Aleppo Olijf Zeep
Merk
Vegan
Aleppo Olijf Zeep
Ervaar de kracht van 4000 jaar traditie en wijsheid met het gebruik van Aleppo-zeep, gewoon in je eigen badkamer. Zuivere, plantaardige zeep van een uitzonderlijk hoge kwaliteit, met zorg en liefde gemaakt op basis van olijfolie en laurierbesolie.
Aleppo-zeep is geschikt voor alle huidtypen, zelfs de meest gevoelige, en te gebruiken voor en door het hele gezin. Je kan er zowel je lichaam als gezicht mee wassen, en de zeep is zelfs uitermate geschikt om je tanden mee te poetsen. Ja, echt waar! Ook kan de zeep gebruikt worden om mee te scheren. Met Aleppo-zeep is dus gewoon alles mogelijk in jouw beauty-routine. Aleppo-zeep laat een zacht en beschermend laagje achter op je huid en kan natuurlijk elke dag gebruikt worden. Nog een groot voordeel; de stukken zeep zijn super zuinig in gebruik. 

Aleppo-zeep is een van de oudste zepen ter wereld en aan de traditities die bestaan wat betreft het maken ervan, is in de afgelopen jaren dan ook weinig veranderd. Aleppo zeep wordt gedurende een periode van negen maanden gedroogd in de zon, een eeuwenoud gebruik, en ook vandaag de dag is deze ambachtelijke manier van produceren nog steeds het geheim achter de Aleppo-zeep.
Voor het maken van de zeep wordt de olijf- en lauriesbesolie geextraheerd in de maanden oktober / november. De olijfolie wordt in een grote ouderwetse verzepingsbak gegoten. Daarin wordt de olijfolie gemengd met water en soda en op deze manier gaat de olie dan langzaam verzepen. Als het geheel is afgekoeld worden de zepen gesneden, en volgens traditioneel recept wordt dit allemaal handmatig gedaan. De laatste stap in dit bijzondere proces is het rijpen van de zepen. Hier is negen maanden voor nodig en dit gebeurt in de volle zon. Deze wijze van ontwikkelen geeft de Aleppo-zeep hun karakteristieke uiterlijk en maakt dat de zepen zeer mild en zacht voor de huid zijn.