Lees meer over Indemne dé natuurlijke oplossing voor huidproblermen: acné, eczeem, puistjes, mee-eters, geiïriteerde huid

Indemne: We zeiden het al; no-nonsense. Kant-en klare treatments voor een volledige verzorging van je overgevoelige huid.  

Niet alleen hydraterende producten die je huid en hoofdhuid beschermen en kalmeren, maar ook producten om je huid en haar te reinigen.
Alleen een perfect gereinigde huid kan een crème immers volledig in zich opnemen en zo profiteren van alle werkzame stoffen. Indemne heeft ook producten die speciaal ontwikkeld zijn voor de gevoelige huid van kinderen.

Veel producten van Indemne zijn alles-kunners; 

Wanneer je Indemne gaat gebruiken, houdt dan altijd rekening met de cyclus van de celvernieuwing. Je huid is niet in 1 dag overgevoelig of geïrriteerd geraakt, en zal dus ook niet in 1 dag al genezen zijn. 
Geef een product dus zeker een maand de tijd om resultaat te boeken.
Naast het gebruik van de juiste producten die passend zijn voor jouw huid, is het ook altijd goed om naar andere factoren te kijken. Vaak speelt een combinatie van factoren namelijk een rol wanneer de huid (over)gevoelig is of plotseling wordt. (Overmatige) blootstelling van de huid aan heet water, temperatuurschommelingen, vervuilde lucht en rook kunnen de huid irriteren. Daarnaast kan bepaalde voeding, stress en / of medicijngebruik ook van grote invloed zijn op de conditie van de huid.

Ben je op zoek naar no-nonsense producten, met veel liefde en zorg ontwikkeld, speciaal voor jouw gevoelige of geïrriteerde (probleem)huid?
Heb je alles al geprobeerd en ben je inmiddels wanhopig? Indemne heeft voor jou de oplossing!


De oprichtster van Indemne liep zelf al jarenlang met huidproblemen rond, ze werd gek van de jeuk.
Commerciële merken deden haar overgevoelige huid meer kwaad dan goed, en uiteindelijk besloot ze het heft in eigen hand te nemen. Ze deed onderzoek naar de werking van plantaardige oliën, en met veel succes!


Indemne gelooft in de kracht van de natuur en combineert de juiste essentiële oliën zodat deze samen voor een comfortabele en mooie, gezonde huid zorgen. Of je huidprobleem nu groot of klein is, acuut of chronisch, Indemne heeft een oplossing op maat.
Indemne is speciaal ontwikkeld voor de meest gevoelige huid, bijvoorbeeld een huid met (atopisch) eczeem, of een geïrriteerde huid, of een huid die extreem gevoelig reageert op diverse factoren.

Dit laatste kunnen interne factoren zijn zoals stress, maar ook factoren van buitenaf, zoals klimatologische invloeden of het gebruik van bepaalde producten.
Juist zo’n huid moet met liefde en zorg behandeld worden. Het is belangrijk om de balans terug te krijgen om haar weer gezond en mooi te krijgen. Alleen een gezonde huid kan optimaal functioneren en haar belangrijkste taak, bescherming, uitvoeren.


Indemne gebruikt in haar producten geen alcohol (vanwege de uitdrogende werking op de huid), en geen parabenen of andere chemische toevoegingen (omdat deze de huid extra kunnen irriteren).

Wat gebruikt het merk dan wel? Voornamelijk (kostbare) plantenextracten die daadwerkelijk bewezen resultaat opleveren. Een deel van deze planten wordt zelfs met de hand geplukt, zodat de kwaliteit gehandhaafd blijft en er niets van de kracht verloren gaat.


Uiteraard worden de producten van Indemne niet op dieren getest. Voor de verpakkingen wordt gebruik gemaakt van recyclebaar materiaal, waarmee ook bij dit proces aan het milieu wordt gedacht. Indemne is gecertificeerd met het FSC keurmerk (Forest Stewardshop Council), dit is een milieu organisatie die zich sterk maakt voor verantwoord bosbeheer, wereldwijd.


Indemne maakt onder andere gebruik van de volgende ingrediënten:


Cade; een etherische olie met anti bacteriële eigenschappen
Palmarose (geranium); een plant die schimmelwerend werkt
Kamille; heeft een uitermate kalmerende werking op de rode en gevoelige huid, die geïrriteerd is geraakt door interne of externe factoren, of een combinatie daarvan. Werkt bovendien verzachtend, anti-septisch en ontstekingremmend

Kaneel; om zijn anti-septische eigenschappen

Citroen; om zijn anti bacteriële eigenschappen
Immortelle; stimuleert een gezonde bloedsomloop en kalmeert de huid

Druivenpitolie; werkt als een anti-oxydant die de huid beschermt tegen vrije radicalen, die op hun beurt voor vroegtijdige huidveroudering zorgen.
Hazelnoot; rijk aan vitaminen, heeft een helende werking op de beschadigde huid en is heerlijk op een droge of ouder wordende huid.


De producten van Indemne zijn kant-en klare treatments voor een volledige verzorging van je overgevoelige huid. Niet alleen hydraterende producten die je huid en hoofdhuid beschermen en kalmeren, maar ook producten om je huid en haar te reinigen.
Alleen een perfect gereinigde huid kan een crème immers volledig in zich opnemen en zo profiteren van alle werkzame stoffen. Indemne heeft ook producten die speciaal ontwikkeld zijn voor de gevoelige huid van kinderen.
Wanneer je de producten van Indemne gaat gebruiken, houd dan rekening met de celvernieuwingsscyclus van de huid. Je huid is niet in 1 dag tijd overgevoelig of geïrriteerd geraakt, en zal dus ook niet binnen 1 dag genezen.

Globaal gezien heeft een huidverzorgingsproduct een maand de tijd nodig om volledig resultaat te laten zien, al zullen symptomen zoals jeuk en branderigheid al eerder minder worden bij gebruik van de juiste producten.


Naast het gebruik van de juiste huidverzorgingsproducten, is het ook altijd raadzaam om naar andere factoren te kijken. Juist bij een (over)gevoelige huid speelt vaak een combinatie van factoren een rol. (Overmatige) blootstelling van de huid aan heet water, hevige temperatuurschommelingen, vervuilde lucht en/of rook kunnen de huid irriteren. Daarnaast kan bepaalde voeding, stress en/of medicijngebruik ook van grote invloed zijn op de conditie van je huid.
Juist bij een gevoelige huid ben je vaak voorzichtig om een nieuw product te gaan gebruiken.


Heb je vragen over de producten van Indemne? Stel ze dan gerust aan ons team, we helpen je graag!Lees meer