Lees meer over Soley Organics, natuurlijke huidverzorging uit IJsland vol pure kracht

SOLEY ORGANICS: zorgt voor je huid én voor de natuur! Soley Organics is Wild, Powerfull en Pure!

Soley Organics is één van de merken die al vanaf het moment dat SoloBioMooi begon, in ons assortiment zit. En het heeft in al die tijd zijn plekje weten te behouden. En dat is natuurlijk niet zonder reden! 

Het ontstaan van Soley Organics is een bijzonder verhaal, wat laat zien hoe de kracht van natuur en mens samen komen. Soley Organics is een luxe, biologisch cosmeticamerk wat met liefde ontwikkeld is, en puur, zuiver en transparant is. 

Soley Organics staat voor handgeplukte wilde IJslandse kruiden, deze vormen de basis van alle producten. De kruiden worden in unieke samenstellingen gemengd met 100% natuurlijke plantaardige en etherische oliën van gecertificeerd biologische oorsprong. Wie al eens een product van Soley Organics heeft gebruikt, kan het beamen: je voelt en ruikt de pure, rauw IJslandse natuur in de producten. 

De basis van Soley Organics is de kracht van de natuur. In IJsland zijn de zomers heel kort, wat betekent dat de wilde kruiden die er groeien, in heel korte tijd enorme hoeveelheden energie en voedingsstoffen moeten opslaan, om de lange, strenge en donkere winter te overleven. Men ontdekte dat de kruiden daardoor een enorm krachtige, medicinale en doeltreffende werking op de huid hadden. 

Het bedrijf Soley Organics is in 2007 opgericht door de IJslandse actrice Sóley Elíasdóttir. Haar familie werkt al 16 generaties lang met de geneeskrachtige eigenschappen van de IJslandse kruiden. In 2007 besloot ze haar succesvolle carrière in de film- en theaterwereld op te geven, en startte ze het bedrijf Soley Organics. Het eerste product was de veelzijdige GRÆÐIR (betekent letterlijk ‘genezer’) crème, die een therapeutische werking heeft en voor veel huidproblemen te gebruiken is, zoals eczeem, psoriasis, huidirritatie, brandwonden, gist infecties, luieruitslag, droge huid en kleine wondjes.
Het motto van Soley Organics is nog hetzelfde als in de tijd dat Sóley’s voorouders de geneeskrachtige kwaliteiten van kruiden ontdekten: Wat je op je huid aanbrengt, is voeding voor je huid.
Zoals Sóley’s overgrootmoeder het prachtig verwoordde: “God heeft ons op aarde geschapen, samen met de kruiden die onze kwalen genezen”. 

De verzorgingslijn van Soley Organics is gebaseerd op traditie en de therapeutische eigenschappen van wilde IJslandse kruiden, en puur en geïnspireerd door de natuur. 

*Alle ingrediënten zijn 100% natuurlijk, veilig en milieuvriendelijk. Soley producten bevatten dus geen parabenen, conserveringsmiddelen, kunstmatige kleur- en geurstoffen, ftalaten, propyleen glycol, mineraal-oliën, PABA, petrolatum, paraffine of andere chemische stoffen die schadelijk zijn voor mens en natuur. 

*Alle producten passen in een vegetarische levensstijl - alle producten bestaan uit plantaardige bestanddelen, met uitzondering van bijenwas. 

*Elk product heeft een karakteristieke IJslandse naam - een naam die je iets vertelt over het product. 

*Alle producten van SoleyOrganics zijn gegarandeerd 100% natuurlijk. Er wordt uitsluitende gebruik gemaakt van plantaardige, etherische oliën van gecertificeerde biologische oorsprong. 

Alle Sóley Organics producten zijn gebaseerd op een unieke melange gemaakt van handgeplukte IJslandse kruiden en planten: wilde IJslandse berk (Salix herbacea), duizendblad (Achillea millefolium) en wilg (Salix arctische en Salix callicarpea). 

Soley en Berk (Betula pubescens):
Wild IJslands berk is bekend om zijn unieke therapeutische eigenschappen. De aanwezige flavonen, fytochemicaliën in de planten hebben een anti-inflammatoire, antibacteriële en antivirale werking. Berk wordt gebruikt om aandoeningen zoals eczeem en psoriasis te genezen. Het ondersteunt het herstellend vermogen van de huid en verbetert de elasticiteit. 

Soley en Duizendblad (Achillea millefolium):
Duizendblad, ook bekend als 'soldatenkruid', is een zeer veelzijdig kruid dat gebruikt wordt bij genezing van eerste graads brandwonden en het behandelen van bloedende aambeien. Duizendblad kan ook eczeem verminderen en chronische wonden genezen. 

Soley en Wilg (Salix arctische en Salix callicarpea):
Wilg is een buitengewoon krachtig kruid dat salicylzuur bevat, dezelfde werkzame stof zoals gebruikt in pijnstillers. Het wordt aanbevolen voor de behandeling van hoofdpijn, koorts, artritis en andere aandoeningen gekenmerkt door pijn en ontsteking, waaronder ook hart- en vaatziekten. 

Alle producten van Soley zijn volgens de standaarden van 'TUN certified organic' gecertificeerd, een IJslandse keurmerkorganisatie. www.tun.is
Soley Organics zorgt voor je huid én voor de natuur! Soley Organics is Wild, Powerfull en Pure! En daarom is SoloBioMooi fan van Soley Organics ... jij toch ook?


Lees meer

Oeps, geen producten van deze fabrikant.