Lees meer over Erbaviva

ERBAVIVA, een merk dat in eerste instantie is opgericht als luxe biologische verzorgingsproducten voor baby’s. ‘Erba’ betekent ‘kruiden’, en ‘viva’ betekent ‘leven’. Robin Brown en Anna Cirronis (beiden uit de USA) richtten Erbaviva in 1996
Hun doel was: milde, biologische verzorgingsproducten voor baby’s, volledig vrij van agressieve reinigingsmiddelen, chemische geurstoffen, conserveermiddelen petro-chemische stoffen, antibiotica, genetisch gemanipuleerde bestanddelen en andere nare toevoegingen. 

De baby-lijn was zo’n succes, dat een biologische zwangerschapslijn al snel volgde. 

Tegenwoordig produceert Erbabiva verschillende biologische lijnen voor de hele familie, jong en oud.

De producten van Erbaviva bevatten alleen de hoogste kwaliteit ingrediënten. Het bedrijf heeft in Californië een eigen productieruimte, waar de ingrediënten vers en met liefde voor mens en natuur, verwerkt worden in de producten.
De etherische oliën die in veel producten van Erbaviva gebruikt worden, hebben een positieve invloed op je gemoedsrust. Diep kalmerend, of juist energie-gevend: de producten helpen je om dicht bij je zelf te blijven in deze hectische tijd.

Erbabiva is een bedrijf met een grote maatschappelijke betrokkenheid. Er wordt zoveel als mogelijk gebruik gemaakt van milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen. Bijna alle gebottelde producten worden verpakt in amberkleurig recyclebaar glas, zodat de etherische oliën worden beschermd tegen aanwezig licht, en hun therapeutische werking behouden. Als Erbaviva toch plastic gebruikt voor flesjes en tubes, is dat recylcebaar en mileuvriendelijk polyethyleen (PET of MDPE). 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) in woord én daad. Al vanaf de oprichting van het bedrijf maakt Erbaviva deel uit van een project dat het Pwo Karen bergvolk in Noord-Thailand en Birma financieel ondersteunt. Dit project voorziet onder andere in een kinderziekenhuis en helpt de dorpelingen bij hun overgangsproces van 'slash-and-burn' landbouwmethoden naar een duurzame vorm van landbouw. Erbaviva koopt al de geweven verpakkingsmaterialen en mandenwerk bij Pwo Karen, dat direct financieel voordeel voor dit bergvolk oplevert.

USDA keurmerk: Als één van de weinige merken in deze branche, draagt Erbaviva het USDA keurmerk, en daar zijn ze natuurlijk erg trots op. Het USDA Certified Organics is een keurmerk wat uitgegeven wordt door het Amerikaanse ministerie van landbouw. Een bedrijf moet aan hele strenge eisen voldoen om dit keurmerk te mogen dragen. Het keurmerk garandeert dat alle gebruikte bestanddelen, de productieruimte én het hele productieproces, voldoen aan de strenge eisen van het National Organic Program. Producten met het USDA keurmerk bevatten minstens 95% biologische bestanddelen.

De Erbaviva producten die het keurmerk niet dragen worden wel geproduceerd met zoveel mogelijk biologische ingrediënten als mogelijk, maar kunnen niet geproduceerd worden binnen de geldende kwaliteitseisen van het USDA.

Kiezen voor biologische productie betekent ook dat je bijdraagt aan het stimuleren van duurzame landbouwmethoden, waarbij geen bestrijdingsmiddelen en milieuverontreinigende stoffen in het milieu gebracht worden. Aangezien onze huid absorbeert wat we erop smeren, betekent een keuze voor biologische verzorgingsproducten een keuze voor een gezonder leven.
Voor jezelf en de wereld om je heen.


Alle producten van Erbaviva zijn geschikt voor vegetariërs. Bijna alle producten zijn tevens geschikt voor veganisten, dit wordt in de shop aangeduid met ‘vegan’.


Kortom: Erbaviva is een prachtig merk wat niet alleen staat voor de hoge kwaliteit van haar (grotendeels) biologische producten, maar op alle fronten net een natuurlijk stapje méér doet.


Goed te weten: producten uit Amerika hebben een sealing onder de dop, producten die in Europa verpakt worden hebben geen sealing onder de dop.

Erbaviva, een merk dat in eerste instantie is opgericht als luxe biologische verzorgingsproducten voor baby’s. ‘Erba’ betekent ‘kruiden’, en ‘viva’ betekent ‘leven’. Robin Brown en Anna Cirronis (beiden uit de USA) richtten Erbaviva in 1996 op. Hun doel was: milde, biologische verzorgingsproducten voor baby’s, volledig vrij van agressieve reinigingsmiddelen, chemische geurstoffen, conserveermiddelen petro-chemische stoffen, antibiotica, genetisch gemanipuleerde bestanddelen en andere nare toevoegingen. 

 
Lees meer