Lees meer over Alphanova SUN natuurlijke zonnebrand ook voor kinderen én baby's

ALPHANOVA SUN: Veilig genieten van de zon krijgt een volledig nieuwe betekenis met de producten van Alphanova SUN. Niet alleen voldoen de producten van Alphanova SUN aan alle normen waar veilige zonneproducten aan moeten voldoen, ze zijn bovendien het enige ECO gecertificeerde merk met een zonnelijn voor babies van 0 tot 3 jaar. 

Daarnaast zijn de producten volledig veilig voor je huid, maar ook voor het milieu, de zee en het koraal Reguliere zonnefilters worden ook wel chemische filters genoemd. Deze filters worden door de huid geabsorbeerd en werken pas na een half uur. De UV-straling dringt in de huid door en wordt door deze chemische filters omgezet. Sommige mensen kunnen hier minder goed tegen en een allergische reactie is het gevolg.
Wat iedereen raakt (en aangaat) is dat deze chemische filters mede verantwoordelijk zijn voor de vernietiging van koraalriffen. Deze filters bevorderen een viris wat de dood van het koraal veroorzaakt. In sommige regio's is het zelfs verboden om chemische zonnefilters te gebruiken. 

Verschil chemische - en minerale zonnefilters

Alphanova minerale zonnefilter (alleen titaandioxide) zijn vrij van nanodeltjes zodat ze op de huid blijven liggen en op deze manier de zonnestralen als een spiegel reflecteren. De werking van deze filter is direct en veel duurzamer.
Na het aanbrengen blijft er een heel dun wit laagje achter op de huid (een eigenschap van minerale filters) die snel vervaagt dankzij de fijne struktuur.
De zonneproducten smeren gemakkelijk uit, dringt snel in de huid én is waterresistent.

Alphanova is te gebruiken voor alle huidtypen. Zonder nanodeeltjes.
100% natuurlijke en minerale filters, zonder nano-deeltjes

Alle voordelen van Alphanova SUN op een rijtje:

- 100% natuurlijke minerale formules die geen witte waas op de huid achterlaten. 
- Bevat een hoog percentage Aloë Vera extract wat de huid verzorgt. 
- Een uitgebreide zonnelijn voor volwassenen met keuze uit SPF 15, 30, 50 en 50+ 
- Speciale lijn voor baby’s.
- Veilig voor de oceaan en het rif.
- Omdat Zinc Oxide in sommige landen (Scandinavië) als kankerverwekkend wordt gezien bevatten de producten alleen Titaniumoxide.
- De producten bieden direct na het aanbrengen bescherming, er is geen inwerktijd.
- Bevat geen nanodeeltjes.
- Bevat geen parabenen en/of phenoxyethanol
- Biedt bescherming tegen zeer breed spectrum UVA/UVB.
- De producten zijn ECOCERT gecertificeerd, en bevatten onder andere biologische Jojoba-olie, Aloë Vera extract en Tamanu olie.
- De formules brengen prettig en makkelijk aan. 

Voor volwassenen zijn er Sun Sprays met SPF 15 en 30, Face Cream met SPF 50+, Tinted Face Cream met SPF 50+ en speciaal voor de sporters is er  Roll-on met SPF 50+ die ultra waterproof is.
Alle producten voor volwassenen hebben een heerlijke Monoï geur.


Voor kinderen vanaf 3 jaar is er Sun Spray met SPF 30 en Sun Spray met SPF 50, beiden voorzien van vanille-abrikozen geur.

Speciaal voor de allerkleinsten (van 0 tot en met 3 jaar) is er Sun Spray met SPF 50 en Sun Milk met SPF 50+, beiden zonder parfum. 

Zonnefilters, hoe zit het nou precies? 

Reguliere zonneproducten bevatten chemische filters. Deze worden door de huid geabsorbeerd, dit is ook de reden dat deze producten pas na een half uur werkzaam zijn. De UV-straling die in de huid doordringt wordt door de chemische filters omgezet (onschadelijk gemaakt). Soms kan een huid hier niet goed tegen, met een allergische reactie tot gevolg. Maar een punt wat ons allemaal (de hele wereld) aangaat, is het feit dat deze chemische filters schadelijk zijn voor het koraal, en mede verantwoordelijk voor de vernietiging van de koraalriffen.
Op dit moment is het in sommige gebieden zelfs al verboden om zonneproducten met chemische filters te gebruiken.
De minerale zonnefilters in de producten van Alphanova Sun bestaan alleen uit Titaandioxide.
Voorheen bestond een breed spectrum UVA/UVB bescherming uit zowel Titaandioxide als Zinc Oxide, maar over laatstgenoemde zijn twijfels ontstaan met betrekking tot de veiligheid en gezondheid.
In sommige Scandinavische landen is het gebruik ervan inmiddels zelfs verboden.

Alphanova SUN heeft een nieuwe formule ontwikkeld zonder Zinc Oxide maar met een volledig UVA/UVB breed spectrum bescherming zoals je van een kwaliteits zonnebrandmerk mag verwachten. 

Bij SoloBioMooi vind je natuurlijk het hele assortiment van Alphanova SUN, zodat je het met hele gezin veilig en onbekommerd van de zon kunt genieten!

Lees meer