Biosolis natuurlijke zonnecreme zonder chemische filters

BIOSOLIS: Zorgen voor jezelf, je omgeving en de aarde en tegelijkertijd toch veilig genieten van de zon? Kan dat? Ja dat kan zeker! Biosolis heeft een zeer vernieuwend antwoord op deze veelgestelde vraag.

De lijn van zonproducten Biosolis werd ontwikkeld met mineralen en planten. De producten voldoen aan ALLE normen aangaande veilige zonneproducten tegen de UVA en UVB stralen van de zon. De Biosolis producten hydrateren je huid in de diepte dankzij de aanwezigheid in hoge concentratie van Aloe Vera (oeroude plant met talrijke voordelen), bovendien gaat de bescherming verder dan de bescherming tegen de zon.

Aloë vera gel vervangt het water

Een zonnebrandcrème die effectief beschermt tegen de zon én je huid verzorgt? Biosolis gaat hier heel ver in. In verreweg de meeste (zonne)producten is het hoofdbestanddeel water. Water is niet slecht voor je huid, maar het doet ook niet veel voor je huid. Biosolis vervangt dit water door pure aloë vera gel uit Zuid Mexico. Aloë vera is dus het HOOFDingrediënt. Becherming én verzorging - en dat alles op 100% natuurlijke basis. Wat een heerlijke producten! 

Reguliere zonnefilters worden ook wel chemische filters genoemd. Deze filters worden door de huid geabsorbeerd en werken pas na een half uur. De UV-straling dringt in de huid door en wordt door deze chemische filters omgezet. Sommige mensen kunnen hier minder goed tegen en een allergische reactie is het gevolg. Wat iedereen raakt (en aangaat) is dat deze chemische filters mede verantwoordelijk zijn voor de vernietiging van koraalriffen. Deze filters bevorderen een viris wat de dood van het koraal veroorzaakt. In sommige regio's is het zelfs verboden om chemische zonnefilters te gebruiken** 

verschil chemische - en minerale zonnefilters

Biosolis minerale zonnefilters (zinkoxide en titaandioxide) zijn vrij van nanodeltjes zodat ze op de huid blijven liggen en op deze manier de zonnestralen als een spiegel reflecteren. De werking van deze filters is direct en veel duurzamer. Na het aanbrengen blijft er een heel dun wit laagje achter op de huid (een eigenschap van minerale filters) die snel vervaagt dankzij de fijne struktuur. De zonneproducten smeren gemakkelijk uit, dringt snel in én is waterresistent.

Geschikt voor alle huidtypen. Zonder nanodeeltjes.

100% natuurlijke en minerale filters, zonder nano-particules.

Het onderzoekscentrum van Biosolis en de leveranciers zijn doorlopend op zoek naar de juiste ingrediënten. Steeds wordt gekeken naar de beste combinatie van bescherming (het is tenslotte een zonnebescherming), veiligheid, werkzaamheid en milieuvriendelijkheid. Biosolis zal NOOIT gebruik maken van ingrediënten uit de petrochemie (géén synthetische parfums, géén paraffines en géén silicone-olie). De filters waar het om gaat bij en zonnebrand product zijn zeer doeltreffend tegen UV-stralen en zijn toch 100% van natuurlijke oorsprong, en niet nanometrisch. 

Niet alleen zijn de ingrediënten veilig voor het milieu ook over de verpakkingen is nagedacht. Geen extra en onnodige ompakkingen en alle flesjes en etuis zijn ecoverantwoordelijk geproduceerd met plantaardige inkten en recyclebare flesjes. 

Aloe Vera 

Om de huid niet alleen te beschermen tegen de zon maar ook op een hele zachte, natuurlijke en zeer effectieve manier te voeden en te hydrateren

Aloë Vera Barbadensis BIO: Voorkomt veroudering van de huid, verzacht en heelt
Wortel Extract BIO: voedend!
Karanjaolie BIO: Hydrateert de bovenste lagen van je huid (opperhuid)
Koolzaadolie BIO: heelt en ondersteunt de elasticiteit van de huid.
Advocado olie BIO: Heelt, regeneert en maakt soepel.
Jojobaolie BIO: Maakt soepel, hydrateert en ondersteunt huidelasticiteit
Zonnebloemolie BIO: Regenereert en voedt
Arganolie BIO: Verzacht, voedt en hydrateert
Sesamolie BIO: voorkomt veroudering van de huid door de vrije radicalen te verzwakken
Calendulaextract BIO: Verzacht en kalmeert de geïrriteerde en rode huid
Galamboter: Hydrateert en verzacht droge en gevoelige huid

Biosolis en Aloë Vera Barbadensis

Aloë vera, mits in de juiste (grote) hoeveelheid in een product aanwezig beschermt, regenereert verzacht en heelt de huid. 

De aloë vera gel uit Zuid-Mexico vervangt het water dat in nagenoeg alle cosmeticaformules op de markt in grote percentages aanwezig is in de producten. Bij Biosolis is dus aloë vera het hoofdingrediënt. Deze aloë vera in combinatie met minerale filters en de bijzondere plantaardige oliën zorgen gezamenlijk voor een unieke lijn zonneproducten. Uiteraard is ook de aloë vera van biologische teelt. 

Biosolis en bio karanjaolie

De Karanja is een kleine struik die voorkomt in Azië, en dan met name in Indië. De karanjaolie is bekend in de ayurvedische farmacopee. Het herstructureert en hydrateert de bovenste lagen van de huid. Karanja is helend en gaat vroege veroudering (o.a. door de zon) tegen en daarbij versterkt het de werking van deminerale filters

Biosolis en minerale filters

Om de mens van de zon te beschermen, en de aarde van de mens. Complexen van Titaandioxide en van Zinkoxide. Niet nanometrisch.

De bewaarmiddelen, gewaarborgd door Ecocert en Cosmebio.

*De bovenste lagen van de opperhuid ** R Danovaro, L Bongiorni, C Corinaldesi, D Giovannelli, E Damiani, P Astolfi, L Greci, A Pusceddu “Sunscreen Cause Coral

Lees meer