natuurlijke tandenborstel

Nordics

Een merk dat zich richt op mondverzorging, maar dan wel op een volledig natuurlijke en milieuvriendelijke wijze.

Hoe het begon

De mensen achter Nordics hechten veel waarde aan de natuur en het milieu. Ze zorgen er niet alleen voor dat zij zelf zo bewust mogelijk leven, maar proberen ook de mensen om hen heen te overtuigen van een healthy way of life. Zij wilden iets bijzonders creëren, iets unieks. Het hoefde niet eens iets heel groots te zijn, want Nordics is van mending dat iets kleins namelijk al een groot verschil kan betekenen! Ze wonnen raad in van familie en vrienden en het idee van een biologisch afbreekbare tandenborstel werd op die manier geboren!

Klein gebaar, groots resultaat

Nordics is ervan overtuigd dat we nu moeten handelen om onze natuur te redden. Hoewel veel mensen graag op hun eigen manier iets willen bijdragen aan een beter milieu, weten ze toch vaak niet zo goed op welke manier of ze denken dat hun effort nergens toe leidt. Het bekende ‘druppel op een gloeiende plaat gevoel’. Nordics wil juist onderstrepen dat als ieder mens ook maar iets heel kleins in zijn dagelijks leven verandert, het effect toch heel groots kan zijn. Stel je maar eens voor dat alle plastic tandenborstels over de hele wereld vervangen zouden worden door biologisch afbreekbare varianten! Dit zou echt een immens verschil maken.Moso bamboe


De Nordics tandenborstels zijn gemaakt van het zogenaamde Moso bamboe. Moso bamboe kun je zien als het A-merk in bamboe-soorten. Het is de enige soort die panda’s niet eten en bovendien groeit Moso bamboe heel erg snel. Daardoor is er bij Moso bamboe geen kans op uitputting.

De Nordics tandenborstel


De steel van de Nordics tandenborstel bestaat uit bamboe en de haartjes zijn gemaakt van BPA-vrije nylon. Nordics heeft overigens heel bewust voor zachte haartjes gekozen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat dit veel beter is voor de tanden en het tandvlees. Ook de verpakkingen waarin de Nordics tandenborstels zitten, zijn gemaakt van recycled karton. Voor geen enkel deel van de tandenborstels wordt plastic gebruikt. 

Geen concessie 

Als consument verwachten we van een tandenborstel dat hij de tanden en de mond gezond houdt. En ook al zijn deze Nordics tandenborstels helemaal gemaakt van natuurlijke materialen, je hoeft uiteraard geen enkele concessie te doen aan het poetsresultaat! Het bamboe wordt tijdens het productieproces blootgesteld aan extreem hoge temperaturen zodat bacteriën geen kans krijgen. Doordat de nylon haartjes taps naar elkaar toelopen zijn ze in staat om het gebit zeer zorgvuldig te reinigen en bovendien bereiken ze ook minder makkelijk bereikbare plekjes in de mond. 

Whitening effect 

Nordics heeft een speciale tandenborstel in het assortiment met zwarte haartjes. Deze haartjes hebben een speciale behandeling met houtskool ondergaan zodat ze een witmakend effect op de tanden hebben.

Voor het hele gezin
Nordics tandenborstels zijn er voor het hele gezin. Er zijn een paar kleuren om uit te kiezen, zodat je de tandenborstels van de verschillende gezinsleden uit elkaar kunt houden. Ook zijn er speciale, kleinere varianten voor kinderen.


Lees meer