen de hitte van warmtebronnen zoals föhn en krultang en schadelijke invloeden van buitenaf, zoals zon en kou. Zelfs aan de styling is gedacht. Phitofilos heeft bijvoorbeeld ook verschillende haargels die elk speciaal zijn ontwikkeld voor een bepaalde kleurnuance.         

Lees meer