Boho Green Make-up, make-up zonder parabenen, 100% natuurlijke ingrediënten, ook vegan

BOHO GREEN MAKE-UP: Green style! Happy life! Lucky planet!

"het mooiste uit de natuur wordt gebruikt om jou nog mooier te maken, en wanneer jij jezelf dan mooi maakt, blijft de natuur ook weer mooi!"

De producten van Boho Cosmetics zijn geïnspireerd op de jaren ’60, waarin de Flower Power generatie pleitte voor een leven in eenheid met de natuur. 

De Flower Power stijl werd gekenmerkt door kleurrijke patronen, bloemen in het haar en ‘vrijheid blijheid’. Deze sprekende kleuren, die het mooiste in jezelf naar boven halen, zie je, samen met de duurzaamheid, terug in de producten van het van oorsprong Franse merk Boho. 

Boho is opgericht door twee professionals uit de branche, met als uitgangspunt toegankelijke, betaalbare natuurlijke cosmetica. Ze wilden het idee dat duurzame producten op biologische basis altijd duur moeten zijn, voor eens en voor altijd uit de weg ruimen. Betaalbare natuurlijke cosmetica was dus het doel, uiteraard zonder concessies te doen op het gebied van kwaliteit.
Als je een product van Boho koopt, koop je niet alleen een product waarvan de ingrediënten natuurlijk zijn, maar ook indirect draag je bij aan duurzaamheid. 

1 procent van de omzet wordt door Boho gedoneerd aan verschillende fondsen die bijdragen aan de bescherming van het milieu. Daarnaast draagt het merk bij aan de herbossing in Frankrijk. 

Uiteraard worden de producten van Boho niet op dieren getest.

Alle producten van Boho worden gemaakt van natuurlijke ingrediënten, er worden geen parabenen (dit zijn chemische conserveringsmiddelen) of siliconen gebruikt. Siliconen worden in de cosmetica gebruikt om oneffenheden in de huid op te vullen, zodat je huid er (tijdelijk) mooier uitziet). Uiteindelijk kunnen ze echter een negatieve invloed hebben op de conditie van je huid. 

De geur van Boho make-up wordt gevormd door essentiële olie van grapefruit en vanille, beiden zijn van natuurlijke oorsrpong. 

De UV-filter die Boho make-up bevat is titaniumdioxde. 

Niet alleen bij de ontwikkeling van de producten zelf wordt rekening gehouden met het milieu, maar ook bij het ontwerp van de verpakkingen. Alle producten worden sowieso zonder doosje geleverd, dus ook de parfums. De verpakkingen van de producten zelf zijn recyclebaar. 

Het feit dat de verpakkingen van Boho kleiner zijn dan je van andere merken gewend bent, komt doorat er alleen maar de hoognodige materialen worden gebruikt. 

Het assortiment van Boho cosmetics bestaat uit make-up in alle kleurnuances die je maar bedenken kunt , het is zeer uitgebreid, dus voor elke stijl, stemming en gelegenheid is er wel wat te vinden. 

Veel producten kunnen uitstekend in combinatie gebruikt worden, denk aan poeders in dezelfde kleurnuances als (compact) foundations, maar ook lippotloden die mooi te combineren zijn met bijpassende lipsticks en lipglosses.

Verder vind je in het assortiment accessoires zoals make-up kwasten waarmee je de cosmetica makkelijk en feilloos kunt aanbrengen. 

Laat je verrassen door de kleurrijke wereld van BoHo cosmetics, welke kleuren draag jij vandaag?

Lees meer