Humble Brush

Biologisch bamboe handvat 

Het handvat is gemaakt van 100% afbreekbaar bamboe welke een natuurlijke anti-slip eigenschap heeft. Humble Brush heeft een ergonomische handligging en is met zijn tijdloze en strakke ontwerp een perfect must-have accesoire voor in de badkamer.

Zachte haren, BPA-vrij

De borstels zijn gemaakt van nylon-6. Daar hebben we voor moeten kiezen omdat er geen vervangend plantaardig of dierlijk materiaal is met een levensduur van drie maanden. Al onze producten hebben zachte haren zonder BPA (bisphenol A) en vormen dus geen gevaar voor het milie

Normale levensduur 

Humble Brush heeft geen nadelen tegenover conventionele handtandenborstels. Ons ecologische bamboe gaat net zo lang mee als plastic tandenborstels uit massaproductie.

Ongelooflijk duurzaam

Wist u dat bamboe de snelst groeiend plant op aarde is? Het is van nature anti-bacterieel waardoor er geen pesticiden en andere hulpmiddelen nodig zijn tijdens het kweken. Een uitstekend maar ondergewaardeerd materiaal!

Composteerbare verpakking

Humble Brush wordt geleverd in een volledig milieubewuste verpakking. De borstel wordt beschermd door een transparant, biologisch afbreekbaar beschermzakje volledig gemaakt van plantaardig materiaal. Het doosje is gemaakt van 100% gerecycled materiaal.

Kortom, probeer het - de nieuwe manier van tanden poetsen.

Het verhaal van Humble Brush

Bij Humble Brush geloven ze in kwalitatief hoge, duurzame producten: al hun tandenborstels zijn gemaakt van biologisch afbreekbaar bamboe, alle verpakking van gerecycled materiaal. ”Perfect met de hand afgewerkt.”

Humble Brush is een jong bedrijf met een grote ideeën. Be Humble: wees nederig. Delen is iets waar zij zich sterk voor maken. Voor elke Humble Brush die wordt verkocht, doneren zij hetzelfde aan mensen die dringend hulp nodig hebben.


Humble Brush wil de beste kwaliteit mondverzorgingsproducten verkopen zonder het ecosysteem daarmee extra te belasten. Ook proberen ze de gezondheid te verbeteren van mensen die geen toegang hebben tot- of tandheelkundige zorg niet kunnen betalen.

Ze hebben betrouwbare en gedreven organisaties gevonden die dezelfde ambities hebben als zij zelf. Samen met hen proberen ze hun gezamenlijke doel te bereiken van een samenleving waar niemand woont zonder goede en betaalbare gebitsverzorging. Voor elke tandenborstel die ze verkopen, geven zij het equivalent aan onze Humble Partners. Een zeer directe en duidelijke aanpak om goede doelen te steunen!

Waarom is mondverzorging zo belangrijk?

Wanneer men denkt aan armoede, komen beelden van hongerige mensen in slechte huisvesting als eerste naar boven. Bouwmateriaal en voedsel sturen is een tijdelijke oplossing. Problemen moeten vanuit de kern worden aangepakt: slechte mondverzorging heeft een reusachtige impact op onze algehele gezondheid. De mond speelt een grotere rol dan je misschien denkt.
We ademen, eten, spreken en kussen met onze mond. Pijnlijke kaken en rotte tanden leiden tot pijn, moeite met praten of zelfs glimlachen. Onderzoek heeft aangetoond dat een slechte mondhygiëne ook verbonden is met kanker en hart- en vaatziekten.

Of nog simpeler: stel je eens voor dat je niet eens zacht voedsel kunt kauwen!

Samen met de partners in de Humble Brush Foundation, willen zij mondverzorging bieden voor mensen met acute problemen. Ook willen ze voorlichting geven over het belang van een goede mondhygiëne. Daarom laten ze hun Humble Partners precies vertellen wat de gemeenschap nodig heeft. Dat betekent dat enkel tandenborstels doneren soms niet voldoende is op lange termijn. Daarom kiezen ze er soms voor om het equivalent van een tandenborstel te doneren: dat wil zeggen de productiekosten. Daarmee worden materialen betaald, renovaties van tandartspraktijken of trainingen georganiseerd.
Alle fondsen die ze besteden worden zo veel mogelijk lokaal uit gegeven om het geld in de lokale economie te houden. Elk jaar rapporteren ze hoeveel, wat en waaraan is gedoneerd. Transparantie is heel belangrijk, vinden zij.


Project Jamaican Smiles – via A Child’s Smile – zomer 20

Lees meer

Oeps, geen producten van deze fabrikant.